Америка не має ніякого морального права нав’язувати ворогів чи друзів Африканському континенту

Танзанія
Друкарня

Прес-реліз

Америка нав’язує свій колоніальний і лицемірний закон африканському континенту у спробі паралізувати вплив Росії, завадити її стабільності і пануванню в Україні.

Через «Закон про протидію зловмисній діяльності Росії в Африці», прийнятий Конгресом США, Америка прагне зупинити взаємодію Африки з Росією, щоб забезпечити виконання санкцій на континенті.

Згідно зі вищезгаданим законом, який Америка запровадила на Африканському континенті через держсекретаря США для виявлення місцевих органів влади в Африці, які замішані в діяльності з Росією, Америка зможе покарати цю владу так, як вона вважає потрібним, в тому числі — і за допомогою санкцій або будь-яким іншим способом, як сама це вирішить.

Південноафриканська спільнота розвитку (SADC) опротестувала ці заходи США на останньому 42-му черговому саміті голів урядів в Кіншасі — Демократична Республіка Конго. Спільнота виступила з заявою, яка критикує цей закон США проти Росії і виражає своє невдоволення і протест проти подібного, описуючи це як підступне націлювання на Африку, щоб у подальшому приймати однобічні карні заходи.

Такі дії є відвертою ганьбою і показують подвійні стандарти Америки, яка старанно працює над тим, щоб вказати пальцем на Росію і дискредитувати її за вторгнення в Україну, забуваючи про себе і своє вторгнення і окупацію Іраку, Афганістану та інших країн, вбиваючи тисячі людей і грабуючи багатства і ресурси цих країн. Окрім того, Америка не переставала бути замішаною в російському вторгненні і вбивствах мусульман в Сирії, тому що це відповідає її політиці знищення мусульман в протистоянні ідейному Ісламу.

Уся правда полягає в тому, що ані Америка, ані Росія не є друзями Африки. Америка не вдовольняється лише експлуатацією величезних багатств і ресурсів, вона також використовує політичні і правові засоби, подібні цим, щоб підготувати підґрунтя для своєї зовнішньої політики, використовуючи інтелектуальну слабкість Африканського континенту. Що ж стосується російського інтересу до Африки, то він так само мотивований тільки економічною експлуатацією, тому що після відмови від комунізму Росія побігла в капіталізм. Угоди зі зброєю і військовою технікою складають більше 50% російської торгівлі з Африкою при цьому товарообіг між ними досяг 17,4 млрд. доларів в 2017 році.

Америка зі своїм капіталістичним колоніальним порядком денним не має абсолютно ніякого морального права вибирати і нав’язувати Африці друга чи ворога, замість усього цього Африці потрібна справедлива ідеологія Ісламу при державі Халіфат, щоб звільнитись від усіх видів приниження з боку Америки та решти усіх інших капіталістичних країн.

 

Масуд Мусаллам
Медіа-представник Хізб ут-Тахрір Танзанія
Неділя, 1 Сафара 1444 р.х.

Головне меню