«Міцно тримайтеся за вервь Аллаха усі разом та не розпадайтеся» (3:103)

Лівія
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا

 «Міцно тримайтеся за вервь Аллаха усі разом та не розпадайтеся» (3:103). 

О понеділка 06/03/2012 у лівійському місті Бенгазі відбувся з’їзд основних лівійських племен, лідерів бойових формувань та політиків. По завершенню засідання присутні прийняли резолюцію, у якій вони заявили, що федеративна система слугує найкращим варіантом для регіонів країни. Вони проголосили про своє прийняття лівійської конституції за  1951 рік, згідно до якої Лівія була розділена на три територіальні одиниці: Тріполітанію (захід), Кірєнаікі (схід) та Феццан (південь). Дане розділення було скасоване у  1963 році.

 

Аргументом авторів цієї резолюції слугує те, що перехідна рада погано ставиться до жителів східних частин країни, подібно до того як аль-Каддафі погано відносився до них свого часу. Оскільки перехідна рада видала конституційний наказ, згідно до якого східні області отримують усього лише 60 місць, а західні – 102 у раді.   

О, мусульмани на сході Лівії!

Помилка не виправляється іще більшою помилкою, аніж попередня. Аллах не стирає зло злом, навпаки, стирає зло добром.  Якщо існує проблема поганого ставлення, то необхідно усунути це погане ставлення, та надати кожному те, що йому належить по праву. Але протиставляти поганому ставленню ділення, розбрат та розділення – це неприпустимо. Бо цим ви вносите до ісламської громади іще одну погану справу, беручи на себе відповідальність за неї та тягар тих, хто продовжить цю справу після вас.  Ми прохаємо Аллаха увести вас від цього. У своїй резолюції ви заявляєте, що прагнете до держави із законами Ісламу, у той час як Іслам не передбачає федеративного устрою держави. Навпаки, він зобов’язує лиш до запровадження унітарної системи, однієї держави з неподільними у правлінні адміністративно-територіальними одиницями (вілаятами). Іслам передбачає одну-єдину державу, яка є однією міцною архітектурою,  частини якої неподільні.

О, мусульмани Лівії та світу!
 
Сьогодні ви як ніколи потребуєте єдності, взаєморозуміння та об’єднання. Ви є свідками  тому як безбожні країни відірвали південь Судану від його півночі, продовжуючи відривати Убєія, Курдфан та Дарфур від Судану. Вони розривають Судан на дрібні шматки згідно до правила: «Розділяй та владарюй». Америка увійшла до Іраку та утвердила конституцію федеративного правління, щоб розірвати його на три жалюгідні автономії. Зараз прийшла черга Лівії, щоб вони розірвали і її на шматки. Не будьте тими, хто коїть те,що радує безбожних імперіалістів.

О, мусульмани!

Всевишній Аллах описав вас у Благородному Корані, сказавши:

كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ

 «Ви є найкращою із громад, які з’являлися на благо людства, наказуючи робити схвалене (Аллахом), утримуючи від забороненого та віруючи в Аллаха».  (03:110). 

Ви одна ісламська громада. В основі ви повинні бути в одній державі – Праведному Халіфаті. Так, Халіфат складається з багатьох адміністративно-територіальних одиниць «вілаятів». Але вони перебувають під правлінням одного Халіфа. Посланець Аллаха(с.а.в.) сказав: «Якщо двом халіфам дали присягу, то вбийте останнього з них». Сьогоднішні ісламські країни простягаються від Танджа на Заході до Індонезії на Сході, і вони потребують того, щоб їх об’єднали усіх в одне - єдине ціле.   

إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ

Воістину, віруючі – брати» (03:110).

А що казати про те, якщо ви намагаєтесь поділити подрібнене іще на більш дрібні частини?!

Посланець Аллаха (с.а.в.) сказав: «Віруючі один для одного подібні до частин однієї будівлі, які підтримують один одного» та схрестив пальці своїх рук», а також: «Віруючі подібні до одного тіла, якщо болить його голова, то усе тіло відкликається на це  лихоманкою та безсонням».

Хізб ут-Тахрір Лівія
16 Раби-уюль-Сани 1433 рік                                                                                                 
09/03/2012

Головне меню