Небезпеки політичного Ісламу

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Газета “Аль-Іттіхад” в ОАЕ привела статтю від 02.03.2014 під назвою: “Ехо батьківщини... новий випуск, який розповідає про небезпеку політичного Ісламу”. У новинах говориться наступне:

“Центр досліджень та розробок випустив безкоштовно перший номер журналу “Ехо батьківщини”, який підготовлений та опублікований центром, щоб він став лідером національної самосвідомості серед ЗМІ.

Журнал особливо стурбований по справі політичного Ісламу, на додаток до інших тем місцевого та регіонального значення. Журнал представляє як важливі та ексклюзивні новини, так і історичні доповіді та статті, що цікавлять громадян та тих, хто проживає на території країни, ставлячи батьківщину на перше місце за пріоритетністю.

Журнал включає в себе розділ під назвою “Тут і там”, в якому містяться новини, що відносяться до батьківщини та цивілізації. Далі слідує розділ “Пожежі братів”, яка займається новинами про групу-ізгоя та тим, що викликає проблеми у низці країн. Далі іде розділ “Доповідь”, де приводиться щомісячна доповідь від центру досліджень та розробок під назвою “Хто вони брати-мусульмани і чому народ бореться з ними?”... Що ж стосується розділу “мистецтва”, то тут пропонуються деякі із творів мистецтва, які розкривають таємниці організації брати-мусульмани в ОАЕ... Потім іде розділ “Профіль”, який на цей раз розкриває суперечливу особистість Юсуфа аль-Кардаві, яка становить загрозу для Ісламу в арабо-мусульманських країнах”.

Коментар:

Хоча журнал націлений майже тільки на братів-мусульман по суті, проте розуміється, що він прагне зупинити політичний Іслам:

Воістину Іслам він такий, яким був ниспосланий нашому господину Мухаммаду ﷺ, і нема політичного Ісламу, який приймає не політичний Іслам, і нема поміркованого Ісламу, який приймає екстремістський Іслам, і так далі...

Іслам повноцінний і не ділиться. Його приклад як приклад обличчя людського, яке буде повноцінним тільки якщо усі його частини на місці. І воістину, релігії Аллаха не допоможе ніхто, окрім тих, хто оберігає її в усіх аспектах. Ми народ, якому дав силу Аллах через Іслам і якщо ми будемо шукати силу в іншому аніж в Ісламі, то Аллах принизить нас... Зрозуміло, що політика це частина Ісламу і політика відноситься до турботи про справи, державі, правлінні, вимоги звіту від правителів, наказі йому схваленого та забороні йому засуджуваного, шаріатському суді , що добре відомо та зрозуміло і не потребує переліку тут.

Так, воістину, політичний Іслам небезпечний. Небезпечний для ворогів Умми, які знищили Ісламський Халіфат, і Іслам позбавився свого політичного місця та його місце зайняло невір’я та політичний режим заходу, який відокремив релігію від життя і став Іслам просто посланням, як духовне священництво, що залишився тільки у межах стосунків людини з її Господом, щоб положення мусульман досягло такого ступеню слабкості та приниження, якого досягло. Або нам своїми ж руками ствердити цю реальність, якої хоче захід для Ісламу та мусульман тим, що б’ється з нами під іменем боротьби з “політичним Ісламом”?! Або ж нам встати в один ряд з постраждалою Уммою, якій обіцяв наш Благородний Посланець Мухаммад ﷺ, що її піднесення наближається, сказав:

ثم تكون خلافة على منهاج النبوة

"Потім наступить Халіфат за методом пророцтва".


Спеціально для радіо Центрального медіа-офісу Хізб ут-Тахрір
Абу Иса
09 Джумада аль-уля 1435 р.х.
10.03.2014 р.
http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_34138

Головне меню