Збільшення ціни на паливо та енергію є сильним ударом, спрямованим проти бідних і матиме негативні наслідки для уряду багатих

Єгипет
Друкарня

Цей уряд не може бути урядом народу, істинно дбаючи про його справи. Навпаки, це уряд податківців на плечах людей, щоб дати їм скуштувати бідності та злиднів. У чому немає сумнівів, так це у тому, що він як і його попередник не бачить для бідних ані долі, ані турботи. Він вирішує проблеми людей тим, що насправді є отрутою, приймаючи ці рішення з капіталістичної смердючої системи, яка відчуває передсмертні муки у своїх країнах. Уряд багатіїв встановленої розпорядженням маршала Сісі узявся за безпрецедентний сміливий крок, охоплений зверхністю та гордощами, який приведе його до загибелі, поки уряди, що змінювали одне одного, коливалися, щоб скоротити дотації подібним суворим чином.

Після того, як уряд підвищив ціни на електроенергію, він проголосив про підвищення цін на паливо з 5 липня до 78%, що приведе до значного росту темпів інфляції в країні, поточні показники якої 8,2%. У відповідності з новими цінами, ціни на бензин 92 піднялися до 2,60 фунтів за літр, що на 40% вище у порівнянні з поточною ціною 1,85 фунтів, а ціни на бензин 80 до 1,60 фунтів за літр, що на 78% вище у порівнянні з поточною ціною 0,90. У той час як ціни на бензин 95 для розкішних автомобілів, які складають невеликий відсоток автомобілів в Єгипті, до 6,25 фунтів за літр, що на 7% вище за поточний рівень 5,85 фунтів. Дизельне паливо стане 1,80 фунтів за літр з 1,10 фунтів, збільшившись на 63%. Ціна природного газу для автомобілів зросте до 1,10 за кубометр з 0,40 фунтів, збільшившись на 175%.

Хоча Сісі сказав у контексті своєї передвиборчої кампанії у розмові на телебаченні, що неможна йти на крок підвищення дотацій до того, як розбагатіють люди. Ось тільки, беручись за цей крок, він забув свою передвиборчу обіцянку, у надії, що люди незабаром усе забудуть, і спираючись на військову підтримку і закон про демонстрації у притисненні народу та примушенні змовкнути, змушуючи їх бути вдоволеними звершеним фактом. І не важливо, чи приведені у виконання подібні збільшення або ж Сісі відмовився від них у страху від громадського гніву, люди прийшли до розуміння, що немає рішення їх зростаючих проблем, окрім як реалізацією Ісламу на практиці правильним чином. Це тому, що Іслам і лише Іслам здатний остаточно викоренити бідність. Це вже сталося у затінку Халіфату у часи Умара ібн Абдульазіза, і цього не вдавалося ніякій іншій системі у світі. Це знову повториться при застосуванні Ісламу у державі Халіфат. Економічна політика в Ісламі основана на повному забезпеченні усіх основних потреб кожного індивіда держави, і наданні йому можливості задовольнити його другорядні потреби. Іслам також роз’яснив, що енергія є громадською власністю, Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Мусульмани співвласники у трьох речах: у пасовиську, воді та вогні», - передав Абу Дауд.

Таким чином, в Халіфаті з його конституцією, виведеною з Корану та Сунни, прибуток від енергії належатиме людям. Це їх право, а не послуга з боку держави, яку вона продає, або погрожує обмеженням кожного разу, коли піддається тиску з боку Міжнародного валютного фонду припиненням дотацій. Ми в Хізб ут-Тахрір продовжуємо працювати з Уммою і всередині неї для усунення цього режиму і його викоренення заради встановлення великої держави Халіфат, яка поверне мусульманам їх велич та гідне положення, обране для них їх Господом – бути кращою Уммою, введеною для людей.

وَلِلَّهِ الْعِزَّةُ وَلِرَسُولِهِ وَلِلْمُؤْمِنِينَ وَلَكِنَّ الْمُنَافِقِينَ لا يَعْلَمُونَ

«Могутність притаманна Аллаху, Його Посланцю та віруючим, але лицеміри не знають цього» (63:8).

Шаріф Зайд
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Єгипет
Неділя, 08 Рамадан 1434 р.х.
06/07/2014
№ 14/18

Головне меню