О мусульмани, побудуйте ваш Халіфат, адже лише за допомогою нього виконається ваш Шаріат і лише у ньому одному ваша легітимність

Єгипет
Друкарня

Комісія з проведення президентських виборів на чолі з суддею Анваром аль-Асі проголосила на прес-конференції у вівторок увечері 03.06.2014 про перемогу Абдель Фаттаха аль-Сісі та обрання його на посаду президента Республіки Єгипет. Ас-Сісі отримав 23.780.104 голосів (96,9%). Виборча комісія об’явила, що явка на президентських виборах була 47,45% від загальної кількості маючих право голосу – це приблизно 25.578.190 осіб.

Ці вибори в очах нової системи вважаються легітимними і дають законність тому політичному строю, який вона довго шукала на протязі останніх місяців після відсторонення президента Мухаммада Мурсі. При спостереженні за тим що відбувається, здається, що ми знаходимося у стані конфлікту між двома законностями: законність відстороненого та інша законність, що тримає важелі правління. Причому кожний з представників сторін стверджує, що його шлях – правий. Хоча ані в жодного з них немає нічого спільного з правотою. Обидві «законності» є хибними, основаними на корумпованій основі, яка у свою чергу основується на їх брехливому твердженні про те, що головування належить народові. Подроблені 97% голосів не нададуть легітимності новому президентові. Це не допоможе йому, коли Умма рушить, щоб повернути свою узурповану диктаторами владу, коли вона побудує свій Халіфат у найближчий час. І не повернуть ці нудні розмови Мухаммада Мурсі його законність. Це відбудеться тому, що Умма зрозуміла, що реальна легітимність прийде лише тоді, коли Умма присягне (дасть байат) доброчесному та справедливому халіфові, за яким вона буде знаходитися у безпеці, яким вона буде захищатися і під керівництвом якого буде воювати.

Це Умма – Ісламська Умма, її релігія є універсальною світовою релігією, повною і всеосяжною, придатною для усіх сфер життя. І жодний мусульманин не зможе стверджувати, що Іслам не має закону відносно чогось, що існувало у минулому, у сьогоденні, або буде відбуватися у майбутньому, після того, як він почує слова Всевишнього Аллаха:

الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الإسْلامَ دِينًا

«Сьогодні Я заради вас вдосконалив вашу релігію, довів до кінця Мою милість до вас і схвалив для вас у якості релігії Іслам» (03:05).

І слова Всевишнього Аллаха:

وَنَزَّلْنَا عَلَيْكَ الْكِتَابَ تِبْيَانًا لِكُلِّ شَيْءٍ وَهُدًى وَرَحْمَةً وَبُشْرَى لِلْمُسْلِمِينَ

«Ми ниспослали тобі Писання для роз’яснення усілякої речі, як керівництво до прямого шляху, милість і благу звістку для мусульман» (16:89).

Таким чином, Іслам має свою політичну систему, яка є унікальною та видатною – це система Халіфату, у якій Умма присягає халіфові на Книзі Аллаха та Сунні Його Посланця ﷺ, і лише у цьому полягає реальна легітимність, тому що джерелом цієї системи є одкровення. О мусульмани, відмовтеся від усіх систем, які виступають проти системи Ісламу, і відмовтеся від усіх «законностей» та «легітимностей», окрім вашої істинної легітимності – Шаріату.

Ми закликаємо вас до важкої співпраці та роботи разом із Хізб ут-Тахрір, який вдень і вночі працює задля відновлення праведного Халіфату. Це велике зобов’язання, що покладено на мусульман їх Господом, і Він заборонив вам звертатися до інших законодавств невір’я, які не мають нічого спільного з Шаріатом. І лише за допомогою Халіфату реалізується ваш Шаріат в усіх ваших життєвих справах, і лише у ньому міститься ваша легітимність. Так підніміть же ваші голоси, наполегливо вимагаючи Халіфату! Прагніть до нього, адже у ньому – наш порятунок, адже він – джерело нашої гордості та слави. Лише у ньому наша честь захищена, нашу гідність збережено, у ньому – наша єдність і слава, лише у ньому захищено наше багатство. Утримання від встановлення халіфа для мусульман є одним із великих гріхів, тому що це невиконання одного з головних обов’язків, який є одним з найбільш важливих зобов’язань в Ісламі. Адже від Халіфату залежить виконання законів релігії, від нього залежить наявність Ісламу в усіх сферах життя. Ісламський Халіфат є ісламським методом для життя за Ісламом і для Ісламу, і це – життєво важливе питання для мусульман. Це також шлях до досягнення обов’язкової єдності під одним стягом, одним правителем та одним лідером.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ ۖ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах опиняється між людиною і її серцем (може завадити людині домогтися того, що їй завгодно) і що ви будете зібрані до Нього» (08:24).


Шаріф Зайд
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Єгипет
06 Шабан 1435 р.х.
04.06.2014 р.
№ 14/16

Головне меню