Огляд прес-конференції в «Главком» (Київ 25.02.2016)

Прес-конференції
Друкарня

25 лютого 2016 року в київському прес-центрі інформаційного агентства «Главком» Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Україні провів прес-конференцію під назвою:

«Хізб ут-Тахрір: поміж наданням політичного притулку та репресіями під приводом боротьби з тероризмом».

У заході взяли участь голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Фазил Амзаєв, керівник програми «Протидія фабрикації кримінальних справ про ісламський екстремізм у Росії» російського правозахисного центру «Меморіал» Віталій Пономарьов, голова правління громадської організації «Правозахисний рух Криму» Енвер Кадиров, а також політемігрант і член Хізб ут-Тахрір з Росії Віталій Рядінській. Крім того слово було надано представнику Центру Громадянських Свобод, ініціатору кампанії на захист затриманих Росією громадян України #LetMyPeopleGo Марії Томак, а також відомому експерту-конфліктології Наталії Беліцер.

Глава Інформаційного офісу надав коротку інформацію про діяльність партії Хізб ут-Тахрір, її методі і історії існування в Україні, а також про цілі які ставить партія в Україні.

На прес-конференції представником Хізб ут-Тахрір була дана оцінка систематичної фабрикації російськими силовиками кримінальних справ за звинуваченням у тероризмі щодо мусульман в цілому, і членів партії зокрема.

Правозахисники в свою чергу роз'яснили справжній стан речей щодо звинувачень на адресу партії, пояснивши, що всі переслідування її членів є політичним мотивованим і не мають під собою ніяких законних підстав.

Також представники правозахисного співтовариства вказали на необхідність надання членам Хізб ут-Тахрір притулку в Україні.

Після виступів і реплік учасники прес-конференції відповіли на всі питання, що цікавлять журналістів питання.

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Україні також підготував для представників преси та правозахисників додаткові матеріали, серед яких було рішення українських судових органів про надання захисту члену Хізб ут-Тахрір, піддаються переслідуванням в Росії; видані спеціально для даної прес-конференції інформаційні брошури та опублікований Інформаційним офісом прес-реліз для ЗМІ з приводу останніх арештів у Криму.

Відео

Головне меню