Хізб ут-Тахрір відновив офіційне видання партійної газети «Ар-Рая»

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Центральний Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір радий проголосити про відновлення випуску газети «Ар-Рая» (дослівно – «Стяг»).

Газета є політичним щотижневиком, що видається Хізб ут-Тахрір, у якій розглядаються питання Ісламської Умми у вигляді їх подання та аналізу. Перший номер «Ар-Рая» був випущений у місяці Зуль-Када 1373 р.х., що відповідає липню 1954 р. Газета продовжувала публікуватися щосереди на протязі 14-ти тижнів, виголошуючи слово істини і правди, обговорюючи політичну ситуацію та розглядаючи її з точки зору Ісламу. Зброєю газети було слово істини, а тому вона виявилася тяжче для тиранів, ніж важкість снарядів та ракет.

Режим Йорданії не витримав разючого слова, яке встромилося в нього, а тому Хізб та його газета наразилися на дію закону «Про проповіді та настанови», який був виданий міністром внутрішніх справ Йорданії за наказом командувача йорданською армією на той момент Глабб-паші (Джон Баготт Глабб – англ. John Bagott Glubb). Метою цього закону було запобігання можливості братам з Хізб ут-Тахрір та іншим щирим людям давати уроки в мечетях. Таким чином, беззаконники будували підступи проти газети, заборонивши її видання після 14-випуску.

І ось світанок газети «Ар-Рая» піднявся знову у новому, 15-му номері, який вийшов, з волі Аллаха, у середу 13 Джумада аль-уля 1436р.х. (04 2015р. відповідно), щоб бути, з волі Аллаха, світлом, яке освітлює шлях праведності, і вогнем, який спалює порочність, а також радісною звісткою про скоре підняття стягу Укаб – стягу істини та справедливості, щоб мусульмани перебували під ним у затінку другого Праведного Халіфату за методом пророкування. Можливо, цей час вже близько…

Великий вчений, амір Хізб ут-Тахрір Ата ібн Халіль Абу ар-Рашта, хай береже його Аллах, виголосив промову, присвячену відновленню видання газети під назвою: «У затінку «Ар-Рая» («Стягу)…Спогади та добра звістка». У своїй промові він згадав реальність першого випуску газети і про деякі аспекти, які були присутні у минулих номерах, «молячи Всевишнього, щоб чергове видання газети було запашним нагадуванням перших номерів і благою звісткою, перед якою розкриваються серця, а також – наближенням дійсного встановлення Халіфату».

Газета також оприлюднила повний текст промови аміра Хізбу, хай збереже його Аллах, з нагоди відкриття конференції, присвяченої Халіфату, під назвою «Демократична президентська модель або Праведний Халіфат», яка відбулася у Стамбулі у вівторок 03.03.2015.

Також газета надрукувала про організацію Всесвітньої Жіночої конференції «Жінка та Шаріат: між істиною та брехнею», яку проведе Жіночий відділ Центрального Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір 28 числа цього місяцю. У номері згадується і про кампанію із розрізнення між істиною і брехнею у відношенні жінки, що передує проведенню конференції.

У випуску також розглянуто новини та важливі політичні теми, які ви можете переглянути за допомогою наступних електронних адрес газети:

  • Офіційний сайт газети «Ар-Рая» www.alraiah.net
  • Сторінка газети у «Фейсбук» https://www.facebook.com/rayahnewspaper
  • Сторінка на Google+ http://goo.gl/KaiT8r
  • Сторінка газети у «Твіттер» https://twitter.com/ht_alrayah
  • Також ви можете зв’язатися з редакцією газети та її кореспондентами за допомогою електронної поштової скриньки Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


Усман Баххаш
Голова Центрального Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Середа, 13 Джумада аль-уля 1436 р.х.
04.03.2015
№ 024/1436h

Головне меню