Розташування міжнародних сил між північчю та півднем Судану – додаткове приниження для народу Судану, тягар гріху якого несе на собі уряд

Прес-релізи ЦІО
Друкарня
У ці дні уряд США розглядає запит від Сальва Кіір, суданського віце-президенту та голови уряду Південного Судану,  розташувати міжнародні сили на північному кордоні очолюваного ним регіону. Після цього президент США Барак Обама зробив заяву,  в якій сказав, що Судан став для нас найбільш пріоритетним  регіоном,  проблема Судану набула величезного значення,  якій ми повинні приділити великої уваги.

Зі свого боку уряд відхилив (Національна конференція) ідею розгортання міжнародних сил на кордоні поміж північчю та півднем,  але,  як до цього він  нас залучив,  уряд завжди  спочатку рішуче відкидає усі продиктовані Заходом проекти,  а потім знов повертається на початок та приймає. Якщо уряд дійсно серйозно готовий виконати те, про що каже,  тоді хай виправить ту історичну помилку, який наважився допустити у свій час,  а саме,  повернутись до істини та скасувати підписану угоду у Найваші,  тим більше після того,  як керівництво повстанського руху (НОДС) «народний рух» відмовилось від багатьох умов даної злочинної угоди.

Ми у Хізб-ут-Тахрір заявляємо про те,  що розгортання міжнародних сил на кордонах поміж Північною та Південною частинами Судану означає:
Що адміністрація США та міжнародні сили почали влаштовувати свої стосунки з Півднем як з незалежною країно., яка потребує захисту.

Що саме адміністрація США проводила діяльність по відокремленню півдня країни,  утворенню країни з християнським віддінком,  і все це заради своїх корисних інтересів. Одного разу Обама сказав,  кажучи про Південний Судан: «Ми повинні запобігти цим війнам не лише через гуманні причини,  але і заради власних інтересів»,  («аш-Шарк аль-Авсат» від 16/10/2010р.)

Що це  грубе втручання міжнародних сил у нашу внутрішні справи розцінюється як приниження останнього ступеню. Що уряд несе відповідальність за подібне приниження та ганьбу,  бо саме він підписав злощасну угоду Найваше,  після чого країна стала доступною для невірного Заходу,  щоб останній пускав свої корені, як і коли він цього забажає.

Ми закликаємо усіх вірних громадян цієї країни, особливо тих, хто має владу та вплив,  щоб ви зупинили цю фальш шляхом відміни угоди у Найваше, яка розкриває свої колоніальні задуми. Щоб ви прагнули до встановлення праведного Халіфату,  який перекриє шлях перед жадібними колоніалістами та покарає злочинців-зрадників.

وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَىٰ أَمْرِهِ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ
«Аллах владний робити Свої справи,  але більшість людей не знає про це» (12:21)


Ібрахім Усман (Абу Хаіил)
Офіційний представник  ХТ,  Судан
№ H.T.S. 52
Субота, серпні Зуль Када 1431г.х.
16/10/2010г.
Інформаційний офіс
Хізб-ут-Тахрір Судан

Тел.: 0912240143 - 0912377707
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Головне меню