Права жінок, закріплені у новому проекті єгипетської конституції

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Права жінок, закріплені у новому проекті єгипетської конституції, породженої режимом, який нападає на доньок Єгипту та тероризує їх, не мають ніякої цінності!

28 грудня Associated Press та інші агентства новин повідомили про те, що студентки університету Аль-Азхар, які виступили проти тиранічного правління єгипетського військового режиму, були атаковані єгипетськими спецслужбами безпеки. Підрозділи поліції здійснили рейд у самий престижний ісламський інститут о суботі для того, щоб придушити протести. Вони обстріляли протестуючих сльозоточивим газом, перетворивши центр ісламської освіти на поле бою. В одному із епізодів показувалось, як сили безпеки у штатському, озброєні дубинками, зірвали з жінки платок, почали бити її, а потім уволокли її.

Інші репортажі та фотографії також свідчать про те, що студентки були жорстко побиті та наразились на нападки з боку сил безпеки. Один із поліцейських волочив студентку за голову. В іншому репортажі ми також бачили, як чоловік, озброєний дерев’яною дубинкою з цвяхами, нападав на протестуючих жінок. Міністр внутрішніх справ заявив, що за час останнього хвилювання було затримано 15 жінок. Усе це відбувається у той момент, коли режим готується до проведення у січні референдуму по проекту нової єгипетської конституції, в якій згадується про гарантування різноманітних політичних, економічних та соціальних прав жінок, включаючи пафосний вираз про захист жінок від «усіх форм насильства». Очевидно, що це не поширюється на насильство, яке коїть держава! Чи можуть жінки Єгипту покладати надії щодо безпечного та гідного майбутнього на світську конституцію та систему, яка була породжена та керується диктатурою, повністю нехтує гідністю своїх доньок та спускає з ланцюга усі свої сили для того, щоб тероризувати, принижувати та арештовувати їх у найбільш жорстокій формі лише за те, що вони висловлюються проти утискань?

Відважні сестри Єгипту!

Безперечно, хоробра позиція, яку ви зайняли проти цієї безжальної диктатури, надихає. Тим не менш, поруч із закликами до скасування цієї диктатури, жінки Хізб ут-Тахрір закликають вас до того, щоб ваша боротьба полягала у заміні цієї диктатури на систему Аллаха ﷻ – Халіфат. Тільки ця держава буде гарантувати захист вашої гідності, так само як буде сприяти, а не чинити опір тому, щоб ми могли виражати свої політичні погляди та вимагати звіту від тих, хто править нами. Також ця система пропонує ідеальні рішення для усіх ваших економічних та соціальних проблем за допомогою правління Ісламом. Не допустіть того, щоб ваші величезні жертви були марними, дозволивши неісламській, незаконній демократичній системі забруднювати ваші землі, у той час як ця система править людьми за допомогою зіпсованих законів людини, замість законів Аллаха, виливаючись в ніщо інше як катастрофу та знищення. Ви самі були свідками того, як ця ненадійна дискредитована себе система може бути об’єктом маніпуляцій, може бути відмінена та скинута тими, хто її підтримує. Також ви є свідками того, як ця система повністю провалилась у захисті гідності, основних потреб та справедливості для мільйонів людей на Заході та Сході, які живуть сьогодні у мороці цієї системи. Тому відкиньте нові цикли цього демократичного експерименту, які обіцяють лише череду кровопролиття, безладів, бідності та страху, покласти край яким можна лише поклавши край цьому тиранічному правлінню!

О, щирі сини в армії Єгипту!

Як ви можете спостерігати за наругою над вашими сестрами, у той час як Аллах ﷻ довірив вам відповідальний обов’язок по захисту їх від шкоди? Окрім цього, як ви миритесь з тим, що слугуєте  безжальному, боягузливому керівництву, яке тероризує, принижує та кидає у в’язниці благородних доньок Ісламу, у той час як боїться підняти навіть одну рушницю проти кровожерливого єврейського утворення для того, щоб захистити ваших палестинських братів та сестер, більше того, плетучи змови спільно з сіоністами для продовження тиранії? Зверніться до своєї істинної благородної ролі, як захисників та визволителів вашої Умми, і верніть собі гідність, високий статус та величезну нагороду у Наступному житті, надавши Нусрат (матеріальну підтримку)  для встановлення Халіфату, який мобілізує вас для здійснення великих перемог в ім’я Ісламу, зробивши вас героями в очах народу, а не тими, кого він зневажає.


Доктор Назрін Наваз
член Центрального Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
No : 1435 AH / 010
02 Рабіъ уль-авваль 1435 г.х.
03.01.2014

Головне меню