З нагоди трагічної 92-ї річниці руйнування Халіфату

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 

Хізб ут-Тахрір у Ємені: Так пророцтву, так Халіфату по шляху пророцтва

Після п’ятничної молитви 14 Раджаба 1434 р.х. / 2013-05-24, нагадуючи мусульманам про їх головну проблему – «Халіфаті» з необхідністю діяльності для його встановлення та відродження ісламського способу життя, прибічники Хізб ут-Тахрір у вілаяті Ємену  з піднятими ісламськими прапорами та головними пов’язками з написом «Нема бога, окрім Аллаха, і Мухаммад – Посланець Аллаха» здійснили ходу від мечеті Каляль у Сані, звеличуючи Аллаха та проголошуючи у своїх вигуках відродження обіцяного Аллахом Халіфату. У цій ході разом з ними прийняли участь люди, що молилися у мечеті, та перехожі, які зі схваленням зустріли їх.

Прибічники Хізб ут-Тахрір несли плакати, у яких містились заклики до Халіфату по шляху пророцтва, до відмови від правлячої республіканської системи, її демократії, її громадянської держави та французької конституції. Серед присутніх мас була проголошена промова, яка почалася з нагадування про обіцянку Аллаха про Халіфат на землі у словах Всевишнього:


وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الأرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ


 «Аллах обіцяв тим із вас, які увірували та робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно подарує їм можливість сповідувати свою релігію, які Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені та не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями»  (24:55).

Ця промова розпалила у них спрямованість до діяльності по встановленню праведного Халіфату, нагадавши їм про їх пращурів, якій дійшли до південних територій Франції, щоб розповсюдити там Іслам, а не для того, щоб перейняти її конституцію, влаштовану на ідеї відокремлення релігії від життя та слідуванні за бажаннями та пристрастями людини, які сьогодні призвели  їх до узаконення «одностатевих шлюбів».

У ході промови говорилось про те, що вони повинні підкоритися Аллаху та Його Посланцю та послідувати за своїми першими пращурами, про яких згадав у своїй п’ятничній хутбі імам мечеті, у досягненні ними пошани у цьому світі і нагороди у житті Вічному. Говорилось про те, що Захід зруйнував їх державу 28 раджабу 1342 року по хіджрі, і що на них лежить обов’язок  діяльності по його встановленню та його колишньому відродженню як маяка для істинного шляху та блага, яким воно було на протязі 14-ти сторіч. Було сказано, що відсталість, приниженість, слабкість та вбивства мусульман, які ми бачимо у сьогоднішньому положенні ісламської Умми – усе це відбувається при відсутності ісламської держави. На завершення згадувалось про кінець тих, хто відмовляється від підкорення Аллаху, про що Всевишній сказав: 

 
وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى


«А хто відвернеться від Мого Нагадування, на того чекає тяжке життя, а у День воскресіння Ми воскресимо його сліпим» (20:124).

Також прибічники Хізб ут-Тахрір роздали прихожанам прокламації зі стислим ознайомчим текстом про виникнення партії Хізб ут-Тахрір у 1732р.х. – 1953 р. у Кудсі зусиллями її засновника шейха Такий уд-Діна ан-Набхані, після якого керівництво партією перейшло до шейха Абд аль-Кадім Заллюма, а після нього до нинішнього аміра партії шейха Ата ібн Халіль Абу ар-Рашта. У прокламації викладені причини появи Хізб ут-Тахрір, мета цієї партії, її діяльність, метод її діяльності та членство у ній. Окрім цього, ними був розданий проект конституції держави Халіфат, який буде практично застосований у цій державі, прибравши усі інші встановлені людьми та перейняті у Заходу конституції.   

Того ж дня Хізб ут-Тахрір у вілаяті Ємену після п’ятничної молитви провів подібну акцію за межами мечеті Умар ібн аль-Хаттаба на центральному ринку міста Таіз. Це друга по рахунку акція Хізб ут-Тахрір у місті Таіз після акції у мечеті аль-Джунд після п’ятничної молитви 7 раджабу - 17/05/2013 з того ж приводу.

Ісламська Умма знаходиться напередодні трагічної 92-ї річниці руйнування держави Халіфату – «політичної структури мусульман» - 28 раджабу 1342р.х. У цьому зв’язку мусульмани, підкоряючись Аллаху та Його Посланцю, і не звертаючи увагу на існуючі у світі країни, повинні допомогти Хізб ут-Тахрір, привести його до влади, дати присягу Халіфу, об’явити про установлення держави Халіфат та піклуватися про неї, у чому є для них потужність та велич. Саме з відсутністю ісламського правління у Халіфаті землі мусульман наражаються на розділення, головуванню над ними імперіалістичних країн Заходу з їх брехливими принципами та ідеями, терплять приниження та є свідками розграбування своїх багатств.

Всевишній Аллах сказав:


يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ


 «О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).


Інформаційний офіс ХТ, Ємен

Головне меню