Арабські міністри закордонних справ зустрінуться в Каїрі для оплакування Гази і змови проти іншої частини Умми

Єгипет
Друкарня

Засідання МЗСів арабських країн у неділю 07.09.2014 було відкладене на більше ніж дві години через телефонний дзвінок, який відбувся між Джоном Керрі, державним секретарем США та Набілем Ель-Арабі – генеральним секретарем Ліги арабських держав. Об’явленою причиною розмови були пошуки шляхів опору організації «Ісламська держава», а те, що вони приховали – іще більше. Цей квапливий дзвінок був зроблений у затінку цього засідання, а найбільш яскравим елементом вистави  була запекла атака з боку Махмуда Аббаса на ХАМАС. Даний інцидент зажадав перетворити відкрите засідання у закрите, з якого були вигнані усі журналісти та ЗМІ, щоб міністри не оприлюднили «свою брудну білизну» на очах у дітей.

Мабуть, найбільш важливим питанням, яке стане обговорюватися на зустрічі міністрів у Каїрі на 142 сесії Ради арабських міністрів  закордонних справ, це питання про боротьбу з тероризмом. Звісно ж, це питання буде обговорюватися у межах Американського порядку денного, розкритого Керрі Генеральному секретарю Ліги за кілька годин до засідання, особливо що цьому передував саміт НАТО у Великобританії у четвер та п’ятницю, щоб обговорити питання тероризму після деякого часу оплакування вбивств, руйнувань та широкого переселення жителів, які сталися в Газі. Вони не впустили можливості покласти на єврейське утворення всю відповідальність, а також закликали відновити усі зруйновані будівлі. І після всього цього стануть шукати способи, щоб зупинити конфлікт шляхом активації уряду національної єдності, і неминуче, там з’явиться єдина влада і єдиний уряд, як про це сказав Махмуд Аббас у своєму виступі.

Ця зустріч, як і та, що перед нею, як і усі засідання Ліги арабських держав, не пропонує, а затримує та ускладнює проблеми, які стоять перед народами регіону. І усі ці засідання з моменту її створення жодного разу не вийшли за межі прокресленої для них лінії. Ця Ліга присвячена розділенню та перешкоджанню Уммі у її прагненні до єдності у затінку Ісламської держави Халіфат, який захистить честь мусульман і відіб’є від них зло їх ворогів. Окупація євреями Палестини залишилася проблемою, якою торгують ці лідери на протязі десятиліть, однак їх засідання не залишили нам у спадщину нічого, окрім приниженості вслід за приниженістю. А їх рішення іще ніколи не становили значення більшого, ніж вартість чорнил, якими вони писали.

Але найбільш видним, у чому вони досягли успіху на протязі усіх десятиліть, є змови проти Умми  слугування Заходу, і відволікання простаків рішеннями, які не заспокоять навіть голоду. Вони, як і їх пані Америка і весь невірний Захід, задрижали від руху Ісламської Умми і її спрямування у бік Ісламу, а також швидкого прагнення на шляху створення Ісламського Халіфату, який, з волі Аллаха, ближче ніж мить ока. І того дня дізнаються і, хто коїв несправедливість, яке завершення їх чекає!

وَيَقُولُونَ مَتَى هُوَ قُلْ عَسَى أَنْ يَكُونَ قَرِيبًا

«Вони скажуть: «Коли ж це станеться?» Скажи: «Можливо, це станеться дуже скоро!» (17:51)


Шаріф Зайд
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Єгипет
Понеділок, 13 Зуль-када 1435 р.х.
08/09/2014
№ 14/23

Головне меню