Делегація офіційного представництва Хізб-ут-Тахрір /Вілаят Туреччини віддала відкритиий лист послу Бангладеш в Анкарі

Прес-релізи ЦІО
Друкарня
26 Рабі аль-Авваль 1432 р.х. /2 березня 2011 р. делегація офіційного представництва Хізб-ут-Тахрір /Вілаят Туреччина попрямувала до посольства Бангладеш в Анкарі з листом, який викривав звірячі тортури,які коїться над членами Хізб-ут-Тахрір з боку уряду Бангладеш. Перед зустріччю з послом  до делегації  були  поставлені запитання, а саме: кого вона представляє, яка у неї мета та чи буде зустріч відбуватись на англійській мові? Коли делегація заявила щодо свого бажання провести зустріч на турецькій мові, не дивлячись на те, що співробітники посольства, у тому числі і громадяни Бангладеш, володіли турецькою мовою, погодившись на зустріч,посол з метою ускладнення спілкування висунув вимогу, щоб зустріч відбувалась на англійській мові, не допустивши перекладача.

Спочатку посол заявив про те, що він не знає  офіційного представника Хізба у Бангладеш професора Мухіддіна Ахмада. Але згодом посол заявив про те, що той є террористом. Делегація Хізба роз´яснила, що Мухіддін Ахмад не є террористом, а є носієм ісламьскої ідеології, а Хізб-ут-Тахрір є партією, підгрунтям якої є Іслам. Далі, делегація віддала послу відкритого листа від 14 лютого 2011 року під назвою «Відкритий лист до організацій по правах людини та громадських організацій щодо звірячих тортур, які коїлись над членами Хізб-ут-Тахрір з боку уряду Бангладеш». Після вручення листа делегація пішла геть.

У вище згаданому листі йдеться про наступне:


Починаючи з 2001 року ,Хізб-ут-Тахрір працює у Бангладеш, проводить семінари, шествія, протестування, які є загальновідомими та загальновизнаними політичними засобами. Не дивлячись на те, що усім відомо щодо не прийняття Хізбом будь-яких насильницьких дій, уряд Бангладеш забороняє Хізб-ут-Тахрір під приводом «загрози національній безпеці».У процесі організації пресс-конференціцї задля донесення своєї позиції щодо прийнятого урядом Бангладеш рішення про заборону Хізба був арештований офіційний представник Хізб-ут-Тахрір у Бангладеш Мухіддін Ахмад,і стосовно нього були висунуті безпідставні звинувачення. Також був арештований помічник офіційного представника Муршід уль-Хакъ та літній профессор доктор Саід Гулам Мавля. Також були арештовані десятки інших членів та активістів Хізба внаслідок рейдів, які мали місце 22 грудня 2010 року та 19 січня 2011 року. На період їх затримання до них було застосовано нелюдські тортури.

Наприкінці листа наводиться список членів Хізба, які підпали під торури з боку особливого підрозділу уряду Бангладеш по проведенню допитів, а також список самих видів тортур. Лист завершується закликом до організацій по правах людини, та до громадських організацій, виконати свій обов´язок у вимогах припинити тортури.


وَمَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلَّا أَنْ يُؤْمِنُوا بِاللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ
«І мстилися вони їм лише за те, що вони увірували в Аллаха великого, достохвального» (аль-Бурудж,8)

Помічник офіційного представника Хізб-ут-Тахрір Вілаят Туреччина
Середа, 26 рабі уль-авваля 1432  г.х.
2 березня 2011
Адрес:Kâzım Karabekir Caddesi, Öğün İşhanı No: 40/71 İskitler / Ankara              
Телефон: +90 312 311 61 13

Головне меню