Іран дає згоду на постачання палива через свою територію

Центральний інформаційний офіс
Друкарня

Після атак на військову провізію НАТО у Пакистані Іран дає згоду на постачання палива через свою територію - 1600 вантажівок з паливо-мастильними матеріалами вирушать до Афганістану

Перший віце- президент Афганістану маршал Мохаммад Касім Фахім учора вирушив з візитом до сусіднього Ірану, протягом якого він зустрівся з високопосадовими іранськими службовцями, і, в першу чергу, з президентом Ірану Махмудом Ахмадінеджадом, який підтвердив,що «його країна готова сприяти афганському уряду у всебічній допомозі».

 

Також  Фахім провів переговори з міністром оборони Ірану Ахмадом Вахіді, який протягом наради заявив, що «зміцнення афганської армії прирівнюється до зміцнення іранської армії». Він також підкреслив, що «його країна готова надати свій досвід та можливості з метою розвитку афганської армії».

У свою чергу, маршал Фахім вказав на те,що «роль, яку грає Іран в утворенні безпеки у регіоні,співпраці та стабілізації ситуації у сфері безпеки на території Афганістану має важливе  і величезне значення», та підкреслив про «необхідність військового співробітництва поміж двома країнами».

Він також заявив, що Тегеран дав згоду на постачання до Афганістану через свою територію 1600 вантажівок з паливом через те, що на території Пакистану раніше підпали під регулярні атакування військові провізії сил НАТО, зокрема паливо-мастильні матеріали! Проведення даного візиту знаходилось у межах реалізації нової орієнтації американської адміністрації , а саме: надати іранському режиму виконувати більш офіційну роль у зміцненні маріонеткового уряду Карзая, сприяючи у політичному, фінансовому, економічному, військовому плані та сфері безпеки.

Візит маршала Фахіма до Тегерану був здійснений з метою організації прямого військового співробітництва, а також співпраці з метою безпеки, що ,у свою чергу, пообіцяв надати зі свого боку Іранський режим Америці та її союзникам під час самміту міжнародної контактної групи по Афганістану. Цей самміт  відбувся у жовтні місяці у Римі, де учасники обговорювали питання «передавання відповідальності у сфері безпеки силам Афганістану».

Адміністрація Обами надає великого значення ролі Ірану у плані військової підготовки сил в Афганістані – армії та поліції.Таким чином, ці сили візьмуть на себе завдання по проведенню військових операцій проти афганського опору замість окупаційних сил .Таким чином, картина озброєного опору буде перемальована у внутрішні афганські зіткнення з участю регіональних сил.

Отож, Америці випаде можливість запобігти кровопролиттю своїх сил та зупинити тенденцію падіння підтримки від своїх союзників,яка з кожним днем погіршується. Йдеться про союзників, які закликають один одного до послідовного виводу військ з країни.

Також Америка буде у змозі приховати свою поразку під словами «героїчного виводу військ»,тим самим обернувши картину своєї присутності в Афганістані від відкритої ненависної окупації, яка ось-ось була готова принизливо здати свої позиції, на форму окупації при сприянні «експертів та консультантів», військових баз, розташованих на основі «угод у сфері безпеки», які підписав «демократично вибраний уряд»!

З іншого боку, діючий американський президент Обама буде мати можливість об´явити про «вивід військ» з Афганістану до почтаку президентських виборів у країні.

Військове співробітництво між іранським режимом та урядом Карзая не буде скероване (як це велить Іслам) проти американської окупації та сил північноатлантичного альянсу, які проливають кров мусульман, жінок та дітей, літніх людей.

Більше того, це розцінюється як військове співробітництво з маріонетковим урядом, який встановили окупаційни сили, та підтримка невірних у їх діях проти мусульман,які намагаються чинити опір окупації! В цьому вже і проявляв себе іранський режим до цього на прикладі  Іраку.
До якого часу невірний колонізатор буде продовжувати порабощати цю Умму, окупувати її землі, розривати єдність, використовуючи свої інструменти, яким є правителі мусульманських країн?

Обов´язком правителів є приведення до руху армій мусульман, щоб вони вступили до бою з Америкою та її північноатлантичними союзниками,які окупували Афганістан,а не сприяти їм у допомозі при різноманітних життєвих обставинах!

إِنَّ فِي هَٰذَا لَبَلَاغًا لِّقَوْمٍ عَابِدِينَ

 «Воістину, у цьому – послання для тих, хто поклоняється» (21:106) 

 

Усман Баххаш
Голова центрального інформаційного офісу ХТ  
Центральний Інформаційний офіс Хизб-ут-Тахрір
№ 1432h/7
Воскресіння, 21 мухаррама 1432г.х.
27/12/2010
Тіл./Факс: 009611307594 Моб.: 0096171724043
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Ахмад Вахіді (перс. احمد وحیدی‎ ) – іранський воєначальник, генерал-майор.  Зі серпню 2009 року і по теперішній час – Міністр оборони Ірану. Колишній командир спецпідрозділу Кодс, яке займалось влаштуванням терактів проти ізраїлітян та американців. Найкривавіший теракт – у Єврейському культурному центрі у Буйнос-Айресі у 1994 році. Цей теракт став наймасовішим вбвиством євреїв з часів холокосту. Розслідування аргентинських спецслужб та Моссаду виявило, що за операцією стояв Іран, а спланував теракт саме Ахмад Вахіді. У звязкуз цим у 2007 році Інтерпол об´явив Вахіді до розшуку, але Іран не збирається його видавати.

Головне меню