Делегація Хізб ут-Тахрір попрямувала до посольства Судану в Йорданії

Прес-релізи ЦІО
Друкарня
Вранці о неділі делегація ХТ попрямувала до посольства Судану в Іорданії з посланням, яке було адресоване до президента Судану Омара Башира. Лист прийняв помічник посла та пообіцяв передати його президенту. Послання було наступного змісту:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
Послання від ХТ, вілаят Іорданії, президенту Судану
Пан президент Омар Хасан Башир.
Мир вам та милість Аллаха та Його благословіння!


Всевишній Аллах каже:

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَهُوَ كُرْهٌ لَّكُمْ ۖ وَعَسَىٰ أَن تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ ۖ وَعَسَىٰ أَن تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّكُمْ ۗ
«Вам наказано битися, хоча вам це і не приємно. Можливо, вам не приємно те, що є благом для вас. І, можливо, ви любите те, що є злом для вас» (2:216)

Пан президент, прийшов час для серйозних змін. І Ви повинні зайняти гідну позицію, якою був би задоволений Аллах та Його посланець. Зречіться від референдуму та скасуйте усе, що за ним буде, за будь-яку ціну.

Пан президент, справжня мати ніколи не погодиться на те, щоб її сина ділили навпіл під приводом права самовизначення, читати – «розділення».

Бухарі від Абу Хурайри  передає, що Пророк (с.а.в.) сказав: «… було дві жінки, і в однієї з них вовк вкрав сина. Тоді одна з них сказала: вовк уніс твого сина. Інша при цьому сказала теж саме. За судом вони звернулись до Дауда, мир йому, і він дитину віддав старшій. Тоді вони звернулись до Сулеймана, мир йому. Сулейман сказав: принесіть мені ножа,і я розділю його вам порівну. Тоді молодша сказала: не роби цього, да змилується над тобою Аллах, це її син. І він присудив дитину їй».  

Стосовно права на самовизначення – «розділення», це – чергова хитрість Заходу з метою розділення країн мусульман; це право лише колоніальних держав, а не дітей однієї країни.Чому ж подібні референдуми не проводять у них в країнах, бо багато хто з них є багатонаціональними та різномовними?!

Розділення Судану вони виправдовують паганим відношенням та недостатньою турботою країни над громадянами. Основа ж у керуванні справами людей повинна будуватися на законах Ісламу, бо саме лише завдяки їм можливе встановити справедливість. Очевидно, що пагана турбота на Півночі така сама як і на Півдні,і на Заході, і на Сході, але це не може бути причиною розділення Судану. Усі, хто закликає до розділення, є злочинцем, до якого треба вжити заходів, аж до озброєного угамування.

Пророк (с.а.в.) у хадисі, який передав Муслім, сказав: «Якщо хтось прибуде до вас,а справа ваша у руках одного правителя, та забажає внести смуту до ваших рядів, то вбийте його». У цьому хадсі є пряма вказівка від Пророка (с.а.в) щодо битви з тими, хто закликає до розділення мусульманських країн.

Будьте-но подібними до Абу Бакра (р.а.), коли він підніяв одинадцять стягів для боротьби зі смутою та запобіганням розпаду країни. Віровідступникам він передав листа, яке передали їм його посланці.

У ньому Абу Бакр писав:   «І дійшло до мене,що частина з вас відійшла від релігії, перебуваючи у невігластві стосовно наказа Аллаха, і відповідаючи на заклик шайтана. Всевишній Аллах сказав:

إِنَّ الشَّيْطَانَ لَكُمْ عَدُوٌّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُوًّا ۚ إِنَّمَا يَدْعُو حِزْبَهُ لِيَكُونُوا مِنْ أَصْحَابِ السَّعِيرِ
«Воістину, сатана є вашим ворогом,отож ставтеся до нього як до ворога. Він закликає свою партію до того, щоб вони стали мешканцями Полум´я» (35:6)

Я надіслав до вас такого-то на чолі війська мухаджирів, ансарів та щиро прямуючих за ними, та наказав не битися ані з ким,та не вбивати нікого доти, доки не призвуть вас до покори Аллаху.І той, хто почує це та відмовиться від битви та стане коїти благе, то прйметься це, а той, хто стане чинити опір,то наказав я битися з подібними, і не залишати жодного з них, та спалити вогнем …»  

З цим посланням попрямували посланці Абу Бакра перед армією. Досягнувши ворога, усе було достеменно виконано, і той, хто усвідомив помилку, повернувся, і був з радістю зустрічений…А той,хто опирався у своїй омані, був вбитий. Не дивлячись на пропозицію деяких сподвижників не втягуватися до війни,Абу Бакр відповів:

«Клянусь Аллахом, якщо вони відмовляться давати закят усього лише рік, як це було при Посланці Аллаха (с.а.в), то я буду з ними битися».

Він також сказав: «Клянусь Аллахом, не розплутаю я жодного вузла,зав´язаного Пророком Аллаха, навіть якщо птахи нападуть на нас, та дикі звірі оточать Медину .. я зберу військо Усами та накажу вартовим стерегти Медину».   

Таким чином, Абу Бакр поклав край смуті, і все стало на свої місця.Якщо не було б стільки рішучості у цьому мудрому Халіфі, держава просто розпалася б.  

Ви, пан президент, повинні зайняти тверду та рішучу позицію щодо даного доленосного питання за будь яку ціну. Необхідно об´явити мобілізацію усіх тих, хто здатний носити зброю для запобігання цьому злочинному референдуму, щоб змогли би ви постати перед Аллахом без тягаря відповідальності,перш ніж пролл´ється кров.
Ви повинні звернутися до тих, хто прагне до розділення Південного Судану від Північного, з вимогою повернутися до істини, і , якщо вони відмовляться, то покладіться на Аллаха, і ведіть боротьбу з ними. А інакше, понесете ви відповідальність перед Всевишнім та усією Уммою.

І пам´ятайте, що постанете ви перед Аллахом того дня, коли ані діти, ані майно, ані ваша влада , ані Захід ,ані Схід,нічим не зможуть вам допомогти.

Пам´ятайте, що на ваших плечах амана (довіра) над збереженням країн мусульман, і не маєте ви права торгуватися та відмовлятися від них при жодних обставинах. Для збереження цих країн треба віддавати душі, якщо це буде потрібно. Аллах Всевишній каже:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَخُونُوا اللَّهَ وَالرَّسُولَ وَتَخُونُوا أَمَانَاتِكُمْ وَأَنتُمْ تَعْلَمُونَ
«О ті, які увірували! Не зраджуйте Аллаха та Посланця та не замахуйтесь на віддане вам майно свідомо». (8:27)


(Кінець послання)


03Сафар 1432 р.х.
08/01/2011


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Йорданія
№ 32/2
П'ятницю, Квітень сафара 1432 р.х.
09/01/2011

Головне меню