І це отаке у вас ЗМІ?! Вигадка, брехня та породження смути!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Єгипетська газета «аль-Айям» оприлюднила на своєму сайті 27 вересня доповідь, з хибним та наклепницьким заголовком, брехливо стверджуючи, що Хізб ут-Тахрір звинувачує доктора Фахмі Хувайді у невір’ї. І дивно те, що зміст статті, яка була написана для газети деяким «Мохамедом Джалалом» є такою ж подібною слово до слова статті, розміщеною на сайті «мухіт», але автор інший, деякий під ім’ям Амр Абдель Монейм, писав таку ж статтю того ж дня, але у газеті «аль-Айям» вона була оприлюднена на годину раніше. Ми не знаємо, чи є цей автор однією людиною, але пише під різними іменами?  Або це дві різні людини, але один із них поцупив статтю у іншого и змінив лише назву. На сайті «Мухіт-Океан» назва дещо відрізняється, але з тим же хибним змістом, назва статті наступна: «Хізб ут-Тахрір аль-Іслямій» атакує Фахмі Хувейді і звинувачує його у «невір’ї» і в «аморальності» через те, що він відкидає Халіфат».

Стаття, яка написана головою медіа-офісу Хізб ут-Тахрір Шарфом Заідом, не звинувачує письменника у невір’ї, і не несе жодного сенсу чи натяку на невір’я письменника Фахмі Хувайді. Ми не знаємо, з яких фраз ці два автори статті взяли, що Хізб ут-Тахрір звинувачує устаза Фахмі у невір’ї. Стаття голови медіа офісу йде ідейна відповідь, яка спростовує твердження Фахмі Хувайді про те, що Халіфат є релігійною державою і він неприйнятний на сьогоднішній день, і що займати себе цією справою, це означає займати себе хибною проблемою. Також у статті говориться Хувайдію, що він у першу чергу повинен був приєднатися до гучного голосу Умми сьогодні, яка вимагає правління Ісламу через систему, встановлену шаріатом для цієї Умми,  а саме система халіфат.
 
І на завершення, ми кажемо тим, хто вигадує брехню на нас, і приписує до нас те, що ми не говорили, по-перше побійтеся Аллаха, а по-друге, дотримуйтеся аманату, надійності та вірності у передачі, без вигадок, брехні та породження смути. Або ви такому навчилися у школах, що ваша ЗМІ брехня, омана, фальсифікація фактів та породження смути? Бійтеся Аллаха та кажіть завжди правду. Воістину, Хізб ут-Тахрір не звинувачує у невір’ї жодного з мусульман, і це не його справа, і ми кидаємо виклик авторам статті, щоб довели те, що ми звинуватили у невір’ї Фахмі Хувайді або будь-кого іншого, окрім тих, кого Іслам твердо звинувачує у невір’ї.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَنْ تُصِيبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَى مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِينَ
 «О ті, які увірували! Якщо нечестивець принесе вам звістку, то дізнайтеся, щоб не вразити за незнанням невинних людей, а не то ви будете жалкувати про скоєне» (49:6).

Воскресіння, 21 Зулькада 1433
7 Жовтня 2012

Головне меню