У питаннях Сирії та Бірми виявляється анти-ісламська спрямованість зовнішньої політики Австралії

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Учора, 17 березня 2013р., до Австралії приїхав з трьохденним візитом президент Бірми Тейн Сейн. Під час свого візиту він зустрівся з прем'єр-міністром Австралії, генерал-губернатором і великими бізнесменами. Він також буде почесним гостем під час обіду в резиденції губернатора провінції.

За день до цього міністр іноземних справ Боб Как проголосив, що Австралія  визнає Джабхат аль-Нусра, одну з ісламських груп, що б'ється у Сирії проти режиму Асада,  терористичною організацією. Він сказав наступне: “У Сирії або іще будь-де немає місця насильницьким екстремістським групам, подібно до Аль-Нусри”.

Усман Бадар, офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Австралії, коментує дані події наступним чином:

«Ми нагадуємо міністрові іноземних справ, насамперед він ніхто, щоб диктувати що повинно, а що не повинно відбуватися у Сирії. Австралія повинна турбуватися про свої справи, і припинити втручатися у справи ісламського світу. Ми також нагадуємо йому, що він не може читати нотації про тероризм, у той час як за його урядом і союзниками значиться величезний список терористичних актів, що вони є найбільшими терористами, яких коли-небудь бачив світ у 21 сторіччі.
 
Однаковий підхід політики країни у відношенні Сирії та Бірми чітко виявляє анти-ісламську природу зовнішньої політики Австралії. У відношенні питання Сирії, Австралія спостерігає зі сторони, практикуючись лише в ораторському мистецтві, у той час як режим Асада безжально винищує народ Сирії десятками тисяч найбільш звірячим чином. Зараз Австралія намагається зайняти позицію проти щирих мусульманських груп, що захищають себе від жорстокості асадівського режиму. Очевидно, що позиція Австралії не пов’язана  з протидією тероризму. Навпаки, але основана на бажанні притиснути сирійську революцію і запобігти її природному завершенню у вигляді встановлення ісламської держави.

З іншого боку, Австралія розстилає червону доріжку перед затятими терористами, такими як президент Тейн Сейн, руки якого іще не висохли від крові мусульман Рохінья, провінції Аркан, яку його режим проливав безкарно менше року назад. Австралійський уряд дає зрозумілий знак, що він не лише є ворогом мусульман, але також є близьким другом усіх тих, хто відчуває до них ворожість.
 
Питання про те, чи дійсно австралійські політики, які виконують цю антиісламську політику, піклуються про інтереси власного народу у короткій і довгостроковій перспективі? Чи усвідомлюють вони наслідки від проголошення війни великої нації подібно до мусульман, повернення яких до лідерства світом неминуче?”
 
Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Австралії
Контакти: Усман Бадар, офіційний представник Хізб ут-Тахрір.
Вівторок, 7 Джумад''іль Аууаль 1434
19 Березня 2013

Головне меню