Режим у Єгипті подібний до вирваного з корінням зіпсованого дерева, яке не має міцності

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Єгипетський суд постановив передати документи 529 членів «Братів-мусульман» муфтію, і виправдав 17 інших у справі нападу на поліцейську дільницю у провінції Мінья, - передає сайт новин «Події» (alwakaai.com) від 24/03/2014.

Коментар:

По-перше: Вже стало фактом, що винесений єгипетським режимом смертний вирок у відношенні групи мусульман є вершиною покірності і зради у найпотворнішому її прояві заради задоволення невірного Заходу. Це немовби послання Уммі: «Будь яка непокірність режиму приречена на смерть». Він думає, що ця Умма розрізнена, нерішуча і слабка, керуючись принципом: «Ти з’їв мене іще того дня, коли з’їв Білого бика» (арабська пісня про лева і трьох биків). Він збирається пригноблювати сьогодні одну групу, а завтра іншу, наче не знає, що це одна єдина жива Умма! Ця Умма не мертва і не обдурить очікувань жодного зі своїх членів! Як сказав Пророк Мухаммад ﷺ: «Хто б не надав допомогу мусульманину там, де зазіхають на його честь або попираються його права, Аллах обов’язково допоможе тому, хто надав допомогу тоді, коли він чекає від Аллаха допомоги. І хто б не покинув (зрадив) мусульманина у положенні, коли попираються його права, окрім як і Аллах обов’язково залишить його без підтримки там, де він чекає на неї від Аллаха».

По-друге: Режим у Єгипті не зможе зміцнитися, не буде мати основи і йому не допоможе невірний Захід, оскільки він спирається у своєму існуванні на Захід, а не на Умму – реальну опору будь-якої системи, що виходить з доктрини цієї Умми. Цей злочинний режим вбиває синів цієї Умми, ґвалтує жінок і знищує дітей. Його положення подібне до положення фараона:

قَالَ فِرْعَوْنُ مَا أُرِيكُمْ إِلا مَا أَرَى وَمَا أَهْدِيكُمْ إِلا سَبِيلَ الرَّشَادِ

«Фараон сказав: «Я вказую вам тільки на те, що сам вважаю за потрібне. Я веду вас тільки правильним шляхом» (40:29).

Цей злочинець наче не бачить, як Захід кинув свою маріонетку Мубарака приниженим, нікчемним, якого переносять на ліжку і який сприймає кожний крик проти себе. Хіба він не бачив, як утікав фараон Тунісу:

كَأَنَّهُمْ حُمُرٌ مُسْتَنْفِرَةٌ (٥٠) فَرَّتْ مِنْ قَسْوَرَةٍ
«Наче налякані віслюки, які утікають від стрілка(чи лева)?» (74:50-51).

Хіба він не бачив ворога Аллаха Каддафі вбитим на узбіччі дороги – це і кінець усіх режимів у країнах мусульман:

كَأَنَّهُمْ خُشُبٌ مُسَنَّدَةٌ يَحْسَبُونَ كُلَّ صَيْحَةٍ عَلَيْهِمْ هُمُ الْعَدُوُّ فَاحْذَرْهُمْ قَاتَلَهُمُ اللَّهُ أَنَّى يُؤْفَكُونَ

«Вони подібні до приставлених колод. Усілякий крик вони вважають зверненим проти них. Вони є ворогами, стережися ж їх. Хай згубить їх Аллах! До чого ж вони відвернені від істини!» (63:4).

По-третє: Ми знаємо, що ви занадто боягузливі, щоби взятися за виконання судового рішення і що у вас інші цілі та задачі. Однак ми нагадуємо вам, якщо у вас іще залишилася совість, трохи розуму й гідності: фараон Єгипту до вас вжив дії і засоби, щоб утримати обіцянку Аллаха, однак Всевишній приготував йому «засідку»:

فَأَتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ حَيْثُ لَمْ يَحْتَسِبُوا وَقَذَفَ فِي قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ يُخْرِبُونَ بُيُوتَهُمْ بِأَيْدِيهِمْ وَأَيْدِي الْمُؤْمِنِينَ فَاعْتَبِرُوا يَا أُولِي الأبْصَارِ

«Але Аллах наздогнав їх звідти, звідки вони не припускали, і вселив у їх серця страх. Вони руйнують свої домівки власними руками і руками віруючих. Дослухайтеся ж до повчання, о володарі зору!» (59:2).

По-четверте: Ми звертаємося до наших братів-революціонерів в усіх мусульманських країнах, у тому числі і в Єгипті, землі Кінана: Ми знаходимося з вами в одному рові проти невір’я, його приспішників і маріонеток. Відкиньте усі проекти невірного Заходу, наприклад такі як громадська держава, демократія, життя і толерантність. Той із вас, хто втратив пильність на початку революції, коли став закликати до західних гасел і його проектів, відчув на практиці з усіма доказами і особистим свідченням, що західний шлях – це приниженість і гнів від Аллаха. Так заявіть же відкрито невірному Заходу:

إِنَّا بُرَآءُ مِنْكُمْ وَمِمَّا تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ كَفَرْنَا بِكُمْ وَبَدَا بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمُ الْعَدَاوَةُ وَالْبَغْضَاءُ أَبَدًا حَتَّى تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ وَحْدَهُ

«Ми зрікаємося вас і тих, кому ви поклоняєтеся замість Аллаха. Ми відкидаємо вас і між нами та вами встановилася ворожнеча і ненависть навіки, поки ви не увіруєте в одного Аллаха» (60:4).

Ми не бажаємо ані ваших ідей, ані ваших понять, ані поглядів. Ми бажаємо тільки Ісламу, такого, який був ниспосланий Мухаммаду ﷺ.

По-п’яте: Ми звертаємося до продажного суду Єгипту словами віруючих, котрі були до нас:

لَنْ نُؤْثِرَكَ عَلَى مَا جَاءَنَا مِنَ الْبَيِّنَاتِ وَالَّذِي فَطَرَنَا فَاقْضِ مَا أَنْتَ قَاضٍ إِنَّمَا تَقْضِي هَذِهِ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا

«Ми не віддамо тобі переваги перед ясними знаменнями, котрі явилися нам, і перед нашим Творцем. Винось же свій вирок! Воістину, ти виносиш вирок тільки у мирському житті» (20:72).

Шосте: І останнє слово єгипетському режиму: раніше ти вже був агентом-зрадником, і ось знову ти ведеш м’яч: ти наобіцяв Заходу, і заспокоїв його в тому, що захопиш країну – і це стало легким для тебе; ти передав їм про положення справ, слабкість мужів і відсутність запасів продовольства; ти послабив армію і захистив євреїв. І ми кажемо тобі: зрадій же своєму кінцю, як і кінцю свого режиму! Обнадій Захід звершенням, подібно до звершення справ хрестоносців! Адже воістину, ця Умма велика, а ви

كَشَجَرَةٍ خَبِيثَةٍ اجْتُثَّتْ مِنْ فَوْقِ الأرْضِ مَا لَهَا مِنْ قَرَارٍ

«подоба зіпсованого дерева, яке можна вирвати з поверхні землі, адже немає у нього міцності» (14:26).

А положення нашої Умми


أَلَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلا كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِي السَّمَاءِ

«подібне до чудового дерева, коріння якого міцне, а гілля простягається до неба» (14:24).


إِنْ هُوَ إِلا ذِكْرٌ لِلْعَالَمِينَ (٨٧) وَلَتَعْلَمُنَّ نَبَأَهُ بَعْدَ حِينٍ

«Це ніщо інше, як нагадування для світів. А ви обов’язково дізнаєтеся звістку про нього через певний час» (38:87-88).


Спеціально для радіо ЦМО Хізб ут-Тахрір 30 Джумада аль-уля 1435 х.
Хасан Хамдан (Абу Бароа)
31/03/2014
 

Головне меню