Докорінне вирішення життєвих проблем в Алжирі неможливо знайти через тимчасову віддушину

Центральний інформаційний офіс
Друкарня

Минулої середи в Алжирі вибухнули жорсткі протестування щодо різкого збільшення цін урядом на основні товари споживання.

Згодом протести перекинулися та охопили іще двадцять регіонів (вілаятів), що призвело до зіткнення поміж мітингувальниками та силами безпеки, в наслідок чого п´ять осіб загинуло, сотні було поранено та приблизно тисячу демонстрантів було арештовано. 

У свою чергу, уряд Алжиру поквапився зробити заяву щодо вжиття «негайних та термінових заходів», щоб зменшити ціни, намагаючись цим придушити лють населення та утримати хвилювання.

Також режим Алжиру зробив спробу відродити «Комісію щодо протидії корупції», яку заснував президент Абдель Азіз Бутефліка у 2006 році, а стала до роботи ця комісія ось вже зо два дні! У свою чергу голова цієї комісії заявив, що він «візьме у залізну жменю питання корупції та корупціонерів!».

Всевишній Аллах наділив Алжир величезними багатствами,особливо, нафтою та природним газом, але режим Алжиру,йдеться і про періодично змінюючі один одного його уряди, не залишив поза своєю увагою жодної двері пороку та корупції та увійшов до них, при цьому виконуючи усі вимоги Міжнародного валютного фонду.

Починаючи з 90-х років минулого сторіччя, режим Алжиру застосовує так оманливо названу ним політику «економічних реформ». Отож вони відбулися у таких сферах :

Було прийнято закони щодо податкових льгот та спрощення фінансових операцій для іноземних інвестороів, але, з іншого боку, людей почали обтяжувати прийняттям системи ПДВ (Податок на додану вартість).

Також режим почав вести політику приватизації комунальних та державних закладів.

Він відмовився надавати субсидії для більшості товарів вжитку, скасував митні обмеження для полегшення ввезення закордонних товарів.

Він розв´язав руки корупціонерам з тих, хто має владу у руках, а також надав зелене світло усім лояльним до режиму корисливим особистостям, які почали надмірно та корумповано розтринькувати у країні величезне майнове багатство. Навіть, Центр антикорупційних досліджень та ініціатив «Transparency International» поставив Алжир на сто п´яте місце серед найкорумпованіших країн світу на 2010 рік, тим самим після Лівії та Мавританії, Алжир вважається найкорумпованішою арабською країною!

Алжир зробив заяву, що його торгівельний баланс за останні 11 місяців склав надлишок у 14.83 мільйардів доларів США, тоді як за аналогічний проміжок часу минулого року ця сума складала 4.68 мільйарда доларів.

Те, що відбувається в Алжирі, наглядно демонструє ганьбу та поразку режиму, який заснований на філософії секуляризму, який не надає жодного значення потребам людей та забезпеченню їм гідного рівня життя, у той час як купка високопосадовців, які видерлися до влади, продовжують привласнювати величезні багатства країни, залишаючись цілковито байдужими до страждань волаючої під тягарем цієї системи маси людей.

Докорінне вирішення проблеми життєзабезпечення в Алжирі не може бути досягнуто шляхом тимчасового полегшення, а саме діями уряду, схожими на накладання латок , тим самим відсуваючи у часі неминучий вибух.

Навпаки, цього можливо досягнути лише при утворенні Шаріатської системи правління, яка зобов´язує правителя слідкувати за забезпеченням усіх нагальних потреб населення та надання для нього робочих місць, а не підштовхувати людей до того, щоб вони залишали країну у пошуках заробітку.

Імам – це пастух і він несе відповідальність за свою паству перед Аллахом. Держава у розумінні Ісламу –це така держава,  уряд якої проявляє турботу до її людей, а не інститут, який їх обдиратиме нещадними податками.У благородному хадисі Пророка Мухаммада (с.а.в.) сказано: «Не увійде до Раю сахіб-уль-макс», тобто той, хто стягує митний збір та податки з товарів мусульман.

Хізб-ут-Тахрір звертається до нашого народу, до наших братів в Алжирі, щоб вони не шукали для себе віддушину, випускючи свою лють та обурення на уряд, руйнуючи торгівельні крамниці та державні центри. Оскільки це майно не виходить за межі приватної власності їх законних за шаріатом власників або за межі майна Умми.

Справжнім вирішенням проблеми буде звернення до тих, хто має силу при владі, з метою скасування порочного світського режиму правління, а разом з ним і політичного користоздобувального класу суспільства, та давання присяги на вірність Халіфу, який забезпечить справедливий розподіл багатств згідно з нормами Шаріату.

Халіф надасть ходу самостійному економічному зростанню, яке звільнить країну та народ від влади західних країн та їх інструментів, таких як Міжнародний банк та Міжнародний валютний фонд.

Усман Баххаш  
Голова центрального
інформаційного офісу ХТ
Центральний Інформаційний офіс
Хизб-ут-Тахрір
№ 1432 h/10
Воскресіння, 7 сафара 1432 г .х.
11/01/2011
Тіл./Факс: 009611307594 Моб.: 0096171724043
e-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Абдель Азіз Бутефліка
(араб: عبد العزيز بوتفليقة) (народився 2 березня 1937 року  м. Ужда, Марокко) – президент Алжиру з 1999 року.
Трансперенсі Інтернешнл (англ.: Transparency International) — неурядова міжнародна організація по боротьбі з корупцією та дослідженням рівня корупції у всьому світі.
Трансперенсі Інтернешнл була заснована у 1993 році колишнім директором Всесвітнього банку Петером Айгеном у Берліні. На сьогодні у цієї організації існують філіали по всьому світу.
Не увійде до Раю той, хто стягує митний збір» (збірка хадисів ад-Дарамі). У хадисі використано слово «сахіб-уль-макс», тобто той, хто стягує митний збір та податки з товарів мусульман.
Користоздобувач
– (також бенефіці арій, бенефіціар від фр. Benefice – користь, здобуток) – фізична або юридична особа, для якої призначено грошовий платіж, отримувач грошей.

Головне меню