Гасло «Смерть Америці, смерть «Ізраїлю» на вагах справедливості

Статті
Друкарня

Захід та його агенти, які обдурились західною культурою, сьогодні намагаються викривати і підтасувати деякі шаріатські сталі погляди та істини.

Стерти ті речі, які виходять із іману Умми, триматись і дотримуватись яких зобов’язав Шаріат. Захід зі своїми агентами витончується у викривленні цих поглядів і займається розмиттям істин, щоб Умма продовжувала залишатись у густому тумані, розгубленою і втраченою, почала мислити стандартами Заходу, розуміла Іслам і дивилась на життя через західну призму.

До поглядів та істин, які Захід намагається викривати, відноситься ідея джихаду. Сьогодні терміни «протидія» (аль-муманаа) та «опір» (аль-мукавама) були замінені терміном «джихад». Але варто знати, що є величезна різниця між цими поняттями з точки зору шаріатської цілі. Так, джихад має на увазі під собою битву з невірними, щоб слово Аллаха було вище усього, щоб завдати поразки окупанту і очистити землі мусульман. Що стосується термінів «протидія» (аль-муманаа) та «опір» (аль-мукавама), то вони не мають на увазі під собою повне вигнання окупанта (наприклад, «Ізраїлю»), а лише обмеження його відсутністю нормалізації відносин з ворогом і недопущенням захвата решти земель.

На жаль, більшість ісламських озброєних груп вдовольняється цим, вдовольняється такого роду термінами, щоб Захід і організації по правам людини не сказали про них, як про тих, хто закликає до джихаду часів Посланця ﷺ, і не назвали їх фундаменталістською, релігійною групою, яка не збирається уживатись з рештою конфесій.

Така позиція груп — з самого початку пораженська! Адже той, хто погодився на поступки у відношенні шаріатських поглядів і почав використовувати терміни, які не несуть в собі шаріатський зміст, той переможений і принижений, навіть, якщо він на усю горлянку буде кричати про свій героїзм!

Те ж саме обстоїть і з гаслом «Смерть Америці, смерть «Ізраїлю», яке проголошує Іран з часів встановлення своєї республіканської системи правління по західному зразку.

Це гасло не було випадковим або з причини хорошого наміру. Навпаки, це гасло було розроблено спеціально, з метою відволікти увагу Умми від правильних дій проти «Ізраїлю» і будь-якого іншого окупанта. Іранський режим і хоусіти в Ємені стверджують, що їх шлях і гасло — це шлях і гасло Корану. Проте вони не можуть привести доказову базу цьому. Але ж більш правильним було б, якщо гасло виражало шаріатську позицію, а не порожні слова. Хіба Шаріат не вимагає від мусульман у випадку окупації земель вийти на джихад, тобто на битву проти окупантів і колоніалізму?

Волання до смерті не виражає шаріатську позицію, а зводить її нанівець і вводить людей в оману. Чому їх гасло не лунає таким чином: «Джихад проти Америки, джихад проти «Ізраїлю»? Вони не відштовхуються від Ісламу та його поглядів, тому деякі лідери Ірану і лідери різних груп сказали, що дане гасло — усього лише гасло одного із етапів, і воно не має на увазі під собою проголошення джихаду проти Америки чи «Ізраїлю».

У той же ми чуємо, як ці люди, воюючи у Сирії,Ємені та Іраку проти мусульман, використовують термін «джихад», приводять аяти про джихад проти тих, хто б’ється з ними. При цьому вони не використовують термін «джихад» у своїх гаслах проти Америки і «Ізраїлю».

Далі, якщо уважно приглянутись до гасла «Смерть Америці, смерть «Ізраїлю», то буде очевидним, що вони згадують дві держави: Америку та «Ізраїль». Це гасло вказує на їх визнання «Ізраїлю» у якості законної держави. Проте Умма не визнає його, бо воно утворилось внаслідок окупації земель мусульман. Саме тому ми слово «Ізраїль» пишемо у лапках, щоб підкреслити його нелегітимність і зайвий раз нагадати мусульманам про це. Сам «Ізраїль» не схожий на державу, він більше схожий на військову базу, яка підтримується Заходом під головуванням Америки.

І на завершення ми хочемо, для кого це гасло стало показником релігії, хто вигукує його разом з проповідниками у кінці їх проповідей, тим самим підкреслюючи свою непричетність до невірних. Хіба ви не читаєте аяти Корану, які б вказували на вашу непричетність до невірних? Або ви хочете навчити Умму тому, яким чином повинна відбуватись непричетність до невірних? Або ви вважаєте, що за допомогою повторення гасла можна відокремити тих, хто любить невірних, від тих, хто непричетний до них? Проте Посланець Аллаха ﷺ і його сподвижники не робили того, що робите ви! Так чому ви вигадуєте різного роду речі, і кому ви взагалі слідуєте?

Ваше ганебне протиріччя полягає у тому, що ви дружите з Росією, благословляєте її злочини у відношенні мусульман Сирії, робите законним її злочинне втручання, дякуєте їй, заявляєте, що її втручання — це надання допомоги істині. Тепер вам залишилось лише назвати російських загиблих солдатів шахідами і молитись про ниспослання для них милості.

Саме так Аллах викриває їх, якщо б вони це знали.

 


Абдуль-Мумін аз-Зайляи
Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
6 Раджаба 1441 р.х.
01.03.2020 р.

Головне меню