Гребля «Відродження»: бомба уповільненої, обман з боку правителів

Судан
Друкарня

21.12.2019 у Хартумі стартував третій раунд переговорів навколо греблі «Відродження» на рівні експертів і технічних спеціалістів під егідою міністрів водних ресурсів та іригації Єгипту, Судану та Ефіопії.

Також на переговорах були присутні спостерігачі від Всесвітнього банку і США. Ця зустріч відбулась після другої зустрічі міністрів закордонних справ і водних ресурсів трьох країн. Зустріч трійки пройшла у Вашингтоне 12.09.2019 під егідою міністра фінансів США.

На зустрічі у Вашингтоні та на інших зустрічах до цього обговорювались питання заповнення греблі і способи її експлуатації на найближчі роки. Усе це говорить про те, що будування греблі та її небезпечні наслідки для Єгипту і Судану більше не предметом досліджень, а, швидше, це вже факт,який здійснився, оскільки президенти Єгипту, Судану та Ефіопії 23.03.2015 у Хартумі підписали декларацію про принципи співпраці відносно висотної гідроелектростанції «Відродження», яка будується в Ефіопії. Підписання даної декларації з боку президентів Єгипту Абдуль-Фаттахаас-Сісі та екс-президента Судану Умара аль-Башіра, говорить:

— про їх нахабність у порушенні попередніх угод, які гарантували приток води в Єгипет і Судан,

— про їх халатність у відношенні водних багатств Умми, про розбазарювання її ресурсів, про загрозу її безпеці.

Дана угода є зрадництвом в усіх змістах цього слова. І поки їх порочність і зрадництво мають місце, вони продовжать вводити в оману простих людей за допомогою подібних заходів. Ці заходи — пил у вічі, вони скеровані на те, щоб створити враження про проявляємий ними інтерес до досягнень Умми після того, як саме вони розбазарили їх.

Проблема полягає у тому, що сьогоднішні правителі Судану слідують шляху режиму аль-Башіра. Так міністерство іригації і водних ресурсів Судану заявило, що міністр Ясір Аббас (YasirAbbas) представить бачення по заповненню та експлуатації  ефіопської греблі.

Хізб ут-Тахрір у Судані продовжує розкривати плани і схеми колоніальних держав, зрадництво правлячих агентів, а також вказувати на шаріатське рішення і те, що необхідно для людей. Що стосується даної тематики, зокрема — греблі «Відродження», то Хізб вже випускав заяву і публікації, проводив форуми і т.п. речі. Він розкривав і продовжує розкривати для Умми змови, скеровані проти неї, вказує на халатність правителів у відношенні її прав, на їх розбазарювання її досягнень. При підбитті підсумків по греблі «Відродження» у вересні 2017 р. Хізб випустив публікацію «Гребля «Відродження»,битва за воду… халатність правителів і обов’язок Умми».

У цій публікації Хізб пролив світло на небезпеку даної греблі, на те,що вона є бомбою уповільненої дії, яка може вибухнути у будь-яку мить і затопити землі Судану та Єгипту. У ній Хізб також розкрив правду про греблю, про її катастрофічні наслідки для Судану та Єгипту. Наші слова ми підкріпили заявами міжнародних експертів. При цьому ми не звертаємо увагу на виступи агентів Всесвітнього банку і нікчемних правителів, які приукрашують будівництво греблі, говорячи про її користь для сільського господарства. Адже це вони роблять лише з однією метою: догодити колоніальним хазяям, відірвати якомога більший шматок від благ тлінного світу.

А того, хто прагне до істини і хоче дізнатись факти про греблю «Відродження», ми запрошуємо відвідати інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Судані і отримати копію публікації «Гребля «Відродження», битва за воду… халатність правителів і обов’язок Умми». Або ж ви можете відвідати сайт інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, де є дана публікація. Нижче надане посилання на даний матеріал:

http://hizb-ut-tahrir.info/ar/index.php/resources/hizb-resources/47617.html

 

Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Судані
№ H/T/S/21/1441
Неділя, 25 Раб ус-сані 1441 р.х.
22.12.2019 р.

Головне меню