Звинувачення на адресу ХТ є нічим іншим як передвиборчою кампанією

Прес-релізи ЦІО
Друкарня
Навздогін на об’явою щодо початку передвиборчої кампанії, низка політиків виступили із звинуваченнями на адресу ХТ, буцімто останні причетні до актів вандалізму, зокрема члени ХТ, за їх словами, зривали передвиборчі агітаційні плакати партій, що брали участь у передвиборчій гонці, а також скоїли напад на одного з кандидатів під час святкувань з нагоди Ід-аль-Фітр у залі «Фелбі Хелон». У зв’язку з цими звинуваченнями, ми хочемо заявити наступне:  

1-Під час святкувань, присвячених Ід аль-Фітр, членами ХТ не було роздано жодної листівки, і людина, яка розповсюджує ці брехливі заяви, чудово обізнана, що буклети, що роздавалися під час свята, не мали жодного стосунку ані до ХТ, ані до його помічників. Більше того, цими заявами ними було здійснено спробу відволікти від загальновідомих серій фальсифікацій, про яких знов почали подейкувати ЗМІ, що позбавило його політичних посад у партії.

2-Усі чудово проінформовані, що партія ХТ ніколи не відмовляється від своїх дій та заяв, що не спостерігається у тих, хто стоїть за цими звинуваченнями. Можна сміливо заявити, що метод членів ХТ обмежується розкриттям своїх поглядів, ґрунтуючись при цьому на докази. Члени ХТ стороняться брати участь у подібних, не ведучих до мети актів, так само як і стороняться використовувати у своїй мові вирази на кшталт «базарна мова», «дорога їм у Пекло», які використовують деякі політики.  

3-  При цьому, на підтримку звинувачень на адресу партії, негативно оцінювалась думка ХТ щодо неприйнятності участі у виборах у демократичних режимах. Знов було використано гасло, що «той, хто не приймає демократію – дикун, і від нього можна очікувати усього, що завгодно». Отож, будь-яка критика демократії, не дивлячись на слабкість та неспроможність демократії вирішити проблеми людства, підпадає під всезагальне засудження. Через нездатність політиків гідно відповісти критикам, на останніх ллється потік непристойностей, діючи за правилом «скоєння гріху за загальним знаменником»  або «громадська відповідальність». Це правило, яке було категорично відкинуто політиками під час дискусій про те, наскільки їх заяви та промови проти іноземців підігрівають праві думки та злочини на кшталт того, що відбулося в Осло. Мабуть, це правило застосовується лише до мусульман, оскільки політики жодним чином не вагаються у використанні його проти ісламських думок, ісламських організацій та імамів, більше того, проти усієї релігії Іслам, через поодинокі випадки нападу мусульман на громадянських осіб, і це те, що вони називають «ісламським тероризмом».

4-Деякі політики, що у відчаї, з метою притягнення виборців, а також внаслідок неспроможності привабити ЗМІ до своїх політичних поглядів, під час сьогоднішньої виборчої кампанії вимушені приваблювати до себе увагу шляхом дешевих звинувачень третіх осіб.  Звинувачення на адресу ХТ з боку горе-політиків не є чимось новим, це є цілеспрямованою політикою, яку застосовують кожного разу, коли підходить строк місцевих або державних виборів. Це перетворилося на якусь зброю у руках політиків, чиї розумові та політичні здібності не дозволяють притягти електорат, тоді вони намагаються зіграти на ісламофобії, виставляючи себе жертвою так званих ісламістів. Варто відзначити, що жодне звинувачення у нападі на політиків не привело до судових суперечок, більше того, не було, навіть, подано заяв до поліції, що вкотре показує, що це є нічим іншим як рекламною акцією.

Подібна кампанія звинувачень лише вкотре переконує мусульман у марності участі у виборах. Безперечно, що мусульманам вдасться «вибити» цих політиків, яким тільки і залишилось, що вести їх народи до ненависті. Поза сумнівів також те, що буде дана відмова від участі у виборах у світлі демократичного режиму, після того як історія говорить про те, що зразковий політик, здатний заволодіти масами, повинен, за словами Макіавеллі, бути «лицеміром та великим антихристом».


Шаді Фаріджа
Представник медіа-офісу ХТ, Скандинавія
Скандинавия
Інформаційний офіс
Хизб ут-Тахрір Скандинавія
№ 11 - 14
31/08/2011г.
Середа, 2 Шавваля 1432

Головне меню