На завершення довгого шляху під назвою «Халіфат — це фард та шлях порятунку Умми» з прапорами та стягами Посланця Аллаха ﷺ

Індонезія
Друкарня

Хвала Аллаху, демонстрації з акцією популяризації прапорів та стягів Посланця Аллаха, організовані Хізбут-Тахрір у 36 крупніших містах Індонезії на протязі усього місяця Раджаб 1438 р.х. (квітень – травень 2017 року), які отримали відомість як кампанія «Мапара», відбулись з дотриманням порядку та безпеки.

Проте у деяких містах, у силу технічних та адміністративних причин, місця та форми проведення заходів «Мапара» довелось або переносити, або відкладати, або скорочувати . Тим не менш, це не зменшило успіху маршу у досягнутих результатах зробленої роботи, у переслідуємих від заходів цілей та донесення основного послання до людей, а також того, наскільки позитивно були сприйняті населенням дані заходи.

Хізбут-Тахрір в Індонезії організував дану ходу як засіб роз’яснення понять Ісламу та його символіки (у даному випадку — прапорів та стягів Посланця Аллаха ﷺ),оскільки ця символіка невіддільна від ідеї Халіфату та втілення Шаріату. У минулому прапор та стяг уособлювали Халіфат та єдність Умми. Метою заходу було знайомство, розуміння, прийняття та втілення людьми цих символік та ідей, а також боротьба за них як засіб відродження Уммою практики усього Ісламу.

Також, окрім демонстрації з прапорами та стягами Посланця Аллаха ﷺ, був проведений Міжнародний ісламський форум на тему Халіфату. Даний форум надав можливість для зустрічі лідерів Хізбут-Тахрір з представниками різних прошарків населення, щоб створити загальне бачення важливості відродження Умми та спільних зусиль по зміненню нинішнього образу життя на ісламський, досягнувши при цьому єдності мусульман, що символізується прапором та стягом Посланця Аллаха ﷺ.

І на завершення Хізбут-Тахрір в Індонезії про цей захід говорить наступне:

1. Виражаємо вдячність керівникам общин, вченим, викладачам, підприємцям, матерям, молоді, студентам, журналістам та широкій громадськості, які з захопленням брали участь у низці заходів «Мапара». Також Хізб виражає вдячність службам безпеки на усіх рівнях за їх зусилля, скеровані на те, щоб ці демонстрації відбулись організовано та безпечно. Нехай ваша участь у подібному заході по відродженню прапора та стяга Пророка ﷺ буде записано Аллахом як блага справа.

2. Приносимо вибачення за усі упущення або помилки у ході заходу.

3. Дух ентузіазму учасників заходу у різноманітних містах з прапорами та стягами, що високо майорять, вказує на нездолане бажання Уммою відродження Ісламського Халіфату за методом пророцтва, в якому Шаріат буле втілюватись у повному обсязі. У той же час Умма спростовує брехливу пропаганду того, що прапор та стяг Посланця Аллаха ﷺ є атрибутами терористичних груп.

4. Закликаємо усіх, особливо — уряд та служби безпеки, поширювати ці та подібні їм заходи. Окрім того, варто розглядати подібну діяльність як приклад пример внеску Хізбут-Тахрір у відродження Умми та держави шляхом відродження духу єдності серед людей, закликаючи їм підкоритись законам Аллаха. Хізбут-Тахрір в Індонезії вважає, що проблеми, з якими стикаються суспільства, такі як зростаюча корупція та злочинність, моральний занепад, несправедливості у законі та економіці, тиранія та багато іншого викликані слабкістю у розумінні ідеї Таухіду та у недостатньому підкоренні нормам Ісламу.

А тому неприпустимо забороняти, засуджувати або різноманітними способами перешкоджати проведенню подібних заходів. Втілення законів Шаріату в особистому житті та прагнення до цього є обов’язком кожного мусульманина.

Нам досить Аллаха! Він — найкращий , на Кого покладаються , кращий Господь та кращий, Хто дарує перемогу (допомогу)!

 

Мухаммад Ісмаіль Юсанто
Офіційний представник Хізбут-Тахрір в Індонезії
Вівторок, 28 Раджаба 1438 р.х.
25.04.2017 р.
№ 05/1438

 

 

Головне меню