Це, поза сумнівом, старий режим, навіть якщо і почався у новому вбранні

Єгипет
Друкарня

وَسَكَنْتُمْ فِي مَسَاكِنِ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ

«Ви мешкали в оселях тих, які були несправедливі до себе» (14:45)

Це, поза сумнівом, старий режим, навіть якщо і почався у новому вбранні, який уособлюється в головуванні минулого міністра оборони, фельдмаршала Абд аль-Фаттаха Сісі. Ті самі гасла, які були раніше, нехай навіть здавалося б із більш гострими проблемами, з якими зіштовхується нинішній режим у «боротьбі з тероризмом», це те, що було іще за Мубарака на протязі десятиліть для піднесення його стягу, коли у часи його правління з разу в раз повторювався світовий заклик для єднання міжнародних сил у боротьбі з «тероризмом». Єгипет як і раніше страждає під американським керівництвом, як це було за правління усіх попередніх режимів.

Джон Керрі прибув з візитом до Єгипту 22.06.2014, щоб цим візитом послабити напруженість очікування, яким вводиться в оману простий народ. І ось ми бачимо координацію у сфері безпеки разом з іудеями за старими стопами, до такого степеню, наче безпека іудейської держави – це стратегічна мета для нового (старого) режиму. Але що гірше за все, це той безпрецедентний стан пригноблення, збиток від якого перевищує той, якого зазнав єгипетський народ на протязі десятиліть, а також високий рівень арештів, смертні вироки оптом не обдумані та без доказів, жорстокі закони, яких іще не було раніше у світі. В суботу 21.06.2014 суд міста Мінья виніс смертний вирок 183 прибічникам ізольованого президента Мухаммда Мурсі, у тому числі одному з лідерів Братів-мусульман Мухаммаду Баді. Невдалу війну режим переводить на плакат «Чи благословив ти Пророка сьогодні?» тим, що зачиняє до крайнощів мечеті, забороняє виступати на мінбарах усім, окрім людей з аль-Азхару, висміює в моторошній формі безліч ісламських законів на супутникових телеканалах, за допомогою яких режим підриває історію та культуру Умми. У своїх вчинках режим перевершив усі тиранічні режими, які були до нього.

Цей режим припускає, як припускав режим, який був до нього, що ця Умма мертва остаточно. Цей режим надумав, що він вже нічого не потребує, але істина, у якій немає сумніву така, що ця Умма не вмирає. Так, вона хвора, але вона ніколи не помре. Минули ті часи, коли Умма мовчала на пригноблення несправедливих людей, у неї було зламано бар’єр страху і вона, подібно до того як скинула Бен Алі, Мубарака, Каддафі та інших, також здатна скинути усіх інших тиранів. Вони ті, хто живе у своїх оселях, так і не навчилися у тих, хто був до них, більше того, повторюють їх шлях знову, більше того у своїй пихатості і гордощах перевершили усіх минулих…

Сказав Всевишній:

وَسَكَنْتُمْ فِي مَسَاكِنِ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ وَتَبَيَّنَ لَكُمْ كَيْفَ فَعَلْنَا بِهِمْ وَضَرَبْنَا لَكُمُ الْأَمْثَالَ

«Ви мешкали в оселях тих, які були несправедливі до себе. Вам було ясно, як Ми вчинили з ними і Ми приводили вам притчі» (14:45)

Тобто ви бачили і до вас було донесено, що Ми зробили з общинами, які були до вас, але разом із цим це не стало для вас знаковим, як і не стало знаковим те, що їх спіткало. О Аллах, розуми тиранів найслабші і обмежені, не дивлячись на те, що вони з себе становлять, а також їх лицемірне оточення, яке знаходиться в гордощах. Як же вони будуть на висоті, якщо вони не правлять за шаріатом Аллаха у державі Халіфат, адже сила і велич лише в ньому, якщо б вони тільки знали?

Умма не буде вдоволена чимось іншим, окрім Ісламу і не прийме як режим нічого, окрім Халіфату. Умма не зупиниться, поки не зустріне ранок з конституцією, яка цілком узята з Книги Аллаха і Сунни Його Пророка, мир йому і милість Аллаха, допоки не присягне чистому, богобоязливому халіфу, за яким Умма битиметься істиною і захищатиметься нею, і це не важко для Аллаха.

حَتَّى إِذَا فَرِحُواْ بِمَا أُوتُواْ أَخَذْنَاهُم بَغْتَةً فَإِذَا هُم مُّبْلِسُونَ * فَقُطِعَ دَابِرُ الْقَوْمِ الَّذِينَ ظَلَمُواْ وَالْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ

«Коли ж вони зраділи дарованому, Ми схопили їх раптово, і вони прийшли у відчай! Беззаконники були знищені до основи. Хвала Аллаху, Господу світів!» (6:44-45)


Шаріф Зайд
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Єгипет
Неділя, 24 Шабан 1435 р.х.
22/06/2014
№ 14/17

Головне меню