Жителі Єрусалиму, захистки мечеті аль-Акса виголошують, Хабаш є уроком для жителів Тулькарма, Хеврону та інших міст на Західному березі

Палестина
Друкарня

Махмуд Хабаш у минулу п’ятницю спробував зайти у мечеть аль-Акса з дозволу і «святої» координації безпеки з окупантами – за словами голови Аббаса – однак народ Єрусалиму, зберігаючий мечеть аль-Акса і не дозволив йому увійти, особливо після того як його охорона-шайка хуліганів спробували силою увійти в мечеть.

Охорона Хабаша використала проти цих благородних людей сльозогінний газ, на що у відповідь люди були вимушені закидати його взуттям, у результаті він залишив мечеть приниженим та зганьбленим, разом із охороняючою його ізраїльською поліцією.

Ми в Хізб ут-Тахрір підтримуємо захисників аль-Акса, які захищають мечеть голіруч в опорі вторгненням окупантів і підозрілих політиків цих режимів, подібно до таких як Махмуд Хабаш, які співпрацюють з окупацією і закликають мусульман нормалізувати відносини з нею, відвідання для цього мечеть аль-Акса, замість її визволення. Ми підтверджуємо наш протест і незгоду проти заяв влади і явлення Хабаша у мечеть, і підкреслюємо наступне:

Ті, хто встав проти Хабаша є жителями Єрусалиму, народ, що захищає мечеть аль-Акса, а не група хуліганів, вони чесні, шановані люди, які протистоять вторгненню окупації. Вони представляють народ Палестини, який відмовляється від такої політики влади у питанні Єрусалиму і його святинь. Він відкидає безсоромну заяву Хабаша, яка прирівнює окупантів та пригноблений народ Палестини. Спроби Хабаша і влади обмежити захисників мечеті, що чинять опір і зв’язати їх з Хізб ут-Тахрір або ХАМАС, є дуже велике недооцінення мислення народу Палестини, який одностайно погодився з тим, що Хабаш є хамом, агентом та корупціонером, який координує свої дії з окупацією та американською адміністрацією, а влада заплющує очі на той факт, який відбувається на вулиці і на настрій вулиці. Влада забула про те, що жителі Єрусалиму відкинули Садата та Махера і відкидають Хабаша й тих, хто з ним, виконуючи обіцянку Аллаха:

أُولَئِكَ مَا كَانَ لَهُمْ أَنْ يَدْخُلُوهَا إِلا خَائِفِينَ لَهُمْ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ وَلَهُمْ فِي الآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ

Їм варто було б входити туди лише з почуттям страху. Ганьба їм у мирському житті і великі муки в Останньому житті. (02:114)

Народ Палестини вже піднімав у містах Західного берегу банери та гасла, які засуджували Хабаша і його нахабні заяви, і його неодноразові спроби посіяти розбрат між народом Палестини, а також проти його спроб змінити трибуни мечеті на підвладну трибуну, і діяли, щоб запобігти його в’їзду в Хеврон, Тулкарем та інші міста на Західному березі. І якщо б влада мала найменшу скромність, то вона посадила б його у в’язницю, а не віддала йому міністерства та посади, але влада залишила його, не дивлячись на те, що знає про його злочини, це робиться для того, щоб він іще більше чинив несправедливість у відношенні до Умми та її релігійних звичаїв. І користуючись цим випадком, ми хочемо сказати: влада повинна усвідомили, що Америка та євреї не захищатимуть їх від люті та гніву Умми. Влада повинна узяти приклад, урок і попередження від цього та інших інцидентів, перш ніж вибухне народ Палестини і піде проти них, проти їх людей і їх злочинної політики у відношенні Палестини і її народу. Але коли народ повстане, тоді вже не допоможе і не врятує від полум’я пекла їх каяття, а це найжахливіше, якщо б вони тільки знали.

إِنَّ الَّذِينَ يُحَادُّونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ أُولَئِكَ فِي الأذَلِّينَ (٢٠)كَتَبَ اللَّهُ لأغْلِبَنَّ أَنَا وَرُسُلِي إِنَّ اللَّهَ قَوِيٌّ عَزِيزٌ

Ті, які ворогують з Аллахом і Його Посланцем, опиняться у числі найбільш принижених. Аллах приписав: «Перемогу неодмінно одержимо Я і Мої посланці!» Воістину, Аллах Всесильний, Могутній. (58:20-21)


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
Благословенна земля - Палестина
01 Рамадан 1435 р.х.
29/06/2014
№ 178/014

Головне меню