Дух тирану Бен Алі відчувається у промові Ес-Сєбсі та його останніх рішеннях

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Виступ першого прем’єр-міністра перехідного уряду Тунісу, Беджи Каїда Сєбсі декілька днів потому, з приводу свого рішення припинити діяльність ради сил безпеки та розформувати його відділення, братися з усією серйозністю до реалізації заходів  з прийняття закону про надзвичайний стан, викликали серед багатьох людей хвилю невдоволень та потужну відповідну реакцію з боку агентів служб безпеки, які не погодилися з рішенням про розформування їх відділень. Вони почали вимагати усунення міністра внутрішніх справ, та випустити на волю прибічників служб безпеки, затриманих на тлі подій у місті Варданін у січні місяці.


Звернення Сєбсі було зроблене після того, як силами внутрішньої безпеки було проведено акції протестів проти призначення нового начальника національної гвардії, звинувачення його у корупції та розтраті громадських грошей. Їх вимога на адресу уряду полягала у його звільненні, потім пройшла атака на його штаб-квартиру, внаслідок чого він був примусово виведений з власного офісу. Раніше ці сили вже вимагали показати файли, пов’язані з корупцією у міністерстві внутрішніх справ та притягти до відповідальності винних, вони звинуватили уряд у збереженні деякої ситуації з корумпованістю в оточенні людей, що належать до вже розпущеної партії конституційного демократичного об’єднання.

Зрозуміло, що Сєбсі та його недальновидний уряд поводять себе подібно до своїх попередників – Хабібу Бургіба та Бен Алі, що виражається у їх легковажному та зневажливому, нерозважливому ставленні до людей та їх вимог, які виходять із почуття несправедливості, порочності та пригнічення. Що наштовхує на думку про них, тобто на Сєбсі та його уряд, що вони не зрозуміли уроку, який надала їм історія, що вони до цього часу до кінця не зрозуміли, що Умма повстала та звільнилася від кайданів приниження, слабкості та страху. Після цього вона не буде мовчати у разі порушення її прав та спроби знищення її досягнень, вона не буде мовчати після усіх тих жертв, які принесла заради отримання своїх прав.

Також ідея установчих зборів, першими абзацами, у вступі яких говориться про закон щодо політичні партії,  який виключає існування партій, заснованих на Ісламі, тим часом, надаючи зелене світло секулярним та атеїстичним партіям. А закон про вибори, який готується до прийняття, надає деяким людям квоти, які згодом просуваються до високопосадових розвідувальних служб та обіймають там найвищі посади,  та зберігає ситуацію із корумпованістю. Усе це призведе до нової революції, яку неможливо буде погасити, тоді народ повстане з революцією проти нових правителів у старій оболонці.       

 

Сєбсі та його уряд, що зазнав поразки, яким перше, що спало на думку, відповідаючи на вимоги людей, це закон про надзвичайний стан, не є тими людьми, хто у змозі працювати у нормальному режимі, а що тоді казати про революцію, яка скинула на своєму шляху усіх ідолів і сьогодні, перебуваючи на новому історичному етапі, змінює свій характер, перетворюючись у велику ісламську революцію, яка поверне Уммі її велич та гідність.

Одним словом, зло, як би воно себе не прикрашало б, ніколи не у змозі перетворитися на добро, тому що це дві несумісні протилежності, кожна з яких іде своїм шляхом і знаходить своїх людей, поміж ними перепона, яку неможливо здолати. Це повинні зрозуміти тут мусульмани, зокрема, люди у безпеці та у війську. Неможливо позбутися порочної системи, застосувавши саму порочність та нечистих на руку людей. У даному випадку неможливо обійтися без закону від Всевишнього, Який у змозі виправити те, що зіпсували злочинці, втілюючи систему, вигадану людиною, плодами якої стали ускладнення та загибель для людей. Без щирих людей не вирішити подібного завдання, богобоязливих та благочестивих, а не агентів та найманців, щоб вони почали вести справи людей на основі релігії Аллаха та шаріату Пророка Мухаммада (с.а.в).Це те, до чого ми вас закликаємо, шановні мусульмани, зокрема, тих, хто має силу з вас – праведний Халіфат за методом пророцтва, при владі якого стане справедливий Халіф, щоб встановити істину та приборкати брехню, з волі Аллаха.


Інформаційний офіс

Хизб ут-Тахрір Туніс
№ ХТ.Т. 32/6
Субота, 12 Шавваля 1432 г.х.
10/0792011

Головне меню