Угода Аддіс-Абебе … шанс на життя жалюгідної країни на Півдні Судану і здійснення мрії Заходу у справі розділення Судану

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Судан та Південний Судан під примусом резолюції Ради Безпеки №2046, підписали угоду, яка ігнорувалася сторонами на протязі трьох місяців. Згідно з VII розділом уставу ООН, строки якого вийшли 22.09.2012р., Радбез пригрозив ввести дипломатичні та економічні санкції проти Джуби та Хартума, якщо вони не зможуть домовитися. У свою чергу, Америка та Європа привітали підписання даної угоди, яка включила до себе порядок урегулювання питань, пов’язаних з нафтовим досьє, економікою, створенням демілітаризованої буферної зони між державами, але так і не було прийнято рішення відносно найголовнішої проблеми, навколо якої і ведуться усі суперечки – «Аб’єй та кордони».

Ми, Хізб ут-Тахрір у Судані у зв’язку з підписанням даної угоди, хочемо підкреслити наступні факти:

По-перше: підписана угода у столиці Ефіопії Аддіс-Абебе між Суданом та міні-державою Південний Судан розцінюється згідно з будь-якими критеріями як порятунок Південного Судану від цілковитого краху і як штучне продовження йому життя. Також це можна вважати досягненням мрії  невірного Заходу відносно кампанії із розділу Судану, яка не припиняється. Таким чином, якщо Південний Судан зможе зберегтися як держава, вижити, то він послугує прикладом для інших регіонів. Вітання Заходу цієї угоди повинно послугувати для нас і для нашої країни знаком поганого передвістя:

وَلَن تَرْضَىٰ عَنكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ
 «Іудеї та християни не будуть задоволені тобою, доки ти не станеш дотримуватися їх релігії» (2:120).

По-друге: сам Судан нічого суттєвого не набув від підписання цієї угоди, щоб з таким розмахом і на такому рівні можна було б святкувати і відмічати його з боку держави і провладних політичних сил, як це мало місце. Навіть у відношенні питання нафти Судан пішов на великі поступки, опустився на от $36 до $10» за транспортування барреля нафти через свою територію!

По-третє: До цього часу населенню Південного Судану обіцяють надати так звані чотири свободи: «місця проживання, праці, пересування і володіння майном», так чому ж в основі відбулося відділення від Півдню?! І у чиїх інтересах це розділення?!! Безумовно, Америка добре знає, і зокрема увесь невірний світ, що у Південного Судану немає майбутнього без його північної частини, але усе це робиться в колонізаторських інтересах, «Розділяй та володарюй».
 
По-четверте: стосовно проблеми Аб’єй та кордонів, то тут очевидно, що уряд пішов на поступки, а саме він погодився віддати на відкуп дану проблему Африканському союзу, щоб пройшов референдум і Америка продовжила залишатися головним та основним гравцем у тій проблемі за допомогою своїх делегатів, посланців та агентів у регіоні. Америка бажає проведення референдуму, щоб приєднати Аб’єй до Південного Судану.

Так звані невирішені проблеми між Південним Суданом та Північним, особливо питання Аб’єй і кордонів не буде вирішено , доки не відбудеться об’єднання двох частин Судану, як це було раніше. Повинні анулюватися усі угоди, які розділили країну на дві частини і підвели до цієї ж межі решту регіонів. Повинні почати виконуватися закони Ісламу в усіх сферах життєдіяльності громадян – поверненні прав, правління, економіки, щоб усі громадяни відчули справедливість Ісламу, без проведення розбіжностей із етнічної ознаки, регіональної, конфесійної. Ісламська держава зовсім скоро відродиться з дозволу Аллаха, і лише вона у змозі усе це забезпечити. Так давайте ж усі разом розпочнемо діяльність заради встановлення праведного Халіфату, заснованого на методі пророкування, де завжди буде тріумфувати справедливість між людьми, а невірним і їх жадібним інтересам у відношенні наших країн та багатств ми обломимо усі руки.

Всевишній сказав:

إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ ۚ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرًا
 «Аллах доводить до кінця Свою справу. Аллах встановив міру для кожної речі» (65:3).

Ібрахім Осман (Абу Халіл)
Офіційний представник ХТ, Судан.
Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Судан
№ H.T.S. 39
Неділя, 14 Зу аль-Каада 1433 р.х.
30/09/2012

Головне меню