Число сирійських біженців перевалило за мільйон, а світ лише спостерігає за цим осторонь

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Комісар ООН по справам біженців повідомив, що задокументована кількість біженців у сусідніх з Сирією країнах перевищила один мільйон набагато раніше, аніж очікувалось. Це стало спричиняти тиск на сусідні країни, які зазнають труднощі у наданні допомоги біженцям.
Потік сирійських біженців до Йорданії, Лівану та Туреччини, включаючи Ірак, Єгипет та решту інших країн складається із жінок, дітей та літніх людей, хворих чи здорових, вагітних або тих жінок, хто годує грудьми.  Їх кількість значно збільшилась з початку року та досягла 1 мільйону. Згідно до звітів, половина біженців – це діти молодше 18 років, а 1/5 – молодше 5 років. Сумує те, що мільйонний зареєстрований біженець – це позбавлена майна та така, що втратила членів своєї родини, мати з двома дітьми, які страждають від психологічної травми. Ці люди були переміщені у жалюгідні та принизливі табори, перебуваючи у яких вони залежать від милості країн, які їх прийняли, дій гуманітарних організацій та фінансової допомоги від урядів та індивідів.

О, мусульмани!

Революція Шаму – це не лише проблема кількості шахідів, поранених та біженців, і це не лише гуманітарне питання, пов’язане із забезпеченням житла та харчів для біженців і запитування допомоги в урядів та міжнародних організацій. Навпаки, це вирішальне питання для тих, хто об’явив, що їх революція заради Аллаха. Це конфлікт поміж вірою та невір’ям, що міститься у гаслах та демонстраціях, які заявляють: «Наш ватажок назавжди – Пророк Мухаммад ﷺ « і це вибір закону Аллаха, який виражається у вимозі ісламської держави, а не світської та демократичної. Ця революція вселяє страх в  невірних, тому вони будь-яким шляхом намагаються вкрасти її, збити зі шляху та замислюють проти неї, а нещодавня заява Британії, що вона готова підтримати опозицію Асада допомогою та танками, є лише одним прикладом цьому. Це абсолютно неприйнятно, тому що ця революція вершиться заради Аллаха, і вона не повинна бути забруднена допомогою від невірних. Пророк ﷺ сказав: «Не шукайте світла від вогню многобожников».      

Жінки та діти Шаму страждають двома трагедіями у таборах для біженців. Трагедія позбавлень, принижень,презирства, утискань та хвороб, а звіти вказують на збільшення передчасних пологів серед біженців через причину недоїдання та психологічного стресу та страху, який вони відчувають через тривале насильницького переміщення та втечі із країни. А також злочинні режими у мусульманських країнах, які замість того, щоб мобілізувати хоча б частину своїх армій для усунення тирана, припинення кровопролиття та замахування на жінок Шаму, а також припинення їх страждань, беруть співучасть у змовах і навіть скаржаться про негативний вплив біженців на їх економіки.  

О люди сили та міці, скільки біженців іще повинно бути, щоб ви усвідомили масштаб, трагедію та жах стану, який склався? Ваші брати та сини пронизливо волають та взивають до вас по допомогу, щоб ви захистили їх від утискань тирана! Аллах Всемогутній каже:  

وَإِنِ اسْتَنصَرُوكُمْ فِي الدِّينِ فَعَلَيْكُمُ النَّصْرُ إِلَّا عَلَىٰ قَوْمٍ بَيْنَكُمْ وَبَيْنَهُم مِّيثَاقٌ
 «Якщо вони попрохають вас про допомогу у справах релігії, то ви повинні допомогти» (8:72).

Так встаньте ж та виконайте свій обов’язок ! Захистить їх, усуньте злочинний режим та встановіть другий праведний Халіфат за методом пророцтва, який помститься за них, поверне  справедливість та забезпечить безпеку.

Доктор Назрін Наваз
член Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Субота, 4 Джумад''іль Аууаль 1434
16 Березня 2013

 

Головне меню