Обама засуджує насилля у Єгипті, підживлюючи його масовими вбивствами і кровопролиттям

Прокламації
Друкарня

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Америка маніпулює ситуацією в Єгипті з часів усунутого президента Мубарака, усуненого Мурсі і до сьогоднішніх днів нікчемного тимчасового голови республіки


15/08/2013 Обама зробив заяву відносно кривавих масових вбивств, що сталися у день розгону демонстрантів площ «Рабіа аль-Адавія» і «Нахда». Він сказав, що «рішуче засуджує» ці трагічні події, що засуджує насилля проти мирних громадян. Потім зазначив, що його позиція продиктована американськими інтересами, зокрема, якщо врахувати, що Єгипет вступає «наріжним каменем» мирного урегулювання на Близькому Сході.

У дійсності, Обама обдурює себе, перш ніж обдурити інших. Світ, про який він виспівує, ніщо інше, як капітуляція перед сіоністським утворенням і продаж (відмова) від мечеті “аль-Акса” і її околиць, а також затвердження “Кемп-Девідської угоди”. Що стосується його засудження насилля проти мирних громадян, то це нахабна брехня і цілковитий цинізм. Невже правлячі в Єгипті режими, які практикують це насилля, знаходяться поза американським впливом?! Хіба те, що відбувається, не здійснюється за підтримки Америки і її тривалого яскравого зеленого світла?! Невже іще залишився той, хто не розуміє, що руки Америки на протязі десятків років визначають політичну, військову і економічну еліту в Єгипті?!

Хіба постійні американські делегації при будь-яких змінах у режимі навідуються до Єгипту заради туризму і відпочинку?! Усім відомо, що ці делегації одна за одною спішно навідувалися до усілякого нового режиму в Єгипті лиш для того, щоб чинити безпосередній і великий вплив на нього! То від міністерства оборони, то від зовнішньополітичного відомства, то від конгресу і так далі. Візити цих делегацій почастішали з перших днів усунення Мубарака і взяття Військовою Радою керма правління у свої руки. Аналогічно складалася ситуація після приходу Мурсі у владу, а також після його відсторонення і приходу Абдульфатаха ас-Сісі до влади.

Америка — вона і є ініціатор й організатор цих трагічних подій у Єгипті. Вона стоїть за усіма попередніми і існуючими режимами правління. Для неї не має значущості особистість і ім'я того, хто слугує її інтересам у реалізації її задумів. Вона у будь-яку хвилину відрікається від нього і викидає на узбіччя, якщо він виявляється нездатним відстоювати її інтереси і захистити її вплив. Це очевидно для кожного розуміючого єгиптянина. Однак туга надриває душу, коли бачиш, що Єгипет, який колись розтрощив хрестоносців і монголо-татар, а також мало не розтрощив сіоністське утворення, якщо б не зрада єгипетського режиму, нині став роздоллям для свавільного американського втручання?!

О, мусульмани Єгипту!

Дана ситуація не виправиться, доки не буде виправлено головне питання — встановлення праведного Халіфату, здатного згуртувати вас навколо істини, і обрання праведного халіфа, готового очолити вас у боротьбі проти вашого супротивника. Халіф, який буде богобоязливим і здатним повести вас, будучи командиром війська, на ліквідацію сіоністського утворення і повернення усіх земель Палестини у лоно ісламського правління — Дар-уль-Іслам. Халіф, який зламає хребет Америки, а також її союзників і прибічників. Тоді, ані Обама, ані вожді Європи, не насміляться тягнути не лише свої руки, але навіть пальці, хоча б до п'яді єгипетської землі. Тоді Єгипет знов поверне свою велич, дякуючи своїй релігії Іслам, стане потужною і щасливою країною, дякуючи своїм синам і своїм багатствам, виплюнувши в лице Америки усі її кабальні посібники. Тоді Єгипет поверне колишню славу — покликання нездоланного ісламського оплоту, що відправляє доблесних муджахідів на джихад і завоювання, випромінюючи світло добра в усі околиці світу. Воістину, це неважко для Всемогутнього Аллаха.

О, мусульмани Єгипту!

Воістину, ватажок не бреше своїм послідовникам, навпаки, надає допомогу і дає мудрі настанови у міру сил. Раніше ми давали настанови генералу-полковнику ат-Тантаві, коли військова рада була фактичним правителем після усунення Хосні Мубарака... Як і давали настанови доктору Мурсі, коли він був у правлінні. Також ми сьогодні даємо свої настанови нинішньому фактичному правителю — Абдульфаттаху ас-Сісі. Не дивлячись на те, що генерал-полковник ат-Тантаві не відгукнулася на наші настанови, як і доктор Мурсі не відповів на наші поради, ми не впадаємо у відчай і також дамо свої настанови генералу-полковнику ас-Сісі, виходячи з принципу “нагадування”, про який говориться в Корані:

وَذَكِّرْ فَإِنَّ الذِّكْرَى تَنْفَعُ الْمُؤْمِنِينَ

«І нагадуй, адже нагадування приносить користь віруючим» (51:55).

Також із принципу “релігія — це настанова”, про який говориться в хадісі Посланця Аллаха: «Релігія — це настанова». Люди запитали: «До кого?» Пророк відповів: До Аллаха, Його Книги, Його Посланця, до очолюючих і простих мусульман» (Муслім від Тамім ад-Дарій). Виходячи з цих принципів, ми заявляємо:

О, генерале-полковнику!

Вулиці Єгипту наводнилися кров'ю, на площах і навіть у мечетях прокотилися криваві бійні. Воістину, це жахлива картина, коли помирають сотні людей, не в опорі сіоністському утворенню у цілях визволення мечеті “аль-Акса”, а заради нікчемного крісла. При чому це крісло, за яке ти вбиваєш людей, знаходиться у розпорядженні Америки, яка садовить і зміщує з нього того, кого побажає. Уся ця кров і бійні не заради твого мирського блага, а заради мирського блага іншого. Америці байдуже, скільки людей полягло, скільки крові пролилося. Єдине, що її хвилює, це стійкість її впливу в Єгипті, який, за її думкою, вважається центром американського панування у регіоні для реалізації її підступних планів. Навіть якщо для цього треба буде пролити кров і вбити сотні тисяч і більше єгиптян. І якщо тирану не вдасться цим домогтися стійкості її впливу, вона відкине його у бік і стане шукати іншого продавця своєї релігії і душі.

Поглянь на тих, хто передував тобі. Згадай, як Америка відреклася від Мубарака, який був безцінною знахідкою для Америки в Єгипті, коли була шокована революцією 25 січня і не змогла подавити волю повсталого народу. Потім прийшов Мурсі, який зазнав тієї ж долі. Потім на цей шлях ступив і ти! І Америка не відпустить тебе, доки не влаштуєш масові вбивства і не будеш сам вбитий, щоб захистити стійкість американського впливу. Якщо б це було по-іншому, то ти давно був би поряд зі своїми попередниками (з Мубараком і Мурсі), як цього вимагає американська політика. Знай, що вбивство — це тяжкий гріх.  Повідомляється, що Абдуллах Ібн Умар (р.а.) розповів: «Я бачив, як Посланець Аллаха ﷺ, роблячи обхід «таваф» навколо Каабы, сказав: «Яка ти чудова і який прекрасний твій аромат! Як ти велика і як свята твоя недоторканність! Але присягаюсь Тим, у Чиїй Долоні душа Мухаммада, недоторканість віруючого для Аллаха більш велика, ніж твоя святість. Недоторкані майно і життя віруючого, і думати про нього ми повинні лише добре» (Ібн Маджа).

О, генерале-полковнику!

Можливо ти виявишся більш розсудливим, ніж твої попередники і приймеш нашу настанову. Особливо, якщо врахувати, що ти маєш ісламську приналежність, яку ми помітили у твоїй дисертації, написаній тобою у 2006 році у роки навчання на військовому факультеті при американській армії у штаті Пенсильванія. Знай, тобі не визволитися від ганьби у цьому житті і мук у наступному, окрім як тільки шляхом обривання американського канату, проведеного до Єгипту, надання допомоги Халіфату і тим, хто працює над встановленням його, щоб Єгипет знов став центром Халіфату у цьому світі. Можливо, це спокутує ті злодіяння, тягар яких ти несеш. Лише так прибуде з тобою Аллах, Його Посланець і мусульмани.

Адже Всевишній Аллах обіцяв людям, які зробили такий благородний крок, визнання серед людей і вдоволення на небесах. Нехай не лякають тебе ані Америка, ані Європа, ані свита, ані послідовники їх. Знай, якщо ти відмовишся від цього, і не обірвеш американський канат, і зупиниш кровопролиття на догоду Америці, то позбавишся свого наступного життя і не зможеш зберегти своє найближче життя. Воістину, це явний збиток. Адже ти читав хадис Посланця Аллаха ﷺ: «Хто догоджав людям через гнів Аллаха, того Аллах ввірить людям. Хто же розгнівав людей через прагнення до вдоволення Аллаха, того Аллах укриє в безпеці від людей» (ат-Тірмізі від Аїші). Велика різниця між тим, кого Аллах ввірить (кине) людям, і тим, кого Аллах укриє в безпеці від людей!

Ця щира настанова зроблена лише заради Всевишнього Аллаха.  Ми не просимо за неї ані винагородження, ані похвали. Ми не бажаємо бачити зловтіху невіруючих, а також їх агентів і усіх ворогів Ісламу, які сміються над тим, як славний Єгипет рушиться руками своїх синів у благо безбожним колонізаторам. Воістину, ми належимо Аллаха і до Нього наше повернення.

Воістину, ми сповістили! Засвідчи, о наш Господь!
Воістину, ми сповістили! Засвідчи, о наш Господь!
Воістину, ми сповістили! Засвідчи, о наш Господь!


Хізб ут-Тахрір                                
09 Шавваль 1434 р.х.
16/08/2013

Головне меню