Що відповіси у День Воздаяння, шановний президенте, за гостинний прийом Ахмадінеджада, співучасника у злочинах тирана Сирії?

Прес-релізи ЦІО
Друкарня


وَقِفُوهُمْ إِنَّهُمْ مَسْئُولُونَ


 «Зупиніть їх, і вони будуть запитані» (37:24)

 

У вівторок 6 лютого 2013 року президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад уперше в історії  іранських президентів за 34 роки прибув до Каїру  з офіційним візитом. Там він провів переговори з президентом Мухаммадом Мурсі, напередодні їх участі у саміті організації ісламської співпраці. Також він відвідав аль-Азхар, зустрівся з головою аль-Азхара доктором Ахмед аль-Тайібом.  Тут же Ахмадінеджад піддав жорсткій критиці, у деякій мірі, позиції Тайіба стосовно іранської політики у регіоні.

Прийом президентом Мурсі Ахмадінеджада насправді виглядає більше ніж дивно, чудно та обурливо. Шановний президент Мурсі, хіба ти не в курсі того, кого ти так тепло зустрічаєш? Ти прийняв у себе друга Башара – м’ясника Сирії, того, хто залишив дітей сиротами, жінок – вдовами, вбивцю старих, руйнівника мечетей, більше того, Ахмадінеджад є співучасником його злочинів. Хіба на таку теплу зустріч заслуговує подібна людина? Такий теплий прийом був свого роду єгипетською нагородою за сприяння іранським режимом тирану Сирії та створення всіляких причин та умов, щоб зберегти його при владі?!

Так, дійсно, Іслам приписав братство та любов серед мусульман, діяти, щоб об’єднати  та зміцнити дух єдності, співпраці, зближення, терплячості поміж різноманітними мазхабами в Ісламі у різних частинах земної кулі, проте не з таким президентом, який  підтримує тирана Сирії та є співучасником його злочинів над своїм народом! Іранський режим усе іще продовжує бути  впертим у гріхах, захищаючи тирана Сирії з його шабіхами, більше того, він налагодив близькі стосунки з цим злочинним режимом. Спецрадник по 3 міжнародним справам Верховного лідера країни Алі Акбар Велаяті  26 січня 2013 року заявив, що «Іран буде розцінювати будь-який напад на Сирію як  напад  на Іран». У зв’язку  з чим нам стають зрозумілими повідомлення, які розповідають про відправлення іранських бійців та військових експертів на допомогу Башару, вбивати наших братів та сестер у Сирії – факт, який неможливо заперечувати.  

Президент Мурсі, ти повинен зачинити іранське посольство у своїй країні, а не гостинно зустрічати співучасника Башара у злочинах. Воістину, твій вчинок – це великий гріх, і великий злочин! З яким обличчям ти будеш дивитись на невинних дітей Дамаску, старих Дара, молодих людей Алеппо та цнотливих жінок Ідлібу?!

О, Аллах, Найщедріший із тих, хто дає;  Відповідаючий тим, хто просить, ми прохаємо Тебе погубити тирана Шаму Башара та його помічників, тих, хто допомагав йому, грошима, зброєю та людьми. О, Аллах, будь разом із щирими та благочестивими муджахідами на землях Шаму. Вкажи їм правильний шлях. Встанови серед нас Ісламську державу, ущаслив нас сильним, чистим, оберігаючим цю Умму та захищаючим її правителем, який не знає лестощів, хизування, показухи. Воістину, Ти над усякою річчю сильний.

 
إِنَّمَا يَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ قَاتَلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَأَخْرَجُوكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ وَظَاهَرُوا عَلَى إِخْرَاجِكُمْ أَنْ تَوَلَّوْهُمْ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ فَأُولَئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ

«Аллах забороняє вам товаришувати тільки з тими, хто бився з вами через релігію, виганяли вас із ваших осель та сприяли вашому вигнанню. А ті, хто беруть їх собі у помічники та друзі, є беззаконниками» (60:9).


Усман Баххаш
Керівник медіа офісу
Хізб ут-Тахрір

Головне меню