Уряд Австралії займає позицію надання підтримки репресіям Асада

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Австралійська федеральна поліція (АФП) за допомогою свого підрозділу Community Liaison Team сьогодні оприлюднила заяву, яка пояснює позицію уряду щодо ситуації у Сирії. Заява під назвою «Сирійський конфлікт. Пропозиції австралійського уряду», повідомляє про те, що «Санкції австралійського уряду у відношенні Сирії забороняють подорожі австралійських громадян до Сирії з метою прийняття участі у бойових діях, фінансування, навчання або вербування будь-кого, а також забезпечувати зброєю або фінансувати його придбання на користь будь-якої із сторін конфлікту».  Також було заявлено про те, що «Дії режиму Асада не роблять прийнятним битву австралійських громадян з урядом Асада».

У відповідь на проголошену позицію уряду Австралії Хізб Ут-Тахрір звертає увагу на наступні моменти:

1. Накладання ембарго на обидва боки конфлікту означає підтримку репресій сирійського режиму. Асад володіє повністю  оснащеним військом, володіє і отримує усі необхідні озброєння, щоб продовжувати різанину невинних, чоловіків, жінок і дітей, у той час як ті, хто чинить опір цим варварським репресіям, погано оснащені і не мають подібного. У подібній ситуації розмова про нейтральну позицію для «припинення конфлікту» - є сміховинним приводом, який лише сприяє діям диктатора.

2. Західні уряди та інші регіональні та міжнародні інститути спокійно спостерігають, як вбивали та продовжують вбивати найжахливішими методами невинний народ Сирії. Сьогодні уряд Австралії бажає, щоб мусульмани приєдналися до них та на безпечній відстані спостерігали, як без розбору вбивають мусульман Сирії. Таку «пораду» нехай уряд залишить для себе та тих, хто слідує за ним у цьому егоїстичному та аморальному вчинку.

3. Ця заява викриває явне лицемірство австралійських посадовців. Їм дозволено посилати війська, танки та ракети, щоб вдиратися до інших земель та вершити руйнування у великих масштабах, але людям заборонено надавати підтримку тим, хто явно пригнічений тиранічним режимом. Подвійні стандарти у відношенні мусульман також очевидні. Коли громадянин Австралії був вбитий у Південному Лівані у 2006р. б’ючись на боці Ізраїлю, міністр іноземних справ публічно оплакував його смерть. Але зараз, коли мусульманин, який підтримував пригноблений народ Сирії був вбитий, реакція уряду полягає у читані нотацій мусульманам про переваги нейтралітету!

4. Мусульмани в Австралії, як і усюди, зайняли сильну принципіальну позицію проти тиранії і підтримують пригноблених, і це виходить із високих цінностей Ісламу. І ця позиція не зміниться під тиском нікчемної меркантильної урядової директиви. Судячи з усього, уряд Австралії був шокований сильним проявом ісламських настроїв у мусульманському суспільстві останніми тижнями  , і тому намагається подавити ці настрої та повернути їх у невірне русло.

5. Мусульмани у Сирії, так і в усьому ісламському світі, продовжать свою боротьбу з метою викоренення прозахідної тиранії та встановлення світла та справедливості Ісламу.  Близько той день, коли нечестиву руку Заходу буде відсічено, результатом чого стане остаточне припинення нелюдської та експлуататорської зовнішньої політики західних держав.

6. Варто зазначити, що ця «порада» Австралійської федеральної поліції (АФП) послідувала після прес-релізу, у якому було заявлено, що АФП проводить урочисті бенкети у зв’язку зі святом Ід-аль-Фітр, як частину «обов’язків із залучення мусульманської спільноти». Це класичний приклад того, як уряд Австралії руками АФП годує мусульманську спільноту однією рукою, вбравшись у товариські шати, й одразу же шмагає їх другою, виражаючи позицію повної зневаги тими жертвами та мучениками, які приносять пригноблені мусульмани Сирії. На додаток, дана позиція є гарним проявом її «люб’язних» зусиль у відношенні до мусульманської спільноти.

Інформаційний офіс Хізб-ут-Тахрір в Австралії.
П'ятниця, 19 Зулькада 1433
5 Жовтня 2012

Головне меню