Палестинська адміністрація і муніципалітети виступають проти інтересів людей

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Палестинська адміністрація і муніципалітети виступають проти інтересів людей, виконуючи директиви невірних колонізаторів
Лічильники попередньої плати — біда і пригноблення для людей

 Палестинська адміністрація на протязі певного часу у співробітництві з муніципалітетами здійснює злочинну діяльність проти палестинського народу взагалі і зокрема проти бідних і безробітних людей. Дана діяльність полягає у попередній оплаті за користування основними життєво важливими послугами, як вода і електроенергія. Тобто громадяни повинні заздалегідь оплачувати ці послуги до їх споживання ( для цього встановлюються лічильники попередньо оплаченої послуги, так звані “карткові ” або “розумні ” лічильники). Виходить, що якщо у людини немає грошей, вона сидить вдома без води і електроенергії і через це порушується усе його життя. Цей проект має дві мети:

1. Приватизація і продаж цих життєво важливих послуг прибутковим компаніям, які оббирають людей.

2. Пригноблення людей з метою абсолютного контролю над ними, позбавляючи їх води і електроенергії.

Менталітет власників капіталу — рабів іноземців — в адміністрації і в муніципалітетах, які вважають себе помічниками цієї адміністрації, а не органом закликаним служити людям, додумався забирати усі кошти у людей через лічильники попередньої оплати. За допомогою них вони стали збирати податок на нерухомість, оплату за відходи, воду, професійні податки, приватні борги та інше. Можливо, що завтра вони стануть по цим лічильникам отримувати штрафи за порушення правил дорожнього руху і судових рішень, а громадянам у такому положенні не залишиться іншого вибору окрім як платити те, що хоче адміністрація і муніципалітети, не маючи можливості вести переговори, заперечувати або навіть звертатися до суду (на рішення питань в судах уходять роки). Громадяни будуть вимушені платити, щоб їх будинки не залишалися без електроенергії і води, не зупинялося їх виробництво або торгівля.

Дана тенденція, тобто отримання коштів із застосуванням лічильників попередньої оплати, посилюється і розширяє свої межі, дякуючи змові між палестинською адміністрацією і управліннями муніципалітетів, у яких немає богобоязливості у відношенні людей. Вони поїдають майно людей і змушують їх покидати Палестину. Нам відомо, що відбулися засідання деяких муніципалітетів, де було досліджено досвід муніципалітету Нуба і схвалено у якості “злочинного ” прикладу. Нуба не є єдиним, але першим, хто приєднався до цієї несправедливості і цьому свавіллю палестинської адміністрації муніципалітетом.

У зв'язку з цим Хізб ут-Тахрір у Палестині почав проводити для людей пояснювальну кампанію і радить їм не погоджуватися із заміною своїх звичайних лічильників. Він спонукає їх проявляти мужність на шляху захисту своїх прав і проявляти активність і наполегливість у заміні вже наявних лічильників попередньої оплати на звичайні лічильники. Ці лічильники було встановлено людям незаконно шляхом обману і залякувань.

Дана пояснювальна кампанія передбачає індивідуальні і колективні зустрічі, бесіди з людьми в мечетях та інших громадських місцях по усій території Палестини.
29/08/2013 в суботу в місті Нуба, розташованому південніше міста аль-Халіль, один з представників Хізб-ут-тахрір, відомий професор і педагог Башир ат-Турман (Абу Саіль), бесідував з людьми з цього приводу. Зокрема він сказав їм:

«Вода і електроенергія — це основні потреби... Вони є громадською власністю... Навіть капіталістичні держави, як наприклад Америка і європейські країни, не застосовують систему попередніх платежів». Він сказав: «Ті муніципалітети, які стверджують про існування боргів у громадян, можуть реструктурувати ці борги, але не позбавляти людей електроенергії і води». Він також сказав: «Ми знаходимося на окупованій землі, а що буде в тому випадку, якщо євреї введуть заборону на пересування…». Потім, звертаючись до людей, він сказав: «Скільки людей в цьому місті плакали стоячи перед платіжними касами, тому що в них не було грошей поповнити карти...».

У результаті розпоряджень палестинської адміністрації у змові з муніципалітетом міста Нуби в суботу 31.08.2013 Башира ат-Турман було насильно затримано співробітниками служби безпеки і він продовжує знаходитися у них аж до виходу даного прес-релізу. Вони пропонували  йому визволення в обмін на обіцянку, що він не стане знов вести розмови на цю тему. Однак ця пропозиція була категорично відкинута ним.

Адміністрація зобов'язана негайно визволити професора ат-Турман. Ми покладаємо на неї і на муніципалітет Нуби відповідальність за його добробут і здоров'я. Ми звертаємося до усіх жителів Палестини з тим, щоб вони виказували свідомість у відношенні злочинних проектів палестинської адміністрації, будь-то в плані поступок палестинської землі для євреїв або в плані обкрадання їх прав і перетворення їх життів у пекло, готуючи цим самим  капітулянтські рішення або експатріацію людей.

Згідно з розрахунками і квитанціями, що випускаються муніципальною радою Нуби від пунктів попередніх платежів видно, що вони не пропускають жодних зборів і податків. На прикладі однієї квитанції видно як муніципалітет вирахував із суми абонента 200 шекелів за професійну ліцензію замість того, щоб надати йому електроенергію.

Посланець Аллаха (мир йому і благословення) сказав: «О Аллах, якщо хто стане ускладнювати і утрудняти справи, що стосуються моєї умми, то також вчини і з ним. А якщо буде добрий і поблажливий, тоді прояви Свою милість і доброту до нього».


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір, Палестина
№ S/B N 013/160
Вівторокк, 27 Шавваль 1434 р.х.
03/09/2013

Головне меню