Ми засуджуємо спонсорську фінансову допомогу кампанії по виробництву пива

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Хізб ут-Тахрір у Східній Африці роздратований та засуджує нещодавно отриману доповідь кампанії  Tanzania Breweries Limited про те, що вона спонсує Основну футбольну лігу Занзібару. Це спонсорство розраховано на 3 роки та буде складати суму у 140 мільйонів танзанійських шилінгів.

Окрім цього, Хізб ут-Тахрір у Східній Африці засуджує той факт, що спонсорство буде здійснюватися під брендом нетоксичного напою під назвою  «Grand Malt». Факт цього спонсорства виявляє байдужість уряду та профільного міністерства до того, що більшість мусульман виступила з протестом проти надання фінансової спонсорської допомоги з боку кампанії – виробників пива. Бо це іде всупереч до Ісламу, який є вірою місцевого населення.     
    
Окрім цього, це спонсорство несе у собі ганьбу та приниження, перетворюючи молодь цієї священної Умми Ісламу на дешевих найманців, які просувають та рекламують кампанію – виробника пива за мізерну ціну, а це, у свою чергу, дозволить цій кампанії шкодити мусульманам та суспільству в загалом.   
    
Це відбулося у той час, коли стало вже загальновідомим, що алкоголь заборонений в Ісламі, так само як і його продаж, транспортування та реклама. Окрім цього, Іслам категорично вказав на те, що алкоголь є джерелом усього зла так само як і справою сатани, найлютішого ворога усього людства, який хоче звести людей з прямого шляху.

إِنَّمَا يُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَن يُوقِعَ بَيْنَكُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاءَ فِي الْخَمْرِ وَالْمَيْسِرِ وَيَصُدَّكُمْ عَن ذِكْرِ اللَّهِ وَعَنِ الصَّلَاةِ ۖ فَهَلْ أَنتُم مُّنتَهُونَ
 «Воістину, сатана за допомогою алкогольних напоїв та азартних ігор хоче посіяти поміж вами ворожнечу та ненависть та відволікти вас від поминання Аллаха та намазу. Невже ви не припините?» (5:91)

Масуд Мсалем
Заступник офіційного представника
Хізб ут-Тахрір у  Східній Африці.
П'ятниця, 26 Раджаб 1433
15 Червня 2012

Головне меню