Угода Ніфаша, причина нескінченних проблем та бідувань

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Повстанські настрої, що царюють у районі Блакитного Нілу, а до цього і в Південному Кардавані, не здаються вже такою незвичайною справою. І останні зіткнення у цих районах є добрим тому свідком. Спочатку стан справ там був більше ніж дивним. Як при централізованому правлінні у Судані, деякі губернатори мають своє військо, що підкорюється тільки їм? Шаріатське положення каже: «Озброєні сили держави єдині, керівництво ВС повинно взяти під контроль усю територію країни».


Те, що відбувалося та продовжує відбуватися у районі Блакитного Нілу, є плодами угоди Неваші, яка вже призвела до відділення Південного Судану. Іще небагато часу, і за Південним Суданом потягнеться Блакитний Ніл.

Ми, партія ХТ, Вілаят Судан, знову і знову закликаємо вас бути пильними. Злісні наміри Америки та Заходу розділити Судан і зробити там свою абсолютну гегемонію – їх основна стратегія по відношенню до цієї країни. Коли люди зраділи угоді Неваша, і сказали, що це угода миру та стабільності, ми заявили, що це угода повного руйнування та розділення Судану. Якщо і вдасться зупинити військові зіткнення, то тільки для того, щоб вони з новою силою почалися по всій країні. Ця угода не несе у собі нічого, окрім неспокоїв та війн. Війна у Дарфурі, зіткнення у Південному Кардовані, Блакитному Нілі, у районі Абьєї добре тому підтвердження. Кожного разу тимчасово зупинена війна буде спровокована з новою силою, охоплюючи нові регіони, на користь тих, хто має свої інтереси у країні.

Ми закликаємо Умму та усі сили, що вона має:

1.Відмовитися від угоди Неваша. Окрім того, яку небезпеку вона у собі криє, це у першу чергу зрада по відношенню до Аллаха та Його Посланця та до усіх мусульман.

 

وَإِمَّا تَخَافَنَّ مِن قَوْمٍ خِيَانَةً فَانبِذْ إِلَيْهِمْ عَلَىٰ سَوَاءٍ ۚ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْخَائِنِينَ
« А якщо ти побоюєшся зради з боку людей, то відкинь обов’язки по угоді, щоб усі стали рівними. Воістину, Аллах не любить зрадників» (8:58).

2.Розповсюдити державну владу по усій території країни, повернути усі регіони, що відокремилися від неї, за допомогою добре озброєного війська, мобілізувавши для цього усі сили.

3.Перш ніж почати виконувати перший та другий пункти, необхідно покаятися перед Всевишнім, повернутися до втілення Його книги та Сунни Його Посланця в усіх сферах нашого життя, включаючи політичну, економічну та соціальну сфери. Необхідно вирішити усі конфліктні ситуації на основі Ісламу. Необхідно надати усі умови для комфортного та гідного життя усім громадянам країни поза різниці у віруваннях, кольорі шкіри та нації. Саме тоді ми зможемо запобігти усьому іноземному втручанню у справи Судану, саме тоді ми зможемо досягти задоволення нашого Господа та перемоги.

 

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ

«О ті, що увірували! Якщо ви допоможете Аллаху, то і Він допоможе вам і зміцнить ваші стопи» (47:7).


Ібрахим Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник ХТ, Судан
Інформаційний офіс
Хизб ут-Тахрір Судан
16 шавваля, 1432 Хиджрій
04/09/2011

Головне меню