Хізб-ут-Тахрір в Ємені проводить прес – конференцію, де викриває діяльність Америки в Ємені

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

У першій половині дня, о четвер 24.05.2012 року Хізб-ут-Тахрір в Ємені провів прес-конференцію під назвою « Позиція Хізб-ут-Тахрір відносно діяльності Америки в Ємені». У даному заході прийняли участь низка журналістів та співробітників ЗМІ із різноманітних супутникових телеканалів. Вступне слово на конференції прозвучало к десяти годинам ранку, яке сказав голова медіа офісу ХТ в Ємені інженер Шафік Хаміс. У своєму виступі він торкнувся найяскравішої події останніх днів, а саме вибухи на площі аль-Сабін, які мали місце о понеділок 21.05.2012 року. Внаслідок вибухів було вбито близько 100 військових осіб і поранено близько 300. Подібного роду кривавий вибух нагадує про вибухи, які мали місце в Афганістані, Пакистані та Іраку, за якими стояла Америка. Саме Америці більше всього вигідні такого роду трагічні вибухи, особливо після заяви європейців, що вони залишать Ємен у разі вибухів у містах Ємену. Також це каже про те, що прихід насильницьких дій до Ємену - це природний результат боротьби західних країн між собою, які заради досягнення своєї мети використовують місцеві сторони регіонального рівня. Також це робиться для спотворення образу Ісламу в очах мусульман і серед звичайного населення західних країн, у якого прокидається бажання познайомитися з Ісламом. Вибухи на площі аль-Сабін також сприяють свого роду народженню виправдань, достатніх щоб впевнити американську суспільну думку, яка не згодна з розв’язуванням війни, яку почала Америка в Ємені, у правильності американської політики. Початком даної війни стали атаки безпілотників у переслідуванні прибічників аль-Каїди. Також вибухи дозволяють Америці взяти під контроль військо в Ємені шляхом прискорення процесу реструктуризації. Також на конференції пролунали заклики до синів єменського народу отримати урок із помилок мусульман, які привели до вторгнення Америки до їх країн і контроль над їх військами.

На конференції було розглянуто найбільш яскраві дії Америки в Ємені за останні три місяці від відправки 300 військових на військову базу аль-Анад, до прагнення ЦРУ участити атаки беспілотників в Ємені. А також бажання цієї структури реорганізувати єменську армію, в їх плани, у тому числі входило створення одиниць американської розвідки на території Ємену. Також вони бажали створити військову базу для боротьби з аль-Каїдою на одному з островів у Червоному морі, який належить Ємену і який далекий від сторонніх очей.

На прес-конференції окремо було розглянуто діяльність Агентства США з міжнародного розвитку (АМР США) в Ємені, від якого постраждали шість міністерств, а саме ЗМІ, міністерство охорони здоров’я , вакуфи, освіта, молоді та спорту, вищої освіти. Обговорювалася роль, яку грають Міжнародний Банк та МВФ у захваті економіки Ємену у слугування американській адміністрації.

Окрім того, на конференції були озвучені слова, що Алі Салех дозволяв американцям вбивати людей на території Ємену; що американська сторона виражає своє вдоволення приходом до влади наступника Селеха – аль-Хаді, про якого кажуть що він « у іще більшому степені, ніж його попередник, готовий погодитися з американськими атаками», усе це відбувається поряд із мовчанкою прем’єр-міністра Ємену Мухаммада Басіндава відносно атак американських безпілотників, які вбивають мирних жителів у Ємені.

Учасники конференції не залишили без уваги засідання міжнародної групи «Друзів Ємену», яке було проведено у середу 23.05.2012 року в Ер-Ріяді. Дане засідання було розцінене як продовження донорської конференції по Ємену в 2006 році в Лондоні, внаслідок  результаті чого країни Перської затоки виділили засоби для Ємену, підпавши під переляк економічної кризи в Ємені та її негативним наслідкам на країни Перської затоки. Було пригадано ту фінансову допомогу, яку надав Ер-Ріяд, щоб зберегти Ємен під британським крилом. Учасники конференції розцінили ті фінансові заходи, які надають друзі Ємену, хабаром даним населенню Ємену, щоб стулити їм пельку відносно злочинів їх правителів від розграбування багатств країни, до розділення цих багатств між ним і країнами Заходу.

Учасники конференції не забули пригадати Америці про марність гри словами – хрестові походи, війна проти тероризму, боротьба з аль-Каїдою, тому що усі ці слова,  врешті решт кажуть про війну проти Ісламу та мусульман.
 
Заключним словом конференції стала мова про утворення Хізб-ут-Тахрір у 1953 році, який веде свою діяльність заради відновлення ісламського способу життя шляхом встановлення держави Халіфат, черпаючи свої дії із методу Пророка Аллаха ﷺ у справі встановлення ісламської держави і закликаючи мусульман приєднатися до нього заради здійснення поставленої їм мети. Учасники також звернулися до політичних кіл Ємену відмовитися від американських планів і позбутися від кайданів британського колоніалізму, повернутися до того, щоб оживити і понести ідеологію Ісламу у якості альтернативи західним принципам життя.

Після відповідей на питання журналістів та співробітників ЗМІ різноманітних супутникових телеканалів, голова центрального комітету ХТ із зв’язків в Ємені мухандіс Насир аль-Лахабій зачитав заключну заяву, яка включала в себе наступні пункти:

1.Хізб-ут-Тахрір у черговий раз стверджує, що справа несення заклику і встановлення Ісламської держави не відбувається за рахунок насилля і застосування зброї. Дані цілі досягаються, слідуючи шляху Пророка ﷺ, який можна поділити на три етапи: «утворення віруючої та щирої групи людей; взаємодія із с суспільством шляхом ведення ідейної та політичної боротьби, а також просячи допомоги у володарів сили та засобів; прийняття влади в одному з регіонів, який стане точкою опори держави Халіфат».

2. Хізб-ут-Тахрір засуджує усі види війн та вбивств між мусульманами на землях Ємену, без різниці чи йде мова про війну Сааді, Абьян, або про тих, хто був вбитий на полях бою, або у населених пунктах Архаб та Нехм, які були вбиті в результаті політичних змов або вбивство військових, як це мало місце при скоєнні останнього тяжкого злочину на площі аль-Сабін.

3. Режим аль-Хаді повинен припинити співробітництво з США в його війні проти так званого тероризму і вимагати в судовому порядку від Америки відповісти на питання, хто дозволив їй вбивати мусульманське населення Ємену американськими безпілотниками, тому що це тяжке порушення суверенітету.

4.Варто проводити політику діалогу з озброєними рухами. В основі повинен бути принцип, що два мусульманина пересікаються поглядами та думками, а не мечами та грубою силою. Тому що насилля породжує лише насилля.

5. Хізб-ут-Тахрір закликає припинити жебракування через участь у конференціях від донорської, до так званої «Друзів Ємену». Усі вони є ворогами Ємену, тому що такого роду конференції – це колонізаторські інструменти. За ними криється велика небезпека. Це свого роду хабар єменському народу, щоб той мовчав у відношенні до колоніалізму та деспотизму. В основі же криється покриття дефіциту активів корупціонерів, які знаходяться в банках донорів і про що добре проінформований Захід, скільки сотень мільярдів доларів.
 
6.Хізб-ут-Тахрір закликає усі політичні кола перешкодити Америці та Британії втрутитися до внутрішніх справ Ємену (єменський народ не настільки дурний, щоб до нього так втиратися у довіру). Також припинити співпрацю з колоніальним державами, чорну історію яких ми знаємо на прикладі Палестини, Іраку, Судану, Пакистану, Афганістану та ін.

7. Хізб-ут-Тахрір закликає весь єменський народ відмовитися від капіталізму та світськості, від усіх систем правління, які стали продуктом людського розуму – республіки, демократії, федералізму і т.п., ін закликає дотримуватися Ісламу та працювати над встановлення Халіфату, який вирішить усі економічні проблеми, у тому числі і усі інші проблеми соціального плану.

Інформаційний офіс
Хізб-ут-Тахрір
Ємен
№ H.T.Y. 120
Понеділок, 7 Раджаб 1433 р.х.
28/05/2012

Головне меню