Поправка до Конституційної декларації – завершальна стадія циклу обійти досягнення революції стороною і звести їх нанівець з боку військової хунти

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Увечері, о неділі 17.06., за годину до закриття урн у виборчих дільницях,  де велася процедура із вибору президента країни, Військова Рада приймає поправку до Конституційної декларації, після того, як стає зрозумілим, хто займе президентське крісло після виборів, повноваження якого повинні стати обмеженими, фактично він повинен бути позбавлений усілякої влади. Це саме те, на що ми вказували раніше, а саме, коли мова йшла про поправки до Конституційної декларації.

Вища рада озброєних сил (ВРОС), згідно зі статтею 60/1, надала собі право накладання вето на конституційні статті, і право на виконання функцій законодавчої влади згідно із 56 статтею. Також поправка до Конституційної декларації надає Вищій раді озброєних сил спільно із новою Радою міністрів, право визначати загальну державну політику і вести контроль із її реалізації, що у свою чергу, раніше було виключно прерогативою президента республіки, згідно з порядком президентської республіканської форми правління, існуючої в Єгипті. Також поправка до декларації поставила умову перед президентом республіки у випадку його бажання проголосити війну, згідно зі статтею 53 конституції, отримати на це згоду Вищої ради озброєних сил Єгипту.

Прийнявши поправки до Конституційної декларації, Військова рада тим самим задіяла усі можливі інструменти, які дозволили їй звести нанівець результати революції. Немов би і нічого не відбувалося, не дивлячись на те, що народ зміг усунути Мубарака, і привести до влади іншого, обраного народом, нового президента, але, який вже не має і третини тих повноважень, які мав усунутий президент. Із згоди Військової ради, яка із самого початку буцімто протегувала революційним процесам, аж до розпуску парламенту і нарешті, прийняття ним цієї поправки до Конституційної декларації, яка фактично позбавила президента усіх його повноважень, Військова рада виконала усі можливі процедури, щоб продовжувати повновладно  розпоряджатися у другому перехідному періоді, який у свою чергу не має крайнього терміну закінчення. Таким чином, виходить, що удавана передача влади 30 червня відбудеться формально, у чому Військова рада фактично поглузувала над звичайними людьми, яких, як ми вважаємо, сьогодні залишилося не так багато в Єгипті. Усі ці ігри вже нікого не здатні ввести в оману. Революція повинна продовжуватися доти,  доки не відбудеться усунення секулярної форми правління з усіма її проявами, від якої свого часу настраждалися люди, коли при владі знаходився усунутий президент Мубарак, і від якої до цього часу страждають, попавши під тінь залишків цього режиму. Діяльність із утворення Ісламського Халіфату і правління виключно по Шаріату Аллаха – це єдиний вихід із положення, у якому ми знаходимося.

وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ  بِنَصْرِ اللَّهِ ۚ يَنصُرُ مَن يَشَاءُ ۖ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ  وَعْدَ اللَّهِ ۖ لَا يُخْلِفُ اللَّهُ وَعْدَهُ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ
 «Того дня віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому побажає. Він – Могутній, Милосердний. Такою є обіцянка Аллаха, і Аллах не порушує Своєї обіцянки, але більшість людей не знають цього» (30:4-6).

Інформаційний офіс
Хізб-ут-Тахрір
Єгипет
№ 12/26
Вівторок, 29 Раджаб 1433 р.х.
19/06/2012

Головне меню