Халіфат на порозі, о Ібн Сальман

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: У газеті «TheAtlantic» було опубліковано інтерв’ю Джеффрі Голдберга з кронпринцом Мухаммадом ібн Сальманом, у якому він заявив:

«Аллах вимагає від нас поширити слово Ісламу по усьому світу і не робити гріхи. Сьогодні ми маємо зловісний трикутник, який прагне побудувати Халіфат та повернути славу Ісламській імперії, але Всевишній Аллах не вимагав від нас цього. Також не є ваджибом для нас вбивати людей заради поширення Ісламу. Проте зловісний трикутник прагне маніпулювати мусульманами, нагадуючи їм про зобов’язання побудувати Ісламську імперію».

Коментар:

Так, з часу публікації цієї новини минуло лише декілька днів, але з дня руйнування Халіфату минуло вже 97 років. Сьогодні проходять дні річниці розвалу Халіфату, скрізь чути нагадування про те, що дні розвалу — це чорні дні у житті мусульман, які неможна забувати. І ми сподіваємось, що (з дозволу Аллаха) знов прийдуть дні величі мусульман.

Повертаючись до слів Мухаммада ібн Сальмана, ми скажемо, що Всевишній Аллах наказав усім нам поширювати Іслам як системи законів для життя суспільства, а не просто поширювати лише інформацію про нього. Сказав Всевишній Аллах:

قَاتِلُوا الَّذِينَ يَلُونَكُم مِّنَ الْكُفَّارِ

«Бийтесь з невіруючими, які знаходяться поблизу вас» (9:123).

Сказав Пророк ﷺ:

أُمِرْتُ أَنْ أُقَاتِلَ النَّاسَ حَتَى يَقُولُوا لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ

«Мені було велено битися з людьми доти, доки вони не засвідчать, що немає божества окрім Аллаха і що Мухаммад — Посланець Аллаха».

Що стосується Халіфату, до якого прагнуть ті, кого Мухаммад ібн Сальман описав, як «зловісний трикутник», то він є наказом Аллаха у відношенні мусульман. Є багато аятів, що вимагають правити на основі Ісламу. Приведу лише один із них:

وَأَنِ احْكُم بَيْنَهُم بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ

«Суди між ними згідно тому, що ниспослав Аллах» (5:49).

Також маються хадіси:

كَانَتْ بَنُو إِسْرَائِيلَ تَسُوسُهُمُ الأَنْبِيَاءُ، كُلَّمَا هَلَكَ نَبِيٌّ خَلَفَهُ نَبِيٌّ، وَإِنَّهُ لاَ نَبِيَّ بَعْدِي، وَسَتَكُونُ خُلَفَاءُ فَتَكْثُرُ، قَالُوا : فَمَا تَأْمُرُنَا؟ قَالَ : فُوا بِبَيْعَةِ الْأَوَّلِ فَالْأَوَّلِ، وَأَعْطُوهُمُ حَقَّهُمْ، فَإِنَّ اللَّهَ سَائِلُهُمْ عَمَّا اسْتَرْعَاهُمْ

«Ізраїльтянами управляли пророки. Кожного разу, коли гинув пророк, за ним приходив інший, а після мене не буде пророка. Будуть халіфи, і їх буде багато». У Пророка спитали: «Як накажеш нам вчиняти?», — і він ﷺ сказав:«Дотримуйтесь присяги першого і потім знов першого. Віддавайте їм їх права, і Аллах спитає у них за їх правління»,

وَمَنْ مَاتَ وَلَيْسَ فِي عُنُقِهِ بَيْعَةٌ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً

«Той, хто помер,не маючи на шиї присяги, той помер смертю часів невігластва».

Варто відзначити, що усі ці розмови Мухаммад ібн Сальман веде для того, щоб заручитись підтримкою Заходу при сходженні ним на престол після батька. Ібн Сальман знає, що подібне сходження на престол повністю суперечить звичаям королівської родини Аль Сауда,у зв’язку з цим йому вкрай необхідно розмовляти з ними на тій мові, яка заспокоїть їх і буде як бальзам на душу. Його задача — переконати їх у тому, що саме він гідний бути їх представником у боротьбі проти Ісламу та проти тих хто веде діяльність по поверненню законів Ісламу у громадське життя. Ібн Сальман чудово розуміє, що родина Аль Сауда дрижить від страху перед Ісламом, перед єдністю мусульман під його стягами. Адже, безперечно,він чув від них це багато разів, як наодинці, так і публічно. Він чув слова Джорджа Буша: «Якщо ми залишимо у спокої ісламістів, то вони встановлять панування в одній із країн, а потім ця держава мобілізує мільйони мусульман, що призведе:

— до скинення режимів,які слідують  за нами,

— до встановлення радикальної ісламської імперії, що поширюється від Іспанії до Індонезії».

Ібн Сальман також чув слова колишнього прем’єр-міністра Великобританії Тоні Блера: «Ми протистоїмо руху, який прагне знищити «Ізраїль», вивести Захід із ісламського світу та побудувати єдину ісламську державу, яка буде правити Шаріатом в ісламському світі шляхом побудови Халіфату для усієї ісламської общини. І це зовсім неприпустимо».

У результаті усього цього здобуття милості Заходу стало способом досягнення влади у мусульманському світі, або для того, щоб залишитись при владі, як у випадку з Мухаммадом ібн Сальманом та іншими, або для приходу для влади. Тут мені хотілось би привести слова Генерального секретаря ЛАД Ахмеда Абу-ль-Гейта: «Політичний Іслам — найнебезпечніше, що стоїть перед усіма арабськими режимами».

Ми хочемо сказати Мухаммаду ібн Сальману, Ахмеду Абу-ль-Гейту, тим, хто наслідує їх, і невірним, які  усадили їх у крісла влади, що Іслам повернеться у життя, адже це — обіцянка нашого Господа:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا ۚ يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا ۚ وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували та робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, які Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55).

І це — те, чим обрадував нас Пророк ﷺ:

ثُمَّ تَكُونُ خِلاَفَةً عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةٍ

«А потім знов буде Халіфат, правлячий за методом пророцтва»,

لَيَبْلُغَنَّ هَذَا الْأَمْرُ مَا بَلَغَ اللَّيْلُ وَالنَّهَارُ، وَلَا يَتْرُكُ اللَّهُ بَيْتَ مَدَرٍ وَلَا وَبَرٍ إِلَّا أَدْخَلَهُ اللَّهُ هَذَا الدِّينَ بِعِزِّ عَزِيزٍ أَوْ بِذُلِّ ذَلِيلٍ عِزًّا يُعِزُّ اللَّهُ بِهِ الْإِسْلَامَ وَذُلًّا يُذِلُّ اللَّهُ بِهِ الْكُفْرَ

«Ця справа неодмінно досягне того, чого досягають ніч та день. Аллах не залишить ані осілого дому, ані кочового, не ввівши у нього Свою релігію сильною величчю або сильним приниженням. Величчю Аллах звеличить Іслам і приниженням Аллах принизить невір’я».

Клянусь Аллахом, між строк того, що сказав Мухаммад ібн Сальман, я бачу, як прискорюється поява Халіфату. І це помітив  Захід (іще до того, як це зробила більшість мусульман) через свої дослідницькі центри, задача яких полягала у відстеженні стану мусульман. У результаті у серці Заходу поселився страх перед майбутнім Халіфатом, що спонукало Мухаммада ібн Сальмана скористатись цим страхом.

О мусульмани, ми знаходимось у кінці шляху. Тому нам необхідно прискорити свій крок і затягнути міцніші ремінь, адже перемога вимагає трохи терпіння. Скеруйтесь до відродження, щоб досягти величі у цьому світі і щасті у наступному!

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Хасбулла ан-Нур
1 Шабана 1439 р.х.
17.04.2018 р.

Головне меню