Відповідь на статтю Мунзіра Халюма

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Відповідь на статтю Мунзіра Халюма, яку оприлюднило агентство «Аль-Араб аль-Джадід», яке посилається на письменника Мунзіра Халюма під назвою «Хізб ут-Тахрір аль-Іслямій заборонений в Росії… під вимогою (розшуком)». У цій статті не вистачає навіть мінімальних стандартів професійних ЗМІ, якщо була запущена брехня, яке не обдурить нікого, тому як ми живемо у часи інформації та інтернету, де можна перевірити правдивість будь якого наклепу до того як він буде виставлений як факт!

Очевидно, що письменник не хотів переконатися у тому, що приводиться на сторінці центрального сайту «Касбіянія.орг» від «експерта з питань безпеки Віктора Михайлова» в Казахстані, який чинить величезну брехню на Хізб ут-Тахрір та його братів. Тому письменник прийняв за норму брехню, що Хізб ут-Тахрір є терористичною організацією, яка займається вербуванням бійців для терористичних організацій з наступним їх переправленням до Сирії… Це при тому, що відомо, що Хізб жодного разу у своїй історії не займався насильницькою роботою і обмежився ідейним підходом та політичною боротьбою будучи прибічним до шляху Посланця Аллаха, мир йому і милість Аллаха.

І це штовхає нас на питання: чому агентство «Аль-Араб аль-Джадід»  бере участь у просуванні брехні та наклепу проти Хізб ут-Тахрір без того, щоб докласти хоч найменші зусилля для перевірки достовірності того, що приводиться?

Якщо б  письменник провів простий пошук, то зрозумів би, що рішення федерального суду РФ, оприлюднене від 14 лютого 2003 року про заборону Хізб ут-Тахрір не було основане ані на жодній юридичній базі, а також було піддане критиці від низки правових центрів, найбільш важливим з яких є центр «Меморіал» у Москві. Ми провели прес-конференцію у Києві 9 жовтня 2013 року, де ми виявили вигадки російської сталінської системи та її кампанію пригноблення проти Ісламу і мусульман, а не лише проти Хізб ут-Тахрір та його братів, задокументувавши усе це. Тому той, хто бажає добитися істини, хай зв’яжеться з нами і ми розповімо йому усю правду про те, що відбувається. Вкорінена несправедливість сталінсько-путінського правління привела до того, що були видані накази, що забороняють такі книги як «Сахіх аль-Бухарій», «Міцність мусульманина», «Сорок хадісів імама ан-Нававі» як екстремістські матеріали, і навіть доходить до того, що забороняється Благородний Коран!!

Після окупації Криму, путінський режим видав довгий наказ про заборону 300 найменувань книг, брошур, відео - та аудіо-матеріалів ісламської спрямованості. Також служби безпеки почали перевірки, які торкнулися чимало просвітницьких центрів, ісламських освітніх установ та мечетей в Криму, у пошуках заборонених предметів з метою конфіскації, під приводом того, що дані матеріали підбурюють до екстремізму та тероризму.

Тут не вистачає місця для того, щоб перелічити довгий список злочинів путінського режиму, який майже перевершив свого попередника Сталіна у конкуренції дурних наказів…

У зв’язку з цим ми закликаємо ЗМІ не бути партнерам цього режиму у просуванні брехні. Воістину, наші медіа-офіси розповсюджені в усьому світі під відомими назвами, що полегшує спілкування для тих, хто шукає істину і дотримується професійних норм об’єктивного ЗМІ, а в протилежному випадку він є співучасником у злочинах, які він намагається виправдати.

Що ж стосується Хізб ут-Тахрір, то він височить як тверда скеля, якій не зашкодить той,  хто залишив її без допомоги або промишляє проти неї. Воістину, ці недоброзичливі прийоми не додадуть членам Хізбу нічого окрім рішучості у прибічності до того, чим вдоволений Аллах Святий і Великий, а також до продовження роботи допоки не буде встановлено Праведний Халіфат за методом пророкування, і це не складно для Аллаха.

Воістину ми члени Хізб ут-Тахрір присягнулися Аллаху, що не зупинимо цю справу допоки Аллах не виявить її або ми не помремо без неї.

إِنَّ الَّذِينَ فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَتُوبُوا فَلَهُمْ عَذَابُ جَهَنَّمَ وَلَهُمْ عَذَابُ الْحَرِيقِ

«Тим, які піддали спокусі (або спалили у вогні) віруючих чоловіків та жінок і не покаялися, приготовані муки в Гієні, муки від опалюючого Полум’я» (85:10)


Усман Баххаш
Голова Центрального Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Понеділок, 29 Шавваль 1435 р.х.
25/08/2014
№ 061/1435h

Головне меню