Прес-заява: «В єдності - наша сила, у розділенні – наше приниження»

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Прес-заява, яка була зачитана офіційним представником Хізб ут-Тахрір у Судані, під час прес-конференції суданського інформаційного агенства Сона під заголовком: «В єдності - наша сила, у розділенні – наше приниження»

Вітаємо усіх колег журналістів та робітників преси, та усіх тих, кому не байдужа цілісніть Судану, на конференції, скликаної Хізб-утТахрір вилаят Судану, напередодні злочинного референдуму, який відбудеться на початку наступного тижня. Референдуму, який закликаний відокремити  Південний Судан та підставити те, що залишилось від Судану, під шматувальний ніж американської шматувальної машини.

Дорогі брати!

Ні для кого не є таємницею, що за цим референдумом стоїть Америка, а за нею невірний Захід та Ізраіль, які вдень та вночі працюють над  відокремленням Півдня Судану та розділенням країни.
Ви були свідками листів американського президента Барака Обами, який за час свого правління досяг лише однієї вагомої перемоги – розділити Судан. Ці листи передавалися наступним лідерам регоінальних країн для отримання гарантій по успішному завершенню плану по розділенню Судану.

Не обмежившись цим, вій задіяв усі регіональні та міжнародні організації,а саме:

ЛАК (Ліга Арабських Країн), генеральний секреатар якої був в Судані з візитом за 29/12/2010 року;
Африканський Союз, відповідальні особи якого один за одним відвідали Судан;
Совбез ООН, засідання якого по справі Судану відбудуться 06/01/2011р.

Подібні заходи відбуваються лише з однією метою,а саме: розділити нашу країну, та утворити на півдні держави нову іудейську країнку, яка закликана стати гніздом розбрату та змов не лише проти Судану та Єгипту, але і проти усього арабського світу.

І ось ми вже бачимо те, як різні ізраїльські фахівці стрімко подалися до Півдня Судану. І ось вже сам Південний Судан відкрито каже про свою підтримку повстанських груп у Дарфурі.
Проведення даного референдуму – це один з найнебезпечніших злочинів, які кояться в історії сучасного Судану. За те,що ми прогавили  з нашого боку таку дорогу частину ісламської землі, яка покрита кровом чоловіків, саме чоловіків, які брали участь у її відкритті, нас обв´язково спитає Всевишній та наступні нащадки.

Ми Хізб-ут-Тахрір у Судані, у межах даної прес-конференції бажаємо заявити про шаріатські хукми стосовно сил, які причетні до цього злочину:

По-перше: Уряд – це один з перших, хто несе відповідальність за те, що не зберіг єдність Судану. Підписавши угоду Ніфаша, він, тим самим, показав прибічність своїм невірним західним господам.
Першочерговим обов´язком (ваджібом) цього уряду є скасування проведення референдуму, відмова від угоди Ніфашу та заснованої на ній конституції.

Уряд також повинен об´явити всезагальну мобілізацію для збереження єдності країни,поклавшись у цій справі на Всевишнього Аллаха. Лише Він,Сильний,здатний розгромити ворогів та сприяти в допомозі своїм богобоязненим рабам.

По-друге: Усі опозиційні політичні сили, які погодились з самовизначенням Південного Судану –  є співучасниками уряду у злочині та гріху. Їх шаріатським обов´язком (ваджіб) є відмова від права проведення референдуму замість прислужливого підтявкування Національному руху та підтримуючого його невірного Заходу.


По-третє: Жителі Судану беруть на себе гріх у своїй позиції стороннього спостерігача при розділі  їх країни та заслуговують покарання від Аллаха, який сказав в Корані:


وَاتَّقُوا فِتْنَةً لَّا تُصِيبَنَّ الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنكُمْ خَاصَّةً ۖ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ
«Бійтеся спокуси, яка дожене не лише тих з вас, хто був несправедливим. І знайте, що Аллах суворий у покаранні» (8:25)

Їх обов´язком є протидіяти проведенню референдуму. Вони повинні облишити допомагати уряду та усім політичним силам, які взяли на себе розділення землі мусульман, яка по суті дана нам в аманат Аллахом (збереження).

Саме тут, 13 червня 2011 року (13 раджаба 1431 року) ми об´явили про початок збору мійльйонів підписів проти відокремлення Південного Судану від Північного шляхом референдуму.

І тут же,на конференції, ми заявляємо про успіше завершення цієї акції. Завтра, 4 січня 2011 року, ми будемо передавати зібрані підписи президенту республіки у президентському палаці. Ми запрошуємо відвідати цю дуже важливу історичну подію усі інформаційні служби.

Якщо уряд не почує голосів щирих синів країни та продовжить свої дії по розділенню Судану, то ми об´являємо 9 січня ,день референдуму, днем Скорботи в Судані та у в усіх мусульманських країнах.  

Дорогі брати!

Воістину, з нами, мусульманами, це трапилось після того,як нам забажалося створити свою національну країну, що призвело нас до нездатності зберегти єдність нашої країни. Да будуть слова Омара ібн Хаттаба підтвердженням цих слів:

«Ми ті, кого Аллаха, через Іслам зробив сильними та повними величі. Якщо ж нам заманеться шукати величі в чомусь іншому, аніж Іслам, Аллах нас принизить».

Ми, Хізб-ут-Тахрір у Судані, пропонуємо вам ісламський шлях розвитку, який буде можливим після встановлення праведного Халіфату за волею Аллаха.
Завдяки йому, ми збережемо єдність нашої країни та повністю втілимо Іслам. Лише за допомогою Ісламу ми будемо у змозі втілювати справедливість між людьми, прагнути до єдності не лише у масштабах країни, але і усіх ісламських земель.

Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник ХТ,Судан
Інформаційний офіс Хiзб-ут-Тахрір Судан
№ H.t.s. 69
Понеділок, 28 мухаррама 1432г.х.
03/01/2011г.
Тіл.: 0912240143 - 0912377707
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Головне меню