Лавров — радник, який забув дати пораду самому собі

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Єменська газета «Аден аль-Гад» у понеділок 30 вересня 2024 року опублікувала новину під заголовком «Міністр іноземних справ Росії: Близький Схід на грані великої війни».

В статті говориться: «Під час засідання Ради Безпеки ООН, присвяченої ситуації на Близькому Сході, Лавров заявив: «Близький Схід знов на грані великої війни, і, здається, хтось цього дуже хоче». Лавров закликав до негайного припинення бойових дій в регіоні, щоб запобігти подальшому кровопролиттю, підкресливши, що це «створить умови для політичного і дипломатичного врегулювання». Він зазначив, що «необхідно негайно припинити насильство, перш ніж ситуація остаточно вийде з-під контролю».

Коментар:

Лавров, судячи з усього, є вірним радником конфліктуючих між собою міжнародних держав на Близькому Сході. Він закликає їх контролювати конфлікт, щоб ситуація не вийшла з-під контролю. Хочемо спитати у Лаврова: «Як ти даєш поради іншим, у той час як сам коїш подібне?». Сьогодні ти попереджаєш про велику війну на Близькому Сході, але учора тобі самому була потрібна ця порада — не вв’язуватись у війну з Україною, яка триває вже три роки і погрожує світу не просто великою війною, але й світовою!

Але, з іншого боку, ми знаємо, що Росія боїться наслідків, якщо ситуація вийде з-під контролю міжнародних сил на Близькому Сході, який межує з Росією. Якщо ситуація вийде з-під контролю, то Росія може відступити на захід за Урал після того, як вона розширилась на схід після 1922 року, досягнувши кордонів Китаю і Японії! Саме це і пояснює поважне ставлення до Корану з боку президента РФ Путіна під час війни з Україною.

Близький Схід — це центр світу, який повинен знаходитись у руках його жителів, щоб світло виходило звідти і поширювалось на усе людство. Проте якщо єдність буде зруйнована і контроль перейде до інших сил, то це може призвести до насильству і конфліктів, наслідки якого зачеплять увесь світ. І ця ситуація спостерігається вже протягом сторіччя.

Долю Близького Сходу повинні віршувати його народи на підґрунті своєї віри, яка служить фундаментом їх держави, об’єднаної під стягом «Аль-Укаб» у виді Другого Праведного Халіфату, який слідує пророцькому шляху. І тоді завдяки стратегічному положенню і невичерпним природним багатствам благополуччя і стабільність знов повернуться у світ, як це було протягом понад тисячі років.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Шафік Хаміс, Ємен
3 Рабі ус-сані 1446 р.х.
6 жовтня 2024 р.