Щире наставляння керівництву ОО «Себат».

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

12 червня активісти ОО «Себат» провели прес-конференцію, на якій висунули ряд звинувачень на адресу Хізб ут-Тахрір в Україні.

Усвідомлюючи усю відповідальність перед Всевишнім та перед нашими братами в Ісламі, ми хочемо зробити наступну заяву:

На прес-конференції ОО «Себат» була озвучена велика кількість протиріч, неточностей та неприхованої брехні. На наш погляд, це пояснюється спонтанним рішенням організаторів провести подібний захід, що і стало причиною неузгоджених позицій поміж промовцями та постійним відходженням від заявленої теми.  
Той, хто аналізує зміст, приходить до висновку, що прес-конференція більше заслуговує на назву: «Історія взаємостосунків «Себата» з Міллі Меджлісом».

Запросивши журналістів та скориставшись актуальним після мітингу 6 червня інформаційним приводом щодо Хізб ут-Тахрір, у дійсності, організатори прес-конференції  використали більшу її частину для зведення своїх рахунків з Меджлісом.   

Що стосується рясніючої на прес-конференції брехні, то ми приведемо усього декілька прикладів:

1. Хізб ут-Тахрір не звинувачував ОО «Себат» у спробі зірвати мітинг. Слова Сейдамета Гемеджі про те, що голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Ф. Амзаєв під час прес-конференції нібито сказав: «Громадський рух «Себат» зривав мітинг» - є явною брехнею. Під час даної прес-конференції про ОО «Себат» не було промовлено жодного слова. Окрім цього, у коментарі, який дав Ф. Амзаєв у ЗМІ відповідальність за зривання афіш з запрошенням на мітинг була покладена особисто на голову ОО «Себат», а не на усю організацію цілком, як багаторазово стверджував Сейдамет Гемеджі на прес-конференції ОО «Себат».   

2.  Хаджі Рустем Аблятіф не є не тільки «одним із керівників», як заявив С. Гемеджі, але навіть він не є членом Хізб ут-Тахрір.

3. Слова С.Гемеджі з приводу відсутності в усьому світі заходів, присвячених 89-й (92-й по хіджрі) річниці з дня розпаду Халіфату – неприховане незнання питання або брехня. Доводимо до вашого відому, що подібного роду заходи відбулися у багатьох країнах світу, у яких працює Хізб ут-Тахрір. І тут ми згадаємо лише Індонезію, де багатоденна кампанія мітингів та конференцій, присвячених Халіфату, завершилась центральною конференцією, під час якої Хізб ут-Тахрір в Індонезії зібрав на стадіоні у Джакарті 120 000 осіб.   

4. Також не відповідає дійсності твердження про те, що Хізб ут-Тахрір будує Халіфат на території України. Діяльність по встановленню Халіфату обмежена виключно ісламськими країнами. Хізб ут-Тахрір багаторазово заявляв про це.

Це лише невеликий перечень неточностей і брехні, який вказує, що не факти, а наші претензії до місцевої влади з приводу перешкоджання мусульманам у реалізації своїх прав – лояльністю і покровительством якої так дорожить «Себат» - підштовхнули їх зібрати прес-конференцію і кинути безпідставні обвинувачення на адресу Хізб ут-Тахрір.

Не дивлячись на усе це, ми звертаємося до наших братів мусульман у керівництві ОО «Себат», з щирою настановою (насіха), у надії на те, що для вас у цьому буде благо:

1. Ми нагадуємо вам про заборону брехні і пліток, словами Аллаха і Його Посланця ﷺ

Аллах Всевишній говорить у Корані:


إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي مَنْ هُوَ مُسْرِفٌ كَذَّابٌ

«Воістину, Аллах не веде прямим шляхом того, хто марно тратить і бреше»(40:28)


يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا يَسْخَرْ قَومٌ مِّن قَوْمٍ عَسَى أَن يَكُونُوا خَيْرًا مِّنْهُمْ وَلَا نِسَاء مِّن نِّسَاء عَسَى أَن يَكُنَّ خَيْرًا مِّنْهُنَّ وَلَا تَلْمِزُوا أَنفُسَكُمْ وَلَا تَنَابَزُوا بِالْأَلْقَابِ بِئْسَ الاِسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الْإِيمَانِ وَمَن لَّمْ يَتُبْ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ  يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوااجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ

«О ви, які увірували! Нехай одні люди не знущаються над іншими: можливо, вони – краще їх! І жінки – над жінками: можливо, вони - краще їх! Не ганьбіть самих себе і не перекидайтесь прізвиськами. Бридко ім’я «розпуста» після віри! А хто не покається, ті – несправедливі. О ви, які увірували! Уникайте частих підозр, адже деякі підозри грішні» (49:11-12)

Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Пліткар не увійде в рай» (Бухарі).

2. Мусульманин у своєму житті керується критеріями, встановленими Кораном і Сунною, а не тим, що «сповідуючі релігію люди (з інших країн) нам заздрять». Тисячі земельних ділянок, виділених владою після довгих років боротьби, не дають вам права закривати очі на те, що сьогодні ця ж влада всупереч заявленим «свободам» усіляко протидіє мусульманам. Влада не дозволяє мусульманам виступити проти пригноблення своїх братів у Сирії, вона ж не дозволяє мусульманам провести мітинг у захист Пророка ﷺ і спускає свої спецслужби на мусульман, які бажають нагадати іншим про важливість Халіфату в Ісламі. А хіба вам не відомо, що влада в обличчі МВС не дозволяє вклеювати у паспорти фотографії наших матерів, сестер, дружин і дочок у хустках, що тягне за собою багато негативних наслідків? Хіба це не зачіпає та не хвилює вас? Хіба вони не ваші матері, сестри, дружини і дочки? Хіба ви не відкриваєте підручники, за якими вчать ваших дітей у школі? Хіба ви не бачите, що мусульманських дітей через систему освіту християнізують?

Цей список проблем асиміляції і дискримінації мусульман можна продовжувати і продовжувати. Ви багаторазово заявляли, що ОО «Себат» займається виключно земельними питаннями, але тексти Корану і Сунни не звільняють вас від захисту прав мусульман і від опору асиміляції, а також не дозволяють вам нехтувати вимогами Ісламу через страх невирішеності земельних питань.

Знайте, відношення з владою не будуються скрізь призму земельного питання, а будуються крізь призму вимог Корану і Сунни. Політична кон’юнктура, короткострокові вигоди і приклад інших країн мізерні у порівнянні з вимогами Ісламу. 

3. Ми також звертаємо увагу на неприйнятність вашого вузького націоналістичного підходу, який був висловлений у словах: «Задачі нашого етносу не рятувати мусульманський світ. Це їх проблеми…не думати, що там у Сирії відбувається».
СубханАллах, ах якщо б це сказав хтось інший!!! Як боляче чути подібні слова з вуст мусульманина. У той час як Посланець Аллаха ﷺ говорить: «У своїй любові, милосерді і співчутті один до одного віруючі подібні до одного тіла, коли один з його органів вражає хвороба, усе тіло відкликається на це безсонням і жаром».(Бухарі)   

Будьте щирими і правдивими у відношенні Аллаха, Його Посланця і ваших братів і Ісламі.
«Усі сини Адама помиляються, а кращими з тих, хто помиляється, є ті, хто кається».
(ат-Тірмізі, Ібн Маджа)


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Україні.

Головне меню