Вибухи у церквах міста Сурабая були скоєні смертниками

Індонезія
Друкарня

Вранці 13 травня 2018 у трьох церквах Сурабая сталися вибухи, про що широко було висвітлено у ЗМІ. Вибухи сталися у римсько-католицької церкви Діпонегоро та у церкві п’ятидесятників. У результаті загинуло дев’ять людей і поранено біля сорока.

Ким би не були виконавці, якими б не були їх мотиви, подібні дії повинні бути відкинуті. Цей жорстокий акт суперечить усім законам Ісламу. Усім відомо, що Шаріат забороняє руйнувати місця поклоніння інших релігій, не говорячи вже про завдання шкоди або вбивстві людей, які знаходяться там. Іслам забороняє вбивство будь-якої людини без шаріатської на те причини.

У зв’язку з цим Хізб ут-Тахрір в Індонезії:

1) Засуджує вибухи, вважаючи їх порочним актом, який суперечить законам Ісламу.

2) Закликає владу країни провести ретельне розслідування та знайти тих, хто скоїв це, дізнатись їх мотиви, а також відшукати тих, хто надихнув їх на це злодіяння. Лише таким чином, буде можливо покласти край різного роду спекуляціям навколо цієї теми.

3) Відкидає екстрене прийняття законопроекту про тероризм через те, що трапилось, тому що у законі є статті, які можуть завдати шкоди звичайним людям, особливо мусульманам, як це вже було у минулому. Також Хізб відкидає спроби зв’язати ці акти з якою-небудь організацією або носіями заклику. Неможна дозволити, щоб ці події були використані у якості інструменту репресій або нової тиранії.

Хізб ут-Тахрір закликає мусульман бути стійкими, терплячими та дотримуватись прямого шляху у боротьбі за вірність Шаріату та Халіфату. Мусульмани повинні слідувати шляху Посланця Аллаха ﷺ у встановленні держави Халіфат, не боячись викликів, проблем, перешкод або загроз на цьому шляху. Дійте, доки не втілиться у життя Шаріат  Аллаха!

Нам досить Аллаха у якості Покровителя, і який чудовий цей Хранитель, Він — наш найкращий Помічник.

Мухаммад Ісмаіл Юсанто
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Індонезії
Неділя, 27 Шаъбана 1439 р.х.
13.05.2018 р.

Головне меню