Чи стане Саудівська Аравія поліцейською державою?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Агентство новин Саудівської Аравії розповсюдило від 04.02.2014 королівську заяву, яка попереджає від закликання до джихаду, підтримки братів-мусульман чи груп емігрантів, позбавлених громадянства. Зокрема, у заяві говориться:

“По перше: карається позбавленням волі від 3 до 10 років у в'язниці усілякий, хто б він не був, якщо він був помічений у наступному:

1. Участь у бойових діях поза королівством, у якому б вигляді це не відбувалося, як це описане у вступній частині.

2. Належність до течій, груп тощо, у яких релігійне чи ідейне керівництво побудоване на екстремізмі або класифікується як терористичне всередині країни, у регіоні або на міжнародному рівні, а також підтримка чи прийняття їх ідей і методів у будь-якому вигляді, розкриття симпатії до них  будь-якими засобами, надавання їм будь-якої з форм матеріальної або моральної підтримки, підбурювання до чогось із цього, наснага цього, заохочення словом або письмом у будь-якому випадку.

Якщо особа, що скоїла будь-яку з перерахованих вище дій є офіцером збройних сил або їх членом, то її покаранням буде позбавлення волі від 5 до 30 років в'язниці.

По-друге: жодне покарання з шаріату або системи правління не скасовує постанови, яка викладена у першому пункті.”

Коментар:

Сказав Аллах Всевишній:

كُلَّمَا أَوْقَدُوا نَارًا لِلْحَرْبِ أَطْفَأَهَا اللَّهُ وَيَسْعَوْنَ فِي الْأَرْضِ فَسَادًا وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ

«Усілякий раз, коли вони розпалюють вогонь війни, Аллах гасить його. Вони прагнуть розповсюдити на землі нечестя, але Аллах не любить тих, хто розповсюджує нечестя» (5:64)

З тих часів, як почалася арабська революція, правителі Саудівської Аравії почали старатися зміцнювати своє перебування у посадових кріслах і докладати усілякі зусилля, щоб завадити цим революціям і працювати проти їх відповідного завершення, тому що успіх останніх неминуче вплине на їх правління, основане на несправедливості та далеке від шаріату, як і в інших частинах системи. Саудівська Аравія — єдина країна, яка прийняла одного зі світових злочинців Зейна аль-Абідійна (Бен Алі, екс-президент Тунісу). Ми не забули, що Саудівська Аравія усіма силами допомагала Хосні Мубараку залишитися правити над мусульманами в Єгипті, а також допомагала Абдуллаху Саліху в Ємені; тобто вона завжди стоїть разом з тираном і несправедливими проти волі мусульман.

Це явно проявилося після перевороту в Єгипті у підтримці Сісі, відкриттям фінансових рахунків для нього у підтримку економіки, що стрімко руйнувалася. Усі ці події створили поінформованість серед народу двох святинь, який любить свою релігію, повертається сам як частина ісламської Умми і тепер розуміє, що його уряд проти усілякого проекту, який навіть пахне Ісламом, проти усілякого проекту розвитку ісламської Умми і проти повернення її слави. Це привело до розділення між ісламським народом у країні двох святинь і її урядом-маріонеткою невірного Заходу, яка реалізує його плани і політику. Це положення стало очевидним і не потребує детального розгляду. Ми почали чути вчених, які стали підписувати заяви про порушення, які чинить держава у відношенні до єгипетських подій, багато розмов проповідників про Єгипет, охарактеризувавши їх як яру атаку на Іслам і мусульман, але це ніяк не хвилює родину Саудів.

Так само для жителів країни двох святинь відкрилася позиція родини Саудів у відношенні благословенної революції в Шамі. Коли громадська думка в Шамі схилилася до Ісламу і побудування Праведної Держави Халіфат, родина Саудів навмисно зайняла місце поряд із невірним Заходом на “Женева-2”, щоб вийти з цієї неприємності, яка усуне їх маріонеткове правління. Розрив між синами країни двох святинь і родиною Саудів не скоротився не лише у поглядах на зовнішню політику, а більше того, у великій кількості указів, законів, правок у політиці органів внутрішніх справ, у соціальній та економічній сферах, у ЗМІ, освіті. Утворилося широке невдоволення і відкидання у синів цієї країни, люблячої релігію і її закони, тому родина Саудів усі разом намагаються усе більше зосередити людей на п'ятничних проповідях, уроках, семінарах, конференціях, теле- і  радіопрограмах...на обов'язку підкорення королю і недопустимості виходу проти нього, пов'язавши це з джихадом у Шамі. Але подібні пропозиції не запали у вуха людей, як це мало місце раніше і мусульмани в країні двох святинь почали розуміти, що родина Саудів не зацікавлена у перемозі мусульман або в тому, щоб бути з ними у їх проблемах, як і не зацікавлена у перемозі муджахідів у Шамі. А те, як вони робили вигляд начебто допомагають революції Шаму у її початку, було тільки за наказом їх хазяїв, щоб виключити будь-яку можливість рішення на основі Ісламу. У той же час у країні двох святинь люди чудово поінформовані про великий статус Шаму і великі події, які у ньому відбудуться, про що свідчать хадіси, які вивели ас-Суютий і ат-Табарані про те, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

عقر دار الإسلام بالشام
Центр землі Ісламу в Шамі.

Також є й інші хадіси, яким протистоїть родина Саудів у своїй самоправності і політичній позиції. Прірва між синами країни двох святинь і режимом родини Саудів збільшилася іще більше.

Приблизно два тижні назад відома своєю лояльністю до уряду телевізійна програма гостро розкритикувала вчених, які закликають до джихаду в Шамі, обвинувачуючи їх введенні в оману молодь, після чого зробили заяву в подібному тоні про бандитизм.

Воістину, у цієї заяви є два наслідки:

1. Очищення від плутанини в політиці Саудівської Аравії

2. Сумісність політики Саудівської Аравії із законами боротьби зі світовим Ісламом, під ім'ям боротьби з тероризмом. Приклад Саудівської Аравії це приклад світської, західної держави.

3. Істинний страх від щирих людей у країні двох святинь, які працюють для змінення політичного положення у бік основ Ісламу. Родина Саудів відчула поштовхи і рухи щирості, які похитнули землю під їх ногами.

4. Залякування і погрози на адресу щирих вчених країни двох святинь, яких не зачіпають обвинувачення режиму в їх релігії і кажуть те, що наказує говорити Аллах, як би не пхав саудівський режим свого носа.

5. Попереджання і залякування мусульман, які люблять свою релігію у Умму, всередині країни двох святинь так, щоб стиснути їх навіть у їх співчутті і симпатії до пригноблених мусульман у світі, немовби той, хто залишив цей указ - не мусульманин і не відчуває того, що відчуває будь - який мусульманин.

6. Боягузливість режиму у боротьбі проти цих рухів, хвилювань і співчуття шляхом ідейної боротьби, дискредитації, через ЗМІ і мінбари, і навіть ув'язненнями і гоніннями. Це безсоромний указ був виданий бандитським способом для того, щоб залякати погрозами.

7. Ця заява ясним чином вказує на те, що родина Саудів краще колишнього усвідомлює, що їх правління під загрозою і вони хочуть зробити що-небудь, щоб вберегти цей режим від падіння.

Воістину, ми спокійні, тому що щирі люди в країні двох благородних святинь, які присвятили свої душі лише Аллаху, не будуть зігнуті подібними указами, які випали на них, і вирвуть цей режим з корінням, після чого встановлять правління, яким вдоволений Аллах і від якого щасливі мусульмани. Ми обіцяємо їм добру звістку, що Аллах з ними і обов'язково замінить їх страх на безпеку...

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لِيَسْتَخْلِفُنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمْ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمْ الْفَاسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що він обов'язково зробить їх намісниками на землі, подібно до того, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він обов'язково обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55)


Спеціально для радіо Центрального медіа-офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад бін Ібрагім — країна двох благородних святинь
17  Рабі ус-сані 1435 р.х.
17.02.2014 р.

http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_33352

Головне меню