«Постіться з баченням місяця..»

Прокламації
Друкарня

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

(شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِيَ أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ وَمَن كَانَ مَرِيضاً أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَيَّامٍ أُخَرَ يُرِيدُ اللّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلاَ يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ وَلِتُكْمِلُواْ الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُواْ اللّهَ عَلَى مَا هَدَاكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ)
В ім'я Аллаха Милостивого й Милосердного!
«У місяць Рамадан був ниспосланий Коран - вірне керівництво для людей, ясні докази вірного керівництва й розрізнення. Той з вас, кого застане цей місяць, повинен поститися. А якщо хто хворий або знаходиться в дорозі, то нехай поститься стільки ж днів іншим часом. Аллах бажає вам полегшення й не бажає вам труднощів. Він бажає, щоб ви довели до кінця певну кількість днів і возвеличили Аллаха за те, що Він наставив вас на прямий шлях. Можливо, ви будете вдячні ». (2:185)


Хвала Аллаху Господу світів, мир і благословення нашому Пророку (с.а.в.), його родині, всім його сподвижникам і тим хто пішов за ним.

Передають зі слів Абу Хурайри (нехай буде задоволений ним Аллах), що Посланець Аллаха (мир йому і Його благословення) сказав: «Починайте поститися, коли побачите молодий місяць, і разговляйтеся, коли побачите його знову. Якщо ж він буде схований від вас за хмарами, то відрахуйте тридцять днів місяця »(Бухарі).

У зв'язку з відсутністю визнаною фіксації нового місяця в ніч з 29 на 30 число місяця ша'абана, відповідно 20-21 серпня, обов'язковим є завершення місяця ша'абан 30-м днем. Перший день місяця Рамадан настане в суботу 22 серпня.

Амір Хізб ут-Тахрір Ата ібн Абу Халіль Аль-Рашта вітає всіх мусульман з наступаючим місяцем Рамадан і просить у Всевишнього допомогу й перемогу для умми у справі втілення законів Аллаха на землі. Щоб Іслам знову став світовим лідером на землі, і поширив за допомогою заклику й джихаду велич Ісламу по всьому світу, віддаливши людство від темряви невір'я й спрямувавши до світла Ісламу.

 

Головне меню