Хізб ут-Тахрір Індонезія: Відкиньте конкурс Місс світу 2013

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 У вересні в Індонезії буде проводитися конкурс Міс світу 2013р. Комітет підтвердив, що даний конкурс не є лиш змаганням у жіночій красі і в трьох В (краса, розум і поведінка), але також передбачає виконання нової концепції “краса з певною метою ”. Тому, у їх розумінні не варто висловлювати стурбованість даним конкурсом, тим паче, що з програми уже виключено частину, пов'язану з позуванням в бікіні. Окрім цього було зазначено, що дана подія стане дієвою у просуванні індонезійського туризму.

Однак безперечно те, що конкурс Міс світу і подібні йому конкурси ставлять метою найгарнішу жінку, щоб потім її красу можна було використовувати в моді і косметичній індустрії, а також для стимулювання мас-медіа. Твердження про критерій “краса з певною метою ”, а також про три В (краса, розум і поведінка) є лиш прикриттям для експлуатації жіночого тіла. Окрім цього, конкурс Міс світу є найстаршим конкурсом, який надихнув на заснування інших подібних змагань. Дозволити проведення даного конкурсу в Індонезії буде означати, що Індонезія в статусі найбільш населеної мусульманської країни зробить свій внесок у закріплення експлуатації жіночого тіла і його використання у комерційних цілях.  

Для того, щоб відмінити даний конкурс, Хізб ут-Тахрір в Індонезії проведе великі демонстрації у кожному місті країни. Також ми заявляємо наступне:

1. Ми відкидаємо конкурс Міс світу 2013, тому що він спрямований на експлуатацію жінки і принижує її гідність.

2. Ми вимагаємо від уряду заборонити даний захід і припинити будь-яку експлуатацію жінок у країні.

3. Ми закликаємо усіх жінок дорожити своєю гідністю, як це наказано Творцем — Аллахом ﷻ і бути благородними жінками, які виконують свою роль, функцію і основні обов'язки, встановлені Аллахом. Лише у затінку Ісламу жінка буде жити у благородстві, несучи добро для себе, своєї родини і суспільства.

4.   Ми закликаємо мусульман посилено працювати для усунення світської капіталістичної системи, як головного джерела зневажливого ставлення до жінки, у вигляді її багатобічної експлуатації і використання у комерційних цілях, замінивши її системою Халіфату, який стане виконувати шаріат. Це єдина система, яка принесе добро для всіх і для жінок зокрема.

Народ добре знає, що уряд провалився у справі захисту моралі, він також знає, що рішенням цієї проблеми є Іслам. 72% населення бажають виконання шаріату і відкидають західний ліберальний образ життя (Pew Research 2013). Тому уряд повинен прислухатися і підтримати бажання народу і припинити підготування до конкурсу Міс світу.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ ۖ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

“О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя” (8:24)


Мухаммад Ісмаїл Юсанто
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Індонезії

 

22 Шавваль 1434 р.х.
29/08/2013

Головне меню