Очікуваний форум Хізб-ут-Тахрір та лицемірна позиція політиків Данії в якості реакції на це

Прес-релізи ЦІО
Друкарня
Останнім часом деякі датські парламентарії виразили свою незгоду з проведенням форуму, який збирається влаштувати Хізб-ут-Тахрір у зв´язку з окупацією Афганістану та роз´ясненням своєї шаріатської позиції щодо необхідності протистояння окупації. У зв´язку з цим ми хочемо звернути увагу на наступне:

1. Не зважаючи на спроби політиків придушити будь-які голоси з критикою та витиснути будь-який антивійськовий рух, існує гостра потреба у проведенні повноцінних та відкритих дискусій про війну в Афганістані. Цей вид обговорення повинен бути позбавленим звичайної політичної риторики, кампанії залякування «свої-чужі» - усього того, що ми спостерігаємо сьогодні. Через цю причину ми у Хізб-ут-Тахрір будемо влаштовувати цей форум під назвою

«Афганістан: уряд Скандинавії на службі у США»Де будуть розкриті наступні теми:

а) «Справжні причини окупації»;
б) «Вигадані аргументи уряду Скандинавії, щоб надати легитимності окупації, з метою утворення схвальної громадської думки на підтримку війни»;
в) «Нездатність окупаційних сил забезпечити мир та необхідну політичну стабільність в Афганістані через причину протирічяя між висунутими завданнями та стратегічними інтересами окупаційних сил»;
г) «Законний опір, скерований проти окупації, не означає вступ до громадянської війни та вбивство невинних громадянських осіб на Заході»;
д) «Яким чином треба покласти край окупації та домогтися стабільності в Афганістані, згідно з точкою зору Хізб-ут-Тахрір».

2. Деякі депутати почали описувати нашу позицію, які пов´язана з опором народу окупації, німов би це «насильницьке звернення», «образа датських солдатів», «прихована загроза та спонукання до озброєного повстання у Данії!». Деякі політики, навіть,знов подали  вимогу про заборону хізба в Данії або щодо переогляду можливості його заборони!

Хіба розмова про опір окупації є злочином? Як може прославлятися датський опір німецькій окупації під час Другої світової війни, у той час як називають злочином тих, хто чинить опір іншим? Датські політичні кола надають легітимності співучасті у шаленій та дикій атаці проти афганського народу, тоді як прагнуть виставити у світлі злочину всього лише розмову про легитимність опору окупації.
Ці та до них подібні обставини, насправді, демонструють їх спотворене обличчя. Якщо мова про легитимність опору вважається закликом до насилля, тоді що можна сказати про промови цих політиків, які висловлюються за підтримку окупації та жорсткої війни? Що можна сказати про надану ними легитимність тортурам та вбивствам невинних людей? А як розцінювати їх підтримку правителів та корумпованих політиків, які очолюють військову кампанію в Афганістані? Хіба усе це є зверненням любові та миру?

Стосовно образи датських солдатів, то насправді, тими , хто зневажає солдатів, є саме ці політики,які кидають їх у вирій військових дій, абсолюто не враховуючи цінності їх життів. Приводом для цього є лише сліпа політична лояльність до Америки та надія отримати деякі економічні привілеї від неї.

Ми бачимо, як вони виражають протест та засудження, льючи крокодилові сльози, але у той же час продовжують і надалі посилати чужих дітей на смерть, вислуговуючись перед США та їх стратегічними нтересами!


Недоречно стверджувати, що наш заклик містить в собі загрозу, прихованість та спонукання до озброєної революції у Данії, що є нічим іншим як відчайдушною спробою запорошити очі з боку цих політиків, щоб викривити послання нашого форуму.

За спробою зчинити галас серед громадськості та відволікти від того, чим вони займаються в Афганістані, шукається на меті вкорінення окупації та продовження своїх злочинів, позбавившись будь-якого утримуючого чинника.

Подібні махінації не в змозі приховати їх підтримку та надання легитимності цій окупації, яка призвела до волаючих правопорушень стосовно невинних людей та утворенню корумпованого маріонеткового режиму, який не відображає волі афганського народу.  

Банальні та обридливі заяви політиків про заборону відображають інтелектуальну та політичність слабкість протиставити щось, та демонструють факт того, що вони взялися за справу, яка зазнає поразки, бо якщо б вони мали переконливі аргументи на користь своєї участі у війні, то протиставили б їх нашим словам.

Але правда полягає у тому, що ця війна була скликана на обмані та маніпуляціях. І через цю причину вони не мають жодного доводу, який захищав би їх позицію, стосовно участі у цій війні перед великою кількістю критиків.

Замість цього, вони вирішили використати спаплюження постаті критика, викривити його послання, ховаючись за спину камер та мікрофонів, де вони зможуть відволікти увагу від суті проблеми та їм ніхто не зможе заперечити.    

3. Ця окупація призвела до тяжких наслідків для народу Афганістану та його сусідів, не кажучи про народи західного світу, до яких входить і Скандинавія.
Наслідками цього став значний фінансовий тягар, важкість якого в очевидній формі проявилася після сьогоднішньої фінансової кризи.
Також одним з наслідків цієї окупації стала загроза західним інтересам та їх безпеки.

Окрім усього цього, військовослужбовці цієї країни гинуть ні за що, можна сказати, лише за службу заради зазнавшого поразки американського колонізаторського проекту.
Через цю причину ми закликаємо благорозумних громадян Скандинавії не бути помічниками таких політиків. Та спонукаємо їх не відмовлятися від свого права брати участь в обговоренні цієї війни та її згубних наслідків.

Як висновок, ми запрошуємо усіх, хто зацікавлений у цьому, прийняти участь у нашому форумі на тему окупації Афганістану, що можливо, зв´язавшись з нами.


Шаді Фаріджа
Представник медіа-офісу ХТ,
Скандинавія
Інформаційний офіс
Хiзб-ут-Тахрір Скандинавія
№ 10 - 11
Середа, 22 мухаррама 1432 г.х.
28/12/2010  
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Головне меню