Заклик до жителів Сирії, її вченим, володарям сили, і до усієї ісламської Умми загалом

Центральний інформаційний офіс
Друкарня

Зі сходом сонця  о четвер 15.03.2012 року благородній революції у Сирії виповнилося рівно два роки з її початку. Минулий рік був дуже важким та плачевним у повному сенсі цього слова.

Гріховний сирійський режим скоїв жахливі злочини, чим довів, що він є першим ворогом віруючого сирійського народу. На противагу до цього народ довів, що він усе іще живий, дякуючи своїй вірі. Він продемонстрував найкращий приклад терпіння, стійкості, перенесення горя втрат і жертв, наполегливості у досягненні зміни цього режиму та викидання його до смітника історії. Благородна земля ввібрала нелічену кількість невинної крові, після того як народ позбавився від страху і твердо вирішив будь-якою ціною позбавитися від тирана Сирії, його режиму, що спирається на сили безпеки і коїть з повною байдужістю злочини. Позбавитися від усіх тих, хто знаходиться разом із ним – перевертнів у погонах, співробітників спецслужб та мов навіжених собак - співробітників ЗМІ. Позбавитися від усіх, хто покриває цей режим – злочинну міжнародну спільноту, надумане людьми міжнародне право, яке потурає тирану та пригноблює несправедливо пригнобленого.

 

Лише віра у Всевишнього Аллаха породила таку чудову силу та здатність витримати та перенести такі значні жертви, цю наполегливість сирійського народу у досягненні зміни режиму. Таким чином, народ зміг відбити спроби зламати його та поставити на коліна, він проголосив:«Ми ні перед ким не вклонимося, окрім Аллаха». Він зміг відбити спроби відхилити його у бік світськості, коли проголосив: «Революція заради Аллаха…, вона заради Аллаха». Коли армійські загони, що відокремилися, почали називатися іменами прибічників Пророка, тоді мусульмани, кожен мусульманин всередині Сирії і за її межами відчув насолоду від освідомлення хадісу Пророка Аллахаﷺ: « Серцем Дар-уль-Ісламу є Шам». Так само як це стало провісником добра для мусульман, так само це ж послугувало провісником нещасть та джерелом страху для Заходу, який розуміє, що над революціонерами всередині країни переважають ісламські настрої, на відміну від світської опозиції за кордоном, за якою не стоять народні маси, що надають їм можливість взяти наступний етап під контроль, і скерувати його у руслі власного інтересу.

Нам, у Хізб-ут-Тахрір Сирія, за велику честь звернутися до вас із палким закликом, прохаючи  Аллаха, щоб він доніс до кожного , хто чує та розуміє: 

Заклик до жителів благородної Сирії

Своєю вірою, терпінням та жертвами ви розірвали усі кайдани страху, боягузтва та насилля, які застосовував жалюгідний сирійський режим проти вас більш аніж сорок років. Ви викрили кожного лицеміра та агента аж до того, що люди розділилися на два табори: табір віри, де немає місця лицемірству, та табір лицемірів, де немає місця вірі.  За один рік ви позначили те, що оживило надію у всієї Умми – повернення Халіфату та його світлої історії…, так будьте ж благословенні за те, що ви робите. Нехай Аллах благословить вас усім тим, чим Він одаряє своїх щирих рабів. Ми у Хізб-ут-Тахрір хочемо запевнити вас у тому, щоб ви істинний Іслам і тільки його взяли собі за основу у вашій революції, щоб вона виходила із вашої акиди та ґрунтувалася на ній, а не будувалася на основі порочного секулярізму та невірної демократії. Це не ваш одяг, ваш одяг – це лише Іслам. Тому ми щиро прохаємо вас метою вашої революції зробити лише побудову Халіфату, бути дуже пильними , щоб не впасти в те, у що потрапили ваші брати у Тунісі, Єгипті, Лівії та Ємені, революцію яких було викрадено, кров їх шахідів було продано. Таким чином, уже здійснені революції стали потребувати іще інших революцій.

Ви згодні з тим, що принижують релігію, руйнують мечеті, забороняються намази, позбавляють можливості робити п’ятничну молитву, рвуть Коран?! Якщо ви не підніметеся на революцію заради вашої релігії, гідності ваших братів, заради того, що вбито ваших близьких родичів та синів вашої віри, тоді заради чого взагалі революція?! Достатньо вашого приєднання до релігії і до народу у його революції в решті регіонів , і тоді у цього злочинного режиму не буде місця, де б він зміг утриматися. Це шаріатський обов’язок, який змушує вас вчинити відповідним способом, і в цьому ви не маєте права вибору. А інакше Аллах зрадить тих, хто зрадив Його релігію та Умму.

Заклик до вчених Сирії

Всевишній Аллах взяв з вас угоду, що ви будете обов’язково пояснювати істину, і не будете приховувати її. Першою справою, яку ви повинні пояснити у Сирії є необхідність усунення невірного режиму заради встановлення замість нього правління Аллаха. Наскільки ж збільшується ваша відповідальність, коли демонстрації починаються, спалахують з мечетей, після п’ятничних намазів. Так станьте ж справжніми лідерами для людей і тримайтеся шляху Посланця Аллаха ﷺ у досягненні змін, адже на ваші плечі це лягає у першу чергу. Стережіться людей та їх злобливих закликів, які проголошують про демократію, світськість, громадянську державу, вимагають іноземного втручання, застосовують рішення від ворогів Умми, таких як Рада Безпеки ООН. «Воістину віра у часи смути прибуде у Шамі». А хто іще, окрім вчених, може нести відповідальність за розкриття подібної смути, її викриття та пояснення істинної віри?

Заклик до щирих мусульман, які володіють силою у Сирійській армії

Розкрився, став очевидним ваш розрив від правлячої банди. Розкрилася ваша справжня сутність, коли ви відкинули накази режиму вбивати власний народ. Тоді назви ваших загонів іменами благородних прибічників стали найкращим доказом вашої любові до Аллаха, Його Пророка, прибічникам та до великої релігії Іслам. Ми бачимо як омана та хитрощі з боку західних країн та їх інструментів, а саме правителів регіону, торкнулися вас. З цієї причини ми застерігаємо вас від ствердження, щоб ви озброювалися з боку ворогів Ісламу. У цьому випадку ви підете на торг за свою релігію та принципи. Стережіться ж ворогів Аллаха і тих, хто навідується до них у їх країнах, їх посольствах із числа підозрілих опозиційних світських зарубіжних сил. Не надавайте нікому в руки керівництво над вами. Нехай знають усі щирі мусульмани із числа володарів сили у сірійській армії (які відкололися, та ті, хто ще не відколовся), існує шаріатський обов’язок, який зобов’язує вас об’єднати свої сили та старання зі стараннями офіцерів, які по-справжньому працюють в оточенні сирійської армії над утворенням Халіфату. Це саме той ваджиб, який виконали у свій час ансари Пророка Аллахаﷺ, а саме усунення влади Тагута, який знаходиться зараз у Сирії і передачу влади Хізб-ут-Тахрір, який підготував себе для встановлення праведного Халіфату за методом пророцтва заради правління тим, що ниспослав
Аллах.

Звернення до Умми

Всевишній Аллах звернувся до вас у своїй благословенній Книзі, що ви - одна Умма і ви краща Умма, виведена серед людей. До вас звернувся Пророк Аллаха ﷺ, що ви - одна Умма, окрім інших людей, найнижчий з вас відповідає на заклик найвіддаленішого , і що ви як одна рука проти інших. Усе може бути сказано для вас в одному Хадісі Пророка ﷺ: « «Немає такої людини, яка б не зрадила мусульманина у той час, коли зневажили його недоторканність, принизили його гідність, щоб Всевишній Аллах не залишив його без допомоги у той час, коли той бажав би, щоб йому допомогли. Немає такої людини, яка б не допомогла мусульманину у положенні, коли принижують його гідність та зневажують недоторканість, щоб Всевишній Аллах не надав йому допомогу у тому положенні, коли він сам бажав би, щоб йому допомогли», (Ахмад).

Ми у Хізб-ут-Тахрір прохаємо Аллаха, щоб Він доніс це наше звернення до кожного віруючого, до кожного покірного слуги, і володаря благородного серця. Ми прохаємо Всевишнього Аллаха, щоб він прискорив перемогу та позбавив сирійський народ від страждань, щоб обернув хитрощі, підступності та козні тиранів проти них самих же, влаштував для них погибель у тому, що вони замислювали. Щоб результатом цього важкого положення зробив дві радості: одну – падіння тиранічного режиму, другу – проголошення про праведний Халіфат. Адже Аллах - Покровитель віруючих і здатен здійснити подібне. І слава Аллаху, Господу світів. Всевишній Аллах говорить:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ ۖ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

 «О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах опиняється між людиною та її серцем і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).

Хізб ут-Тахрір    
22 Рабіъ аль-Ахір 1433 р.х.
15.03.2012

Головне меню