Істинне відродження людства потребує створення Ісламського Халіфату

Світогляд
Друкарня

В ім’я Аллаха – Милостивого і Милосердного

Капіталізм не увінчався успіхом у правильному розвитку західних суспільств. Більш того, ці товариства є його жертвою через їх поверхневе мислення і помилкове розуміння реальності і складові частини суспільства, а також неправильне розуміння ролі держави в концепції капіталістичної ідеології. Провал ідеології полягає у вузькому розумінні життєвих процесів, обмежившись лише важливістю задоволення основних потреб індивіда і не звертаючи уваги на суспільство, що в результаті робить індивіда частиною жорсткої і черствої системи.

Подібний погляд звернув увагу людини на задоволення інстинктів, не враховуючи розум, закликаючи його не обмежуватися певними рамками, підштовхнувши тим самим людину (під приводом «вільні особистості») до того, щоб егоїстично прагнути задовольняти свої бажання і пристрасті. В капіталізмі людина вільна в особистій думці, вільна у виборі віри, а також може вільно володіти будь-яким видом майна, незалежно від потреб, думок і почуттів суспільства. Таким чином, західне суспільство втратило цінності, що стосуються взаємовідносин між людьми, почуття жалю, сенс розвитку суспільства, духовність і навіть сутність розуму. І більш того, вони втратили поняття людяності!

Погляд капіталізму по відношенню до людини є суворо матеріальним, де критерієм вчинку є вигода і інтерес, тим самим нехтуючи проявом турботи про справи людей. Позиція людини в західному освіті спрямована на задоволення пристрастей і особистих інтересів, що є наслідком того, що капіталістична доктрина відокремила релігію від різних сфер життя і надала людині право видавати закони, не враховуючи Всевишнього Аллаха. Капіталізм використовує законодавчу силу для захисту свобод і «демократії», ігноруючи тих, хто застерігає від цієї ідеології, яка несе катастрофи і лиха.

Дана ідеологія під приводом збереження «прав і свобод», а також за допомогою поняття «прогрес і сучасність» характеризує злочинне життя, гомосексуалізм, аморальні вчинки, насильство, терор, расизм і багато іншого як життя «сучасне, розвинуте і сумісне з новим поколінням» . Це призвело до того, що «епоха відродження людства» у затінку правління системи Америки і Заходу обмежилося задоволенням примх і бажань людини в такій мірі, що поняття «світового розвитку і прогресу» на Заході полягає у всесвітній торгівлі життями, честю і умами простих людей, щоб прибуток від цього отримали деякі особистості, організації та капіталістичні компанії, навіть якщо при цьому постраждає все суспільство. Незважаючи на світовий прогрес, Захід не вирішив проблему наркоманії і алкоголізму, через що щороку гинуть тисячі людей з числа молоді, а також багато людей гинуть від венеричних захворювань, самогубств або злочинних посягань. Захід не вживав будь-які заходи для вирішення цих проблем, байдуже спостерігаючи над цим тільки з економічної точки зору.

Таким чином, дана ідеологія не надала для людства ніякої реальної цінності та користі, де як і раніше 99% населення проживають в умовах бідності, голоду, невігластва, несправедливості і гноблення, в той час як лише 1% населення володіє величезними і безмежними станами. Така реальність людства в усьому світі, яке страждає і шукає вихід після того, як загрузла в капіталістичній системі і принизливому житті. Подібна ідеологія відкрито закликає суспільство до атеїзму, невір'я і багатобожжя, виховуючи своїх прихильників, озброєних ворожими думками і поняттями, які борються з релігійністю, чистотою, цнотливістю і гідністю жінки. Більш того, ця ідеологія несумісна з природою людини, оскільки ми спостерігаємо насильство і терор Заходу, що ведуться проти людства в цілому і мусульман – зокрема.

Людина, будь то чоловік або жінка, залишається істотою створеною, наділеною розумом для того, щоб він розмірковував над існуванням Всевишнього Творця. Так само він наділений інстинктами, які вимагають задоволення, такими як інстинкт поклоніння, самозбереження і продовження роду. Людина зобов'язана жити відповідно до приписів Всевишнього Творця, що переконує її розум і відповідає природі людини, роблячи її життя спокійним, а не підвладним її особистим інтересам і вигоді. Така система закликає до високих цінностей, завдяки яким людина, суспільство і держава стають розвиненими. У суспільстві, яке підпорядковується справедливим божественним законам, будуть задоволені потреби індивіда і самого суспільства, ніж, в результаті, буде задоволений і Всевишній Аллах. Це дозволить людству досягти наукового прогресу, різних інновацій та винаходів, а головне - правильного розумового і духовного розвитку. Все це велика ісламська ідеологія надала людству, коли вона втілювалася в Ісламській Державі протягом більше 1.300 років, з тих пір, як Посланник Аллаха ﷺ створив Ісламську Державу в Променистій Медині, і аж до його скасування 28 Раджаба 1342 р.х. в Туреччині.

Навіть після розвалу Ісламської Держави мусульмани намагалися на індивідуальному рівні в міру можливості зберегти положення Ісламу, тільки ось світські системи і суспільства в мусульманських країнах знаходяться в положенні боротьби між силою ісламської акиди і утиском мусульман владою. Це породило революції в мусульманському світі, що почалися проти втілюваних над мусульманами варварських режимів, нав'язаних їм Заходом. І мусульмани не змиряться з образою і приниженням після того, як Іслам удостоїв їх честю величі. Вони не можуть бути просто товаром, який можна купити або продати, і не можна ставитися до них як до роботів, які не мають своєї точки зору. Мусульманин - сильний, він прагне змінити своє занепадницьке положення і зберегти свою релігію, честь і майно за допомогою Ісламу. Він бажає повернути велич єдиної Ісламської Умми, бажаючи жити відповідно до законів Шаріату і слідувати шляху Посланника Аллаха ﷺ. У благом місяці Раджаб в пам'ять про повалення Халіфату ми просимо Аллаха наблизити перемогу мусульман і зробити цей священний місяць відправною точкою для встановлення Праведної держави Халіфат за методом пророкування і повернути золотий вік Ісламу.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір 
Мухаммад Хамді – вілаят Судан
4 Раджаб 1437
11.04.2016

Головне меню