О чоловіки Таджикистану, виправте положення поки не послідувало покарання!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

15 травня 2014 року ІА Avesta.Tj повідомило: Таджикистан посів 134 місце з 178 -ми країн у рейтингу кращих країн у показнику з охорони материнства. Про це відзначається у щорічній доповіді-рейтингу «State of the world’s mothers» міжнародної гуманітарної організації Save the Children. З країн Центральної Азії місця розташувалися таким чином: Казахстан посів 63 позицію, Туркменістан - 82, Киргизстан - 108, Узбекистан - 111, Таджикистан - 134 », - говориться у По інформації джерела, у 178 -ми країнах були проаналізовані дані за період з 2010 до 2014 р.р., і за складення списку враховувалися 5 факторів: ризик материнської смертності, смертність дітей у віці до 5 років, рівень освіти, яку діти зможуть отримати, валовий національний прибуток, участь жінок у політичному житті країни. Ось вже 13 століть жителі Середньої Азії є мусульманами. Даний показник є ганьбою для чоловіків Середньої Азії. Всевишній Аллах сказав у Своїй Благородній книзі:

الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاءِ

«Чоловіки є попечителями жінок» (4:34)

Роль і положення жінки в Ісламі високі і ставлення до неї з боку чоловіків суворо контролюється Всевишнім Творцем. У достовірному хадісі пророка Мухаммада ﷺ говориться: «Рай знаходиться під ногами матерів». Тобто саме від ставлення до жінки і дбання про неї залежить добробут чоловіка-мусульманина. На жінок покладено велику місію – бути праведною дружиною і матір’ю, зберігати спокій, врівноваженість і релігійність домашнього вогнища, а також вихованість і богобоязливість підростаючого покоління.

Сьогодні чоловіки залишають свої домівки тільки з однією метою, у пошуках ризку. Мільйони жінок Середньої Азії сидять удома без своїх чоловіків, наодинці виховують дітей і приглядають за своїми батьками. Пошук ризку – це обов’язок, покладений Всевишнім Аллахом на чоловіків, але це ніяк не звільняє чоловіків від інших обов’язків. Всевишній Аллах сказав у Корані:

رِجَالٌ لَا تُلْهِيهِمْ تِجَارَةٌ وَلَا بَيْعٌ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَإِقَامِ الصَّلَاةِ وَإِيتَاءِ الزَّكَاةِ ۙ

«Мужі, яких ані торгівля, ані продаж не відволікають від поминання Аллаха, здійснення намазу і виплати закяту» (24:37).

Були часи, коли чоловіки Середньої Азії залишали свої домівки лише з однією метою, звеличити слово Аллаха на нових землях і розповсюдити Іслам. Обов’язком чоловіків Середньої Азії є виправити це жахливе положення у найкоротший термін, а не то Сам Всевишній Творець покарає чоловіків ганьбою і приниженням у ближньому житті та болісним покаранням у світі майбутньому.

Виправлення цього жахливого положення полягає у докорінному зміненні нинішньої системи невір’я, яка виконується над мусульманами не лише Таджикистану, але й усієї Середньої Азії. Мусульмани зобов’язані жити за законами Всевишнього Творця, Аллаха. Лише відновлення правління на основі божественного одкровення Корану і Сунни виправить жахливе положення як жінок так і чоловіків Середньої Азії.

По воле Аллаха. Лише зі встановленням праведної держави Халіфат за методом пророкування, усе стане на свої місця, де жінка – Мати буде під покровительством свого чоловіка і праведного правителя. Халіфи, які будуть опікати і оберігати жінок, а чоловіки не будуть залишати свої домівки на довгі роки у пошуках ризку. З волі Аллаха.


Хамзін Ельдар
Співробітник центрального медіа офісу Хізб ут Тахрір
П’ятниця, 24 Раджаб 1435 р.х.
23.05.2014
№ 35/02

Головне меню