Шановному редактору Інтернет видання аль-Ваді Хізб-ут-Тахрір у Єгипті не є суфійською партією

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

На сторінках вашого ресурсу «аль-Ваді» від 28.05. було оприлюднено статтю під назвою «Хізб-ут-Тахрір закликає взятися за республіку», схожа зі статтею «Невір’я та повернення Халіфат», автором яких був Устаз Захран Джалал, де він відреагував на заяву Хізбу, яка була розповсюджена  їм в останні декілька днів. Кажучи про саму статтю, то загалом вона позитивна, але автором  наприкінці було допущено помилку, коли він пише наступне: «Хізб-ут-Тахрір є єгипетською політичною партією, заснованою після єгипетської революції 25 січня, джерелами даної організації є суфійські рухи в Єгипті». Насправді даний опис Хізбу не відповідає дійсності. Хізб-ут-Тахрір не є суфійською партією. Це політична партія, ідеологією якої є Іслам. Він відмінний від «суфійського» єгипетського Хізб-ут-Тахрір, і якщо б автор утруднив себе і зв’язався з нами, то дізнався б про нас достатньо інформації, особливо враховуючи ту обставину, що після революції на знак асоціації з площею Тахрір був створений не один хізб з подібною назвою. Ми  задаємося  питанням, невже не дивно, що на сторінках вашого ж ресурсу подібного роду заява оприлюднюється двічі. За тим же числом Устаз Ахмад Сабрі ( який не допустив подібної помилки) залишає свої коментарії під заявою із назвою «Ісламська партія Хізб-ут-Тахрір погодиться лише із системою Халіфату».

З цієї причини ми чекаємо від вас на сторінках вашого ресурсу публікації з відкритим та роз’яснювальним змістом, щоб прибрати такого роду плутанину, яка, як ми вважаємо, сталася не свідомо між Хізб-ут-Тахрір вілаятом Єгипту, який був утворений вченим Так’іюддіном Ан-Набхані  60 років тому назад, і який з моменту свого виникнення веде заклик до рішення головної проблеми мусульман, а саме встановленню Праведного Халіфату, аж до того, що при згадці Халіфату неминуче мова заходить про Хізб-ут-Тахрір і навпаки, і між єгипетським «суфійським» Хізб-ут-Тахрір, який заснував Мухаммад Абу аль-Азаїм, після революції 25 січня.
Виходячи із вищесказаного, Хізб-ут-Тахрір не є суфійською партією. Це політична партія, ідеологією якої є Іслам, вона бере до уваги виключно закони Шаріату. Хізб знаходиться серед Умми, і відомий своєю діяльністю, прагненням дати поштовх до правильного розвитку, щоб вона почала будувати своє життя згідно з ісламським образом життя на землі Халіфату. Свою назву Хізб придбав з моменту заснування, щоб донести мусульманам, що визволення (Тахрір) полягає у позбавленні від залежності від невірного Заходу,  його ідей та систем.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلًا سَدِيدًا
 «О ті, які увірували! Бійтеся Аллаха і кажіть праве слово» (33:70).

Інформаційний офіс
Хізб-ут-Тахрір
Єгипет
№ 12/22
Понеділок, 07 Раджаб 1433 р.х.
28/05/2012

Головне меню