Новий мученик за промовлене «слово істини» від рук злочинного узбецького режиму!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Переселився до Всевишнього Аллаха шахідом – дасть Аллах – в Узбекистані, член Хізб ут-Тахрір Гіясов Нодір Зіядович, 15.02.1975 р.н., уродженець Янгійульського району Ташкентської області.

Перший раз він, нехай змилується над ним Аллах, був засуджений 6 грудня 2000 р. Янгійульським районним судом Ташкентської області по ст.. 159 ч.3.п. «а», «б» УК РУ, засуджений до 5 років позбавлення свободи. Те, що він побачив, відчув та пережив із жорстокості в’язниці та охоронців, іще більше впевнило його у тиранії режиму та в обов’язку його змінення, і тоді він присягнувся, що вдень та вночі буде працювати для скинення Карімова і його зрадницького та злочинного режиму. Тому після його звільнення він іще з більшим завзяттям та бажанням продовжив свою діяльність у несенні заклику для відновлення ісламського способу життя. Його заарештували другого разу 11 березня 2006 р., він наражався на тортури та був засуджений 3 серпня 2006 р. Ташкентським обласним судом по ст. 244-2 ч.1 УК РУ. Засуджений до 10 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму.

Гіясов, нехай змилується над ним Аллах, за час його ув’язнення був підданий різноманітним формам тортур та катувань, різноманітним знущанням та глузуванням, усе це робиться для того, щоб примусити його залишити Хфізб ут-Тахрір та відмовитися від своїх ідей, і доносити на братів із Хізба, повідомляючи про їх місцезнаходження. Проте він з усією мужністю витримав цей важкий іспит, не ослаб і не втратив рішучості, вони не добилися від нього нічого, а коли він потрапив до рук тиранів і коли вони впали у відчай  від його рішучості та героїзму, вони заразили його сухотною інфекцією, нехай погубить їх Аллах.

Коли ж його здоров’я погіршилось, вони ухилялись від нового звинувачення у смерті у в’язниці, звільнили його, у вересні 2013 року, коли він приїхав додому, він звернувся до лікаря-консультанта при захворюваннях органів грудної клітини і після ретельного вивчення та необхідних тестів, результати показали, що йому ввели мікроби туберкульозу, що призвело до ускладнень, які зачіпали його здоров’я.

07.10.2013 року Гіясов загинув, він стримав та виконав те, на що домовлявся з Аллахом, він був щирим у його заклику до Ісламу, виконав свою клятву, дану перед його братами, які несуть заклик. Він, нехай змилується над ним Аллах, ніколи не сумнівався у тому, що це довгий шлях і у тому, що перемога не затримається, тому що він був впевнений в істинності шляху, по якому йшов, його серце було наповнене спокоєм стосовно його думок, він вірив, що перемога від Аллаха неодмінно буде і Іслам отримає перемогу,нехай навіть через деякий час, Всевишній Аллах сказав про таких як Гіясов та до нього подібних:

مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلا

«Серед віруючих є чоловіки, які вірні завіту, який вони уклали з Аллахом. Серед них є такі, які вже виконали свої зобов’язання, і такі, які іще чекають, але ніяк не зраджують своєму завіту». (33:23).


Центральний Інформаційний офіс Хзб ут-Тахрір
Середа, 03 Мухаррам 1435 р.х.
06/11/2013
№ 001/1435h

Головне меню